Πανεύκολοι τρόποι να κόψεις θερμίδες κάθε μέρα

Στην απώλεια βάρους οι θερμίδες παίζουν καταλυτικό ρόλο. Δες πώς μπορείς να τις μειώσεις καθημερινά με απλούς αλλά έξυπνους τρόπους.
Πανεύκολοι τρόποι να κόψεις θερμίδες κάθε μέρα
«Προσπαθώ να χάσω βάρος, αλλά δεν τα καταφέρνω». «Μα δεν τρώω πολύ, πώς γίνεται;». Αν αυτές οι φράσεις σου φαίνονται οικείες, τότε μάλλον κάπου το «χάνεις» με τις θερμίδες και τρως παραπάνω από όσες χρειάζεται για τον στόχο σου.

Δες πώς θα τις μειώσεις από δω κι από εκεί, πετυχαίνοντας την πολυπόθητη απώλεια.

Μέτρα τις

Άκρως σημαντικό και αρκετά εύκολο δεδομένων των δεκάδων εφαρμογών που υπάρχουν σήμερα. Σημειώνοντας πόσες θερμίδες καταναλώνεις μέσα στη μέρα, είναι πολύ πιο εύκολο να τις περιορίσεις.

Βάζε λιγότερες σάλτσες

Κόψε την κέτσαπ ή την μαγιονέζα ή τα ντρέσινγκ και αμέσως γλίτωσες περίπου 70 θερμίδες – το λιγότερο – από κάθε σου γεύμα.

Μην τις πίνεις

Οι υγρές θερμίδες είναι η μεγαλύτερη παγίδα για να βάλεις κιλά. Αν κόψεις/ελαττώσεις το αλκοόλ είσαι σε πολύ καλό δρόμο, το ίδιο και τα αναψυκτικά ροφήματα με ζάχαρη. Αντικατάστησέ τα με επιλογές που έχουν γλυκαντικά και μηδέν θερμίδες.

Κόψε τη ζάχαρη στον καφέ

Ο καφές είναι ό,τι καλύτερο, αλλά αν του βάζεις ακόμα και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη τότε μόλις πήρες 16 θερμίδες. Πιες τον σκέτο ή βάλε κάποιο γλυκαντικό.

Φτιάξε το φαγητό σου

Όταν αγοράζεις φαγητό απ’ έξω δεν ξέρεις πόσες κρυμμένες θερμίδες έχει από λιπαρά και ζάχαρη; Μαγειρεύοντας τα γεύματά σου έχεις τον πλήρη έλεγχο στα μακροθρεπτικά συστατικά.

Πέτα τη σαβούρα

Μην έχεις παχυντικά τρόφιμα σε σημεία που φαίνονται μέσα στο σπίτι, είναι πολύ εύκολο να τα «τσακίσεις». Είτε πέτα τα, είτε βάλ’ τα σε σημεία που δε φαίνονται.

Χρησιμοποίησε μικρότερο πιάτο

Τα πιάτα σήμερα είναι κατά 44% μεγαλύτερα σε σχέση με το 1980. Τα μεγάλα πιάτα, συνήθως πάνε μαζί με μεγαλύτερες μερίδες φαγητού, άρα περισσότερες θερμίδες. Ένα καλό κόλπο λοιπόν, είναι να χρησιμοποιείς μικρότερο πιάτο –και προφανώς να μην το ξαναγεμίζεις.

Ενίσχυσε το γεύμα σου με λαχανικά

Γέμισε το μισό πιάτο σου με λαχανικά. Έτσι και θα αυξήσεις την ωφέλιμη κατανάλωσή τους και θα μειώσεις τις θερμίδες.

Πιες νερό πριν φας

Πίνοντας δύο ποτήρια νερό πριν το γεύμα σου μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση θερμίδων έως και 13%, λόγω κορεσμού.

Ξεκίνα με κάτι ελαφρύ

Ένα ελαφρύ ορεκτικό, όπως μια σούπα ή μια σαλάτα, μπορεί να περιορίσει τις θερμίδες που θα φας στο κυρίως.

Φάε αργά

Τρώγοντας με το πάσο σου και μασώντας αργά την τροφή θα χορτάσεις περισσότερο και θα θα τρως λιγότερες ποσότητες.

Τρώγε χωρίς «παρεμβολές»

Το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο τρως. Αν κάτι σε αποσπά στο γεύμα σου τότε είναι πολύ πιθανό να φας παραπάνω. Κλείσε την τηλεόραση και το κινητό όταν τρως και μην κάθεσαι στον υπολογιστή.

Φάε τις μίνι βερσιόν των γλυκών

Αρκετές σοκολάτες και παγωτά προσφέρονται σε μικρότερες ποσότητες/συσκευασίες. Προτίμησέ τις για να απολαύσεις το αγαπημένο σου γλυκό με λιγότερες θερμίδες.

Φάε με το αδύναμό σου χέρι

Ακούγεται λίγο άβολο, αλλά αν συνηθίζεις να τρως γρήγορα, δοκίμασε να φας με το αδύναμό σου χέρι. Θα σε κάνει να φας πιο αργά και άρα λιγότερο.

Βάλε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την απώλεια βάρους. Σε χορταίνει περισσότερο σε σχέση με τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά αυξάνοντας τον κορεσμό.

Άσε κάτω το ψωμί

Το καλαθάκι με το ψωμί είναι απαραίτητο μέρος κάθε ελληνικού γεύματος σε σπίτι ή έξω. Απόφυγέ το και αμέσως αμέσως έχεις γλιτώσει 100+ θερμίδες.

Με πληροφορίες από Healthline
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v