Τέλεια γλυκά διαίτης με φρούτα

Δείτε πέντε εύκολες συνταγές για νόστιμα γλυκά με φρούτα τα οποία δε θα σας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες.
Τέλεια γλυκά διαίτης με φρούτα

Τα φρούτα δίνουν χρώμα, γεύση και άρωμα σε γλυκά χωρίς πολλές θερμίδες, ό,τι πρέπει για τις ημέρες τις δίαιτας που οι… λιγούρες δύσκολα παλεύονται.

Ζελέ light με φρούτα

Υλικά: 1 φρουϊ ζελέ (χωρίς ζάχαρη – light) με οποιαδήποτε γεύση, φρούτα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση: Αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου σε ένα βαθύ μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε 1½ ποτήρι βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε 1½ ποτήρι παγωμένο νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1-2 φρούτα εποχής σε κομματάκια. Αδειάζουμε το παρασκεύασμα σε 5-6 φορμάκια ή μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν.

Συνταγή από εδώ.

Κέικ λεμονιού χωρίς ζάχαρη

Υλικά: 2 φλ. αλεύρι (ή αλεύρι ολικής άλεσης), 1μιση κ.γ. baking powder, 3/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα, 1 κ.γ. στέβια, 3/4 φλ. + 1/2 φλ. γιαούρτι, 3/4 φλ. γάλα, 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 1/4 φλ. χυμό λεμονιού, ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρά (1 κ.σ. συνολικά), 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και όλα τα στερεά σε ένα άλλο. Έπειτα τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το εσωτερικό του κέικ.

Συνταγή από εδώ

Μπανάνα με γιαούρτι

Υλικά: 2 μπανάνες μεγάλες, 20 καρύδια ή αμύγδαλα, 2 γιαούρτια 0-2% λιπαρά, 4 κ.σ. υποκατάστατο ζάχαρης χωρίς θερμίδες

Εκτέλεση: Καβουρδίζουμε καλά τα καρύδια ή τα αμύγδαλα (σε σαγανάκι ώσπου να πάρουν ελαφρώς χρώμα, ανακατεύοντας συνέχεια). Κόβουμε τις μπανάνες σε πολύ λεπτές φέτες και τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Βάζουμε το μίγμα σε 4 μπολ, πασπαλίζουμε τις επιφάνειες με το γλυκαντικό, σκεπάζουμε το κάθε μπολ με μεμβράνη και τοποθετούμε για 3 ώρες στο ψυγείο. Πριν το σερβίρουμε, στολίζουμε την επιφάνεια με τα καρύδια ή τα αμύγδαλα χοντροκομμένα.

Συνταγή από εδώ.

Energy Balls με φράουλα

Υλικά: 1 κούπα φράουλες καθαρισμένες, 165 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη, 50 γρ. ηλιόσπορο, 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου, 70 γρ. σιρόπι αγαύης (ή μέλι), ½ κούπα τρίμμα αποξηραμένης καρύδας, 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τη βρώμη με τον ηλιόσπορο μέχρι να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τις φράουλες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, το βούτυρο αμυγδάλου, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε το τρίμμα καρύδας. Με τα χέρια μας φτιάχνουμε μπαλάκια από το μείγμα φράουλας, τα περνάμε από το μπολ με το τρίμμα καρύδας καλύπτοντας όσο δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια και τα βάζουμε στο ψυγείο όπου συντηρούνται για λίγες ημέρες.

Συνταγή από εδώ

Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι

Υλικά: 500 γραμ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού, 500 γραμ. γιαούρτι 2%, 125 γραμ. μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση: Παίρνουμε το πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια. Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμ. καθαρή σάρκα.

Σε μπλέντερ βάζουμε το φρούτο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει.

Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v