14 gadgets για υγεία και fitness

Τα καλύτερα gadgets για όσους θέλουν να παρακολουθούν… στενά και προηγμένα τεχνολογικά την υγεία και την σωματική τους δραστηριότητα.
14 gadgets για υγεία και fitness
του Χρήστου Τζώρτζη

Στην αγορά σήμερα θα συναντήσουμε αρκετές εφαρμογές και "έξυπνα" τεχνολογικά αξεσουάρ που υπόσχονται… καλύτερη φυσική κατάσταση αλλά και υγεία. Είναι όμως κάτι τέτοιο εφικτό μέσο της τεχνολογίας ή πρόκειται απλά για ένα tech trend;

Στην πραγματικότητα, πολλές από τις συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν οι άνθρωποι ώστε να βελτιώσουν την υγεία αλλά και τη φυσική τους κατάσταση, είναι δυνατόν να ελεγχθούν μέσω απλών τεχνολογικών συσκευών αλλά και mobile εφαρμογών. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι μπορείτε πολύ εύκολα μέσω μιας εξειδικευμένης εφαρμογής στο smartphone σας να σημειώνετε την ποσότητα αλλά και την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνετε σε κάθε γεύμα ή να καταγράφετε αντίστοιχα την καθημερινή φυσική σας δραστηριότητα.

Κάποιες πρακτικές, όπως για παράδειγμα η καταγραφή του φαγητού, μπορεί να γίνει ακόμα και με χαρτί και μολύβι με τη βοήθεια ενός απλού έντυπου θερμιδομετρητή. Αντίθετα, για να γνωρίζετε επακριβώς πόσα χιλιόμετρα τρέξατε, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το GPS του smartphone σας και να διαβάσετε τις ενδείξεις από την σχετική εφαρμογή.

Όποιον τρόπο και να χρησιμοποιήσετε πάντως, θα πρέπει να θυμάστε ότι, όλα όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια, είναι απλά εργαλεία παρακολούθησης που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας όσον αφορά τις “μετρήσεις”. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα εξασφαλίσουν την υγεία ή τη φυσική σας κατάσταση, αν εσείς οι ίδιοι δε χρησιμοποιήσετε αυτές τις ενδείξεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Με το παραπάνω σκεπτικό, ας ξεκινήσουμε να βλέπουμε ορισμένες ενδιαφέρουσες συσκευές αυτής της κατηγορίας.

Jawbone UP2
Ένα άνετο, με όμορφη σχεδίαση, βραχιόλι, για να καταγράφετε τις δραστηριότητές σας. Διαθέτει πολλές λειτουργίες παρακολούθησης των ασκήσεων που εκτελείτε, δυνατότητα monitoring του ύπνου σας, αλλά και ξυπνητήρι με εξειδικευμένες επιλογές.
Πληροφορίες: www.jawbone.com
Τιμή: €122

Cue

Το Cue φέρνει τη δυναμική ενός ιατρικού εργαστηρίου στο σπίτι σας. Επιτρέπει στο χρήστη να προσδιορίσει το επίπεδο της τεστοστερόνης, της βιταμίνης D, αλλά και της γονιμότητας του οργανισμού, χρησιμοποιώντας απλά μικρές ποσότητες αίματος, σιέλου, ή ρινικών επιχρισμάτων. Όπως και οι περισσότερες συσκευές αυτής της κατηγορίας, μπορεί επίσης να συνδεθεί με το smartphone ή το tablet σας για να εμφανίσει τα αποτελέσματα.
Πληροφορίες: https://cue.me
Τιμή: €175

The Cactus

Παρά το γεγονός ότι το Cactus βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστικό στάδιο, είναι μια εξαιρετική ηλεκτρονική συσκευή που ενδεχομένως θα βοηθήσει μελλοντικά τους ασθενείς με ζαχαρώδη διαβήτη. Έχει τη δυνατότητα να μετρά το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα ενός ατόμου και, στη συνέχεια, εγχέει στον οργανισμό την αναγκαία ποσότητα ινσουλίνης που αυτός χρειάζεται.
Πληροφορίες: http://tinyurl.com/ol44v8d
Τιμή: Δεν αναφέρεται

Moov Now

Ένα ακόμα βραχιόλι με περίεργο σχήμα, το οποίο όμως προορίζεται για να φοριέται στο πόδι. Το Moov Now, το οποίο έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με το κινητό σας τηλέφωνο, προσφέρει τη δυνατότητα καταγραφής της δραστηριότητάς σας στο τρέξιμο, το κολύμπι αλλά και την ποδηλασία. Η δεύτερη έκδοση του προϊόντος που παρουσιάζουμε εδώ, διαθέτει και λειτουργία ελέγχου του ύπνου, με βάση τον καρδιακό σφυγμό.
Πληροφορίες: www.moov.cc
Τιμή: €87

iBGStar Blood Glucose Meter

Ο έλεγχος του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα σας με αυτή τη συσκευή δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερος. Συνδέστε απλώς το iBGStar με το iPhone ή το iPod Touch και τοποθετήστε μια δοκιμαστική ταινία σε αυτό. Στη συνέχεια χρησιμοποιήσετε την ειδική συσκευή με τη βελόνα για να “αντλήσετε” μια σταγόνα αίματος από το δάχτυλό σας και αγγίξτε (με το δάχτυλό σας) την ταινία μέτρησης. Το αποτέλεσμα του τεστ θα εμφανιστεί αμέσως στην οθόνη του smartphone σας.
Πληροφορίες: www.ibgstar.us
Τιμή: €64

CubeSensors

Το CubeSensors είναι μια έξυπνη συσκευή που προσδιορίζει την ποιότητα του αέρα, την ένταση του φωτός, τη θερμοκρασία, την υγρασία, ακόμα και το επίπεδο του θορύβου σε έναν χώρο. Ιδιαίτερα χρήσιμη συσκευή για ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.
Πληροφορίες: https://cubesensors.com
Τιμή: Αναλόγως το πακέτο

Fitbit Surge

Ένα “έξυπνο” ρολόι το οποίο είναι επιφορτισμένο με την παρακολούθηση των αθλητικών δραστηριοτήτων σας. Διαθέτει ενσωματωμένο GPS για να μετράτε με ακρίβεια τις αποστάσεις που μετακινείστε, ενώ ενσωματώνει λειτουργίες παρακολούθησης για το τρέξιμο, την ποδηλασία, αλλά και τις ασκήσεις στο γυμναστήριο. Στην οθόνη του μπορείτε παράλληλα να βλέπετε τα SMS από το smartphone σας, καθώς και άλλες ειδοποιήσεις που θα επιλέξετε.
Πληροφορίες: www.fitbit.com
Τιμή: €270

Wireless Smart Gluco-Monitoring System

Το Smart Gluco-Monitoring System της iHealth είναι φτιαγμένο για να κάνει τη ζωή των διαβητικών ευκολότερη. Πρόκειται για ένα αποσπώμενο dongle που “κουμπώνει” στο κάτω μέρος του iPhone, ή άλλων smartphones. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πάρετε ένα δείγμα από το αίμα σας χρησιμοποιώντας μία από τις ταινίες μέτρησης της συσκευής και να τοποθετήστε στη συνέχεια την ταινία στο dongle, ώστε η εφαρμογή του iHealth να καταγράψει άμεσα το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα σας.
Πληροφορίες: http://tinyurl.com/pfyslno
Τιμή: €27

PERES

Η συγκεκριμένη συσκευή μας βοηθά να διαπιστώσουμε την ποιότητα και τη φρεσκάδα των διαφόρων κρεάτων που πρόκειται να καταναλώσουμε, για την αποφυγή ασθενειών που συνδέονται με τη διατροφή.
Πληροφορίες: http://tinyurl.com/nz99url
Τιμή: Από €79

Garmin Vivosmart

Το Vivosmart, o “διάδοχος” του πετυχημένου Vivofit της Garmin, προσφέρει στους χρήστες ένα συνδυασμό SmartWatch και ενός activity tracker σε μια όμορφη συσκευή με κυρτή οθόνη LED. Κάθε φορά που η συσκευή δέχεται κάποια ειδοποίηση, θα αισθανθείτε μια δόνηση στον καρπό σας, ενώ μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν στην οθόνη του smartwatch.
Πληροφορίες: http://tinyurl.com/nhx6amr
Τιμή: €149

Foobot

Το Foobot είναι μια έξυπνη - εσωτερικού χώρου - συσκευή παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα. “Μαθαίνοντας” τις συνθήκες του εσωτερικού περιβάλλοντός μας αλλά και τις συνήθειές μας, γενικότερα, το Alima μας συμβουλεύει ώστε να αλλάξουμε τις συμπεριφορές που συμβάλλουν στη ρύπανση του αέρα, την ίδια στιγμή που εξασφαλίζει ότι η ποιότητα του αέρα στο σπίτι είναι η βέλτιστη δυνατή.
Πληροφορίες: http://foobot.io
Τιμή: €149

Scanadu Scout

Το Scanadu Scout είναι ένας σαρωτής με ενσωματωμένους αισθητήρες και μικρόφωνο που καταγράφει και αναλύει τα ζωτικά σημεία του οργανισμού μας. Η συσκευή είναι σε θέση να μετρήσει τον καρδιακό ρυθμό, τη θερμοκρασία του δέρματος αλλά και του σώματος, τον κορεσμό του οξυγόνου στον οργανισμό, τον αναπνευστικό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση, ακόμα και το συναισθηματικό στρες που πιθανώς αισθανόμαστε.
Πληροφορίες: www.scanadu.com
Τιμή: Δεν αναφέρεται

Kolibree

Η Kolibree είναι η πρώτη “ηλεκτρονικά συνδεδεμένη” οδοντόβουρτσα, αφού είναι σε θέση να αναλύσει τις συνήθειες του βουρτσίσματός μας με τη βοήθεια της iOS ή Android συσκευή μας. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να παρακολουθούμε επακριβώς τη συχνότητα που βουρτσίζουμε τα δόντια μας, την ίδια στιγμή που – μέσω της σχετικής εφαρμογής - μας παρέχονται χρήσιμες συμβουλές από οδοντίατρους.
Πληροφορίες: www.kolibree.com
Τιμή: Δεν αναφέρεται

Skulpt Aim

Το Skulpt Aim είναι μια ασύρματη προσωπική συσκευή για τη μέτρηση της μυϊκής μάζας αλλά και του ποσοστού του σωματικού λίπους. Οι μετρήσεις αυτές είναι ιδανικές για όποιον ασχολείται σοβαρά (ή λιγότερο σοβαρά) με την οικοδόμηση των μυών του σώματός του (body building) αλλά και για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Το Skulpt Aim μπορεί να μας δώσει παράλληλα και μια σαφή ένδειξη της προόδου της φυσικής μας κατάστασης.
Πληροφορίες: www.skulpt.me
Τιμή: €148

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v