15χρονη φοιτήτρια φτιάχνει app κατά του e-bullying

Η 15χρονη Trisha Prabhu δίνει λύση στο διαδικτυακό bullying με μια πρωτοπόρα εφαρμογή που καλεί τους χρήστες να το… ξανασκεφτούν πριν στείλουν προσβλητικά μηνύματα.
15χρονη φοιτήτρια φτιάχνει app κατά του e-bullying
Το τρολάρισμα στο Διαδίκτυο είναι, μεν, διασκεδαστικό όμως σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να ξεφύγει από τα όρια του χιούμορ και να μεταμορφωθεί σε ένα πρώτης τάξης e-bullying. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι περιπτώσεις που αυτό το bullying έχει οδηγήσει δεκάδες νεαρούς χρήστες σε απόπειρες αυτοκτονίας ή άλλες βίαιες πράξεις.

Μια 15χρονη φοιτήτρια από το Illinois, η Trisha Prabhu φιλοδοξεί να δώσει τέλος στο διαδικτυακό bullying μέσα από μια πρωτότυπη εφαρμογή, το Rethink, η οποία προτρέπει τον χρήστη να το… ξανασκεφτεί πριν στείλει κάτι προσβλητικό, εμφανίζοντας ένα pop-up που γράφει «Είσαι σίγουρος ότι θες να το κάνεις αυτό;».

Σύμφωνα με υπολογισμούς της ίδιας, το 93% των περιπτώσεων όντως το ξανασκέφτεται. Η ιδέα της 15χρονης της εξασφάλισε ήδη μια διάκριση στον περσινό διαγωνισμό της Google, μια επίσκεψη στον Λευκό Οίκο και συμμετοχή σε ένα σποτάκι για την καμπάνια της Coca Cola “Make it Happy”.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v