Epson XP-610: Ένας εκτυπωτής… για σπίτι

Ο εκτυπωτής Expression Premium XP-610 της Epson αποτελεί ιδανική λύση για τις ανάγκες του σπιτιού αλλά και μιας μικρής επιχείρησης. Δείτε τα χαρακτηριστικά και την τιμή του.
Epson XP-610: Ένας εκτυπωτής… για σπίτι
του Χρήστου Τζώρτζη

Παρ’ όλο που οι ψηφιακές μας προσβάσεις έχουν πολλαπλασιαστεί και πλέον η πρόσβαση σε έγγραφα και φωτογραφίες γίνεται κυρίως ψηφιακά, το χαρτί αποτελεί σταθερή αξία και γι' αυτό το λόγο το θέμα "εκτύπωση" παραμένει στο παιχνίδι ακόμα και την εποχή που ο καθένας κουβαλάει tablet ή Smartphone μαζί του και – θεωρητικά – θα μπορούσε να εφαρμόσει μια πιο… paperless τακτική.

Η επιλογή μιας εκτυπωτικής συσκευής για το σπίτι είναι συνήθως τελευταία προτεραιότητα και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που… θα το βρούμε μπροστά μας, καθώς οι λύσεις ανάγκης ποτέ δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες. Όπου λύση ανάγκης, η επιλογή του πιο φθηνού εκτυπωτή – έτσι για να υπάρχει - χωρίς τελικά να έχουμε αξιολογήσει τις πραγματικές μας ανάγκες σε εκτύπωση εγγράφων ή φωτογραφιών ή στην αντιγραφή εγγράφων (φωτοτύπηση).

Όταν έχουμε να κάνουμε με την παράδοση μιας εργασίας, όταν τα παιδιά χρειάζονται κάτι για το σχολείο, όταν πραγματοποιούμε κάποια συναλλαγή με το Δημόσιο και θέλουμε ένα σωρό χαρτομάνι, τότε – αν δεν έχουμε προνοήσει – είναι πολύ πιθανό η εκτυπωτική λύση που έχουμε επιλέξει να μας κρεμάσει.

Με άλλα λόγια, υπάρχει λόγος που δεν χρειάζεται να "βλέπουμε" λύσεις των 50-60 ευρώ για εκτυπωτή και ότι με μια λύση των 100+ ευρώ θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και θα καλύψουμε πολλαπλές ανάγκες εκτύπωσης ή αντιγραφής.

Μια από αυτές τις ολοκληρωμένες λύσεις είναι και το Epson Expression Premium XP-610. Ένα πολυμηχάνημα (ή πολυσυσκευή αν προτιμάτε) που αγγίζει περίπου τα 130 ευρώ, αλλά αποτελεί μια ολοκληρωμένη οικιακή πρόταση. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι ο μηνιαίος κύκλος της συσκευής φτάνει τις 1.000 σελίδες, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι το XP-610 είναι κατάλληλο και για πολύ μικρές επιχειρήσεις.



Το XP-610 της Epson είναι ένα Inkjet πολυμηχάνημα A4, που – στα φόρτε του - θα καταφέρει να σας τυπώσει έως και 13 μαυρόασπρες σελίδες στο λεπτό ή έως και 10 έγχρωμες σελίδες στο λεπτό στα 5760x1440 dpi, επίδοση αρκετά καλή για οικιακό εκτυπωτή. Ωστόσο η προσωπική μου άποψη είναι ότι για οικιακή χρήση, το βασικό κριτήριο για την επιλογή εκτυπωτή (πολυσυσκευής) δεν είναι η ταχύτητα, αλλά οι λειτουργίες που δεν κάνουν την εκτύπωση απαγορευτική λόγω κόστους. Τα 5 ανεξάρτητα μελάνια (μαύρο, κίτρινο, κυανό, ματζέντα, φωτογραφικό μαύρο) βοηθούν σημαντικά στον περιορισμό του κόστους, αφού σας δίνουν την δυνατότητα να αντικαθιστάτε μόνο το χρώμα που καταναλώνετε περισσότερο, ενώ η λειτουργία αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης περιορίζει σημαντικά την δαπάνη σας για χαρτί.

Η ποιότητα εκτύπωσης είναι εξαιρετική ακόμη και αν τυπώσετε πυκνά γραφικά. Ωστόσο, οι εκτυπωτικές ικανότητες της συσκευής φαίνονται ακόμη καλύτερα στη φωτογραφική εκτύπωση και με τη χρήση ειδικών χαρτιών, εκεί όπου το XP-610 αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις, προσφέροντας μάλιστα και τη δυνατότητα εκτύπωσης χωρίς περιθώρια. Στα πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται και η εκτύπωση σε ειδικής επίστρωσης CD/DVD. Μπορεί τα CD/DVD να έχουν παραγκωνιστεί ελαφρώς από τη ζωή μας, ωστόσο η δυνατότητα εκτύπωσης στην επιφάνεια ενός CD/DVD θα δώσει προστιθέμενη αξία σε ένα CD παρουσίασης ή ακόμη και σε ένα οικογενειακό DVD.

Όσον αφορά τη σάρωση ή αντιγραφή, το XP-610 υποστηρίζει ανάλυση έως 1200x2400 dpi. Η αντιγραφή ή η εκτύπωση από κάρτα μνήμης (SD / SDHC / SDXC / MS Duo) μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα χωρίς η συσκευή να είναι συνδεδεμένη με κάποιον υπολογιστή. Η έγχρωμη οθόνη των 2,5" θα σας βοηθήσει σημαντικά στην ολοκλήρωση των εργασιών σας.

Η σύνδεση με υπολογιστή μπορεί να γίνει ενσύρματα μέσω USB ή ασύρματα μέσω Wi-Fi. Η ύπαρξη του Wi-Fi προσδίδει επιπλέον λειτουργίες στη συσκευή που σχετίζονται με εκτυπώσεις από smartphone και υπηρεσίες cloud όπως το Apple AirPrint και το Google Cloud Print.

Και μιας και μιλάμε για οικιακό εκτυπωτή, θα πρέπει να αναφερθούμε στις compact διαστάσεις του XP-610. Το γεγονός της ασύρματης σύνδεσης, το όμορφο design, το γυαλιστερό μαύρο χρώμα αλλά κυρίως το γεγονός ότι η είσοδος και έξοδος του χαρτιού γίνεται από μπροστά, θα σας "λύσουν" τα χέρια για να βρείτε την κατάλληλη θέση της συσκευής στο σπίτι σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v