Τα USB μπορούν να βλάψουν τις συσκευές σας

Δείτε γιατί δύο γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως τα USB stick που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά δεν είναι τόσο ασφαλή όσο νομίζαμε.
Τα USB μπορούν να βλάψουν τις συσκευές σας
Σε σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των USB sticks καταλήγει πρόσφατη έρευνα γερμανών ερευνητών, σύμφωνα με την οποία μια συσκευή USB μπορεί να μολύνει τους υπολογιστές και άλλες συσκευές σας, χωρίς καν να το αντιληφθείτε, αφού μέσω αυτών οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες μεταδίδουν εύκολα κακόβουλο λογισμικό.

Οι ερευνητές Κάρστεν Νολ και Τζέικομπ Λελ σημειώνουν ότι δεν υπάρχει τρόπος διασφάλισης πως μια συσκευή αποθήκευσης USB παραμένει «καθαρή». Απόδειξη, όπως λένε, είναι η ηλεκτρονική επίθεση κατά του Ιράν με ιό που στόχευσε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του κράτους, και η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω USB sticks.

Οι κατασκευαστές των ευρέως διαδεδομένων φορητών συσκευών αποθήκευσης υποστηρίζουν πως μπορεί να προστεθούν επιπλέον δικλείδες ασφαλείας στο σώμα των sticks, αλλά οι ερευνητές ανταπαντούν πως η τεχνολογία η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους είναι «σημαντικά επισφαλής». Ακόμη κι ένα φαινομενικά άδειο στικάκι μπορεί να περιέχει ιούς, λένε. «Μπορεί να μην είναι το τέλος του κόσμου, αλλά αυτό το φαινόμενο θα μας απασχολήσει όλους τα επόμενα δέκα χρόνια», καταλήγουν.

Πηγή: BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v