e-Ρουφιάνοι: Πέντε εφαρμογές παρακολούθησης

Θέλετε να ξέρετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται ο/η σύντροφός σας, τα παιδιά σας ή κάποιο άλλο άτομο; Δείτε πέντε εφαρμογές που… κατασκοπεύουν.
e-Ρουφιάνοι: Πέντε εφαρμογές παρακολούθησης
Η φράση «ο Μεγάλος Αδερφός σε παρακολουθεί» όσο εφιαλτική και αν ακούγεται (και είναι) έχει βρει πλέον δεκάδες εφαρμογές τόσο για τους υπολογιστές όσο και για τα smartphones. Στα τελευταία μάλιστα, μέσω του ενσωματωμένου GPS που έχουν πλέον όλες οι «έξυπνες» συσκευές, η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο εύκολη, αρκεί να έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας (και το κινητό που θέλετε να παρακολουθήσετε) κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές. Παρακάτω ακολουθούν πέντε από τις πιο δημοφιλείς.

Find my Friends
Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας/εφαρμογής μπορείτε να βλέπετε ανά πάσα στιγμή στον χάρτη πού βρίσκονται οι επαφές που έχετε επιλέξει να 'παρακολουθείτε' (με την συγκατάθεσή τους όμως). Παράλληλα, η εφαρμογή διαθέτει location based υπενθυμίσεις, οι οποίες σας ενημερώνουν με ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποια από τις επαφές σας αλλάζει τοποθεσία (π.χ. τα παιδιά φεύγουν από το σχολείο, ο σύζυγος από το σπίτι κτλ.). Κατεβάστε την εφαρμογή για iphone από εδώ και μια αντίστοιχη version της για Android συσκευές από εδώ.

Connect

Πρόσφατη εφαρμογή για iPhone η οποία σας επιτρέπει να «ακολουθήσετε» τον σύντροφό σας, τα παιδιά σας, ακόμα και τους φίλους σας σε σελίδες όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και το LinkedIN. Η εφαρμογή συγκεντρώνει όλες τις επαφές που έχετε από αυτά τα social networks και τις εμφανίζει σε χάρτη, ενώ σε αντίθεση με το Foursquare δεν χρησιμοποιεί τα ψηφιακά check ins για να τις βρει αλλά τα location settings του κάθε χρήστη. Έτσι για παράδειγμα αν κάποια επαφή σας ανεβάζει μια φωτογραφία ή ένα stsatus έχοντας ενεργοποιημένα τα location settings, τότε αυτομάτως εμφανίζεται η τοποθεσία της επαφής αυτής στον χάρτη. Τέλος, το άτομο το οποίο θέλετε να «παρακολουθήσετε» δε χρειάζεται να έχει εγκατεστημένο το Connect ούτε να δεχτεί κάποια πρόσκληση από την εφαρμογή.

Trick or Tracker
Εφαρμογή παρακολούθησης για γονείς (και όχι μόνο), το Trick or Tracker σας επιτρέπει να φτιάξετε ένα δίκτυο επαφών (μέχρι επτά) και να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό βέβαια είναι να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή στο smartphone τους και να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους. Από εκεί και πέρα το Trick or Tracker σας ειδοποιεί με alerts κάθε φορά που κάποια από τις επαφές σας μετακινείται προς κάποια μη προσυμφωνημένη περιοχή (την οποία και πάλι εσείς ορίζετε), ενώ σας ενημερώνει με μήνυμα τη στιγμή που οι επαφές σας επιστρέφουν σε έναν προορισμό (π.χ. στο σπίτι). Κατεβάστε το για Android από εδώ και για Iphone από εδώ
.
Phone Tracker
Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε οικογένειες με φορτωμένο πρόγραμμα και εργοδότες που θέλουν να παρακολουθούν τους υπαλλήλους τους κατά τις ώρες εργασίας και συνδυάζει χάρτες και εντοπισμό μέσω GPS. Η δωρεάν έκδοση σας επιτρέπει να παρακολουθείτε μέχρι ένα άτομο, ενώ για παρακολουθήσετε μέχρι δέκα θα χρειαστεί να πληρώσετε 0,70 λεπτά. Η εφαρμογή δεν χρειάζεται να είναι ανοικτή για να δουλέψει και μπορεί να εντοπίσει αναλυτικά τις κινήσεις ενός ατόμου μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες. Για να παρακολουθήσετε κάποιον θα πρέπει να έχει και εκείνος εγκατεστημένη την εφαρμογή και να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του γι’ αυτό. Μια άλλη παρόμοια εφαρμογή είναι το Glympse (δωρεάν για iphone και Andorid), το οποίο σας ενημερώνει για τις προβλεπόμενες ώρες άφιξης ενός ατόμου σε μια επιλεγμένη τοποθεσία καθώς επίσης και την ταχύτητα με την οποία αυτός κινείται. 

TopSpyApp

Πιο σύνθετη εφαρμογή σε σχέση με τις προηγούμενες που αναφέραμε, το TopSpy απευθύνεται σε εργοδότες και γονείς και συνοδεύεται με το εξής disclaimer: «Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη για να παρακολουθείτε τους υπαλλήλους, τα παιδιά σας ή άλλους μέσω του smartphone σας ή ενός κινητού το οποίο κατέχετε ή έχετε την απαραίτητη συγκατάθεση για να παρακολουθήσετε. Είστε υποχρεωμένοι να ενημερώσετε τους κατόχους των συσκευών αυτών ότι παρακολουθούνται». Η εφαρμογή κοστίζει από 5€ μέχρι 25€ ανά μήνα χρήσης ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που θα επιλέξετε να παρακολουθείτε (κλήσεις, μηνύματα, επαφές, φωτογραφίες, βίντεο, social ιστορικό και web ιστορικό).

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v