«Σέρνεται» το Internet στην Ελλάδα

Με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες «σερφάρουν» στο Internet οι κάτοικοι της Ελλάδας, σύμφωνα με μετρήσεις της αμερικάνικης εταιρείας Ookla.
«Σέρνεται» το Internet στην Ελλάδα
Αποτελεί γεγονός ότι η χώρα μας δεν φημίζεται για τις ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες «σερφαρίσματος» στο Internet και πλέον αυτό αποδεικνύεται και αριθμητικά.

Σύμφωνα με την εταιρεία Ookla, ο μέσος όρος μετάδοσης δεδομένων ανά δευτερόλεπτο στα ευρυζωνικά σταθερά δίκτυά της Ελλάδας ανέρχεται σε 8,79 Mbps, ενώ την ίδια στιγμή ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 18,3 Mbps και ο ευρωπαϊκός 24,6 Mbps.

Οι παραπάνω ταχύτητες, κατατάσσουν την Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, στην 86η θέση μεταξύ 191 χωρών που συμμετέχουν στη μέτρηση, ενώ μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. η Ελλάδα κατατάσσεται στην 25η θέση.

Από την άλλη πλευρά, οι ταχύτητες που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι σαφώς μεγαλύτερες. Με βάση τις μετρήσεις της αμερικάνικης εταιρείας, στην Ελλάδα τα δίκτυα προσφέρουν κατά μέσο όρο ταχύτητες 12,19 Mbps, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος ανέρχεται σε 7,8 Mbps.

Αν θέλετε να μετρήσετε πόσο «πιάνει» η σύνδεσή σας, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την σελίδα του Ookla και ακολουθώντας τις οδηγίες να δείτε με πόσα Mbps «κατεβάζετε» και «ανεβάζετε» δεδομένα.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v