Lenovo IdeaCenter Q190: Κάντε το σαλόνι... play room

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας που σας επιτρέπει να σερφάρετε, να παίζετε παιχνίδια, να βλέπετε ταινίες ή και να δουλεύετε από την άνεση του καναπέ σας.
Lenovo IdeaCenter Q190: Κάντε το σαλόνι... play room
του Χρήστου Τζώρτζη

Η τοποθέτηση ενός ολοκληρωμένου desktop υπολογιστή σε χώρους όπου δεν υπάρχει ειδικό έπιπλο για αυτόν (τον υπολογιστή), όπως για παράδειγμα ένα γραφείο, συνοδεύονται από ένα χωροταξικό αλλά και... αισθητικό προβληματισμό. Ωστόσο, τόσο το παρουσιαστικό, όσο και οι διαστάσεις του IdeaCenter Q190 της Lenovo, καλύπτουν αυτήν ακριβώς την ανάγκη.

Το IdeaCenter Q190 είναι ένα από τα μικρότερα Desktop PC που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, αφού οι διαστάσεις των 155x192x22 χιλιοστών το καθιστούν ικανό να χωρέσει σχεδόν παντού, ενώ το γεγονός ότι μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια ή κάθετα και σε συνδυασμό με τις γυαλιστερές μαύρες και ασημί επιφάνειες θα κάνουν το IdeaCenter Q190 να "δέσει" με οποιαδήποτε διακόσμηση.

Η θέση του είναι κοντά στην τηλεόραση, ή και πίσω αν προτιμάτε, ώστε εύκολα και χωρίς πολλά καλώδια, να μετατρέψει την τηλεόραση σε ένα οικιακό κέντρο ψυχαγωγίας, αφού σας επιτρέπει να παίξετε παιχνίδια, να σερφάρετε το Internet ή να δείτε κάποια ταινία σε Full HD ανάλυση.

Ανάλογα με την έκδοση, το IdeaCenter Q190 μπορεί να διαθέτει, είτε τον χαμηλού κόστους και επιδόσεων διπύρηνο επεξεργαστή Intel Celeron 887, είτε τον αποδοτικό Intel Core i3-2365M 2ης γενιάς. Η μνήμη του υπολογιστή φτάνει τα 4 GB ενώ ο σκληρός δίσκος και πάλι εξαρτάται από την έκδοση και μπορεί να είναι των 500 GB ή του 1 TB. Την ευθύνη επεξεργασίας γραφικών την έχει το ενσωματωμένο chip γραφικών, Intel HD 3000 graphics, που σημαίνει ότι το IdeaCenter Q190 προορίζεται στα λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια.



Παρ' όλο των περιορισμένων διαστάσεων του case, στην περίμετρο του μικρού PC της Lenovo, "χωράνε" τέσσερις θύρες USB 2.0, δύο θύρες USB 3.0, θύρα ανάγνωσης καρτών μνήμης 6 σε 1, θύρα HDMI, θύρες ήχου, αλλά και μια υποδοχή που έχει το ρόλο οπτικού drive DVD-RW ή Blu-ray προαιρετικά, ενώ το λειτουργικό σύστημα που περιλαμβάνει είναι τα Windows 8 64 bit ή Windows 8 professional 64 bit. Η σύνδεση του IdeaCenter Q190 με τοπικά δίκτυα ή με το Internet μπορεί να γίνει ενσύρματα μέσω της θύρας LAN ή ασύρματα μέσω Wi-Fi.

Έχουμε να κάνουμε με ένα πλήρες και ολοκληρωμένο υπολογιστή, ο οποίος μπορεί να συγκριθεί σε δυνατότητες ακόμη και με έναν σταθμό εργασίας. Η ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης του Q190 συγκαταλέγεται επίσης στα ισχυρά πλεονεκτήματά του. Η συσκευή είναι "δεμένη" και συμπαγής και κάθεται "σφιχτά" στη βάση που θα βρείτε στη συσκευασία. Αυτό που δεν θα βρείτε στη συσκευασία, καθώς πρόκειται για προαιρετικό αξεσουάρ, είναι το ασύρματο τηλεχειριστήριο πολυμέσων. Πρόκειται για συσκευή που στέκεται εύκολα στην παλάμη και περιλαμβάνει πλήρες πληκτρολόγιο αλλά και trackball αντί για mouse.

Δυστυχώς όλα αυτά τα –ομολογουμένως– ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά "περνούν" στην τιμή του IdeaCenter Q190 με συνέπεια ακόμη και η φτηνή έκδοση με τον Intel Celeron να πλησιάζει τα 400€. Γεγονός είναι ωστόσο ότι το Lenovo IdeaCenter Q190 θα σας αποζημιώσει αφού θα σας προσφέρει πολλές επιλογές διασκέδασης, ενημέρωσης, κοινωνικής δικτύωσης και γιατί όχι (ελαφριάς) εργασίας και όλα αυτά από την άνεση του καναπέ. Πέραν αυτών μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επίσης και σαν φορητό home cinema.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v