MLS iQTab 3G: Ελληνικό tablet αξιώσεων

Το πρώτο 3G tablet της ελληνικής εταιρείας είναι αισθητικά όμορφο, τεχνολογικά «ενισχυμένο» και value for money.
MLS iQTab 3G: Ελληνικό tablet αξιώσεων
του Χρήστου Τζώρτζη

Εκμεταλλευόμενη το πολύ καλό όνομα της στην κατηγορία των GPS, η ελληνική εταιρεία MLS λανσάρει στην αγορά δικές της συσκευές tablet, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων σε tablet 7 ιντσών.

Φαίνεται ότι τα αντανακλαστικά της ελληνικής εταιρείας MLS λειτουργούν καλά, αποδεικνύοντας πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η εταιρεία είναι σε τροχιά ανάπτυξης παρά την κρίση και τη δύσκολη συγκυρία, επενδύοντας στην καινοτομία – όπως αυτή του φωνητικού ελέγχου - αλλά και την ευελιξία.

To MLS iQTab 3G έρχεται να τοποθετηθεί σε μια αγορά που όπως όλα δείχνουν, θα αναπτυχθεί ταχύτατα το επόμενο διάστημα, αυτή των tablet συσκευών στις 7".

Ένα από τα κορυφαία μοντέλα tablet της MLS είναι το iQTab 3G, το οποίο, μεταξύ άλλων, διαθέτει GPS και χάρτες πλοήγησης MLS με τη λειτουργία αναγνώρισης φωνητικών εντολών Talk&Drive.

Σχεδιαστικά το tablet της MLS είναι ουδέτερο, αποφεύγοντας υπερβολές ή υπερβάσεις. Η επιλογή του λευκού χρώματος λειτουργεί μάλλον βοηθητικά στην αισθητική της συσκευής προσδίδοντάς της, κομψότητα και διακριτικότητα. Η κατασκευή είναι προσεγμένη, βασίζεται σε καλής ποιότητας πλαστικά και διαθέτει καλή συναρμολόγηση. Άλλωστε η MLS δεν μας έχει συνηθίσει σε φτηνές κατασκευές.

Όπως αναφέραμε, η διάσταση της οθόνης του tablet είναι 7 ίντσες και υποστηρίζει ανάλυση 1024x600, ενώ το πάνελ είναι IPS, που εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση των χρωμάτων.

To 7άρη tablet της MLS, βασίζεται στον διπύρηνο επεξεργαστή Cortex A9 στα 1.2GHz και διαθέτει 1GB RAM DDR2. Αυτό πρακτικά δημιουργεί μια συσκευή που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του λειτουργικού συστήματος Android 4.1 Jelly Bean αλλά και όσων εφαρμογών εγκαταστήσετε. Η εσωτερική μνήμη φτάνει τα 8 GB και μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 32GB με τη χρήση κάρτας μνήμης micro SD.

Η συσκευή διαθέτει μόνο στην μπροστά όψη, κάμερα ανάλυσης 2 Megapixel, η σύνδεση στο Internet μπορεί να γίνει μέσω Wi-Fi ή 3G, ενώ με άλλες συσκευές μπορείτε να συνδεθείτε ασύρματα μέσω Bluetooth.

Έχοντας σημαντικές κατακτήσεις στην τεχνολογία αναγνώρισης φωνητικών εντολών, η MLS έχει εξοπλίσει όλα της τα tablet, με τη λειτουργία Talk&Post και Talk&Email. Βάσει των λειτουργιών αυτών, ο χρήστης υπαγορεύει και αυτόματα μετατρέπεται και κείμενο και σε ανάρτηση στο Facebook ή σε email. Πρόκειται για λειτουργία που απαιτεί μια σχετική εξοικείωση, αλλά έχει τη δυναμική να γίνει πλήρως λειτουργική και εν τέλει χρήσιμη.

Η έκδοση 3G του MLS iQTab είναι και η μόνη που διαθέτει GPS και ενσωματώνει τον πλοηγό με αναγνώριση φωνής MLS Destinator Talk&Drive. Μάλιστα, η συσκευασία περιλαμβάνει βάση στήριξης και φορτιστή αυτοκινήτου, διευρύνοντας τα πεδία χρήσης της συσκευής.

Η μπαταρία των 3500 mAh εξασφαλίζει ικανοποιητική αυτονομία στη συσκευή, ακόμη και αν επιλέξετε να έχετε ανοιχτό το 3G. Αν ωστόσο έχετε ανοιχτή την πλοήγηση και το 3G είναι λογικό η μπαταρία να εξαντλείται εύκολα, γι' αυτό και – αν είστε στο αυτοκίνητο - θα πρέπει να γίνει χρήση του ειδικού φορτιστή.

Η τιμή των 199 ευρώ δείχνει αρχικά "τσιμπημένη". Είναι γεγονός ότι, διπύρηνα tablet με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να βρει κάποιος αρκετά στην ελληνική αγορά. Αυτό που δεν θα βρει όμως είναι ο εξοπλισμός του MLS iQTab 3G. Τόσο οι εφαρμογές Talk&Post και Talk&Email, όσο και η εφαρμογή πλοήγησης MLS Destinator Talk&Drive (με τη βάση στήριξης και τον φορτιστή αυτοκινήτου) προέρχονται από το "οπλοστάσιο" της MLS, δίνουν προστιθέμενη αξία στη συσκευή και τελικά δικαιολογούν πλήρως την τιμή.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v