Έξυπνες δίαιτες για "έξυπνα" τηλέφωνα

Θέλετε να ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά του καλοκαιριού; Κάντε την τεχνολογία σύμμαχό σας ανακαλύψτε δεκαπέντε fit εφαρμογές και ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας.
Έξυπνες δίαιτες για έξυπνα τηλέφωνα
του Χρήστου Τζώρτζη

Η καθημερινή παρουσία ενός PC, laptop ή smartphone αποτελεί πλέον, για τους περισσότερους από εμάς, πραγματικότητα. Η ενημέρωση, η εργασία και η ψυχαγωγία μας εν πολλοίς εξαρτάται από αυτές τις συσκευές, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως και ο τομέας της υγείας, με τη μορφή της απώλειας περιττών κιλών, μπορεί να καλυφθεί άριστα, και μάλιστα με το μικρότερο δυνατό κόστος!

Η καθιστική ζωή που για όλους τους μη χειρώνακτες αποτελεί καθημερινότητα, έχει ένα κόστος που μετριέται σε… κιλά. Δεδομένου του προβλήματος αυτού, η τεχνολογία δεν θα μπορούσε να παραμείνει αδιάφορη, και για του λόγου το αληθές, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε κάποιες ενδεικτικές εφαρμογές και προγράμματα που οι δημιουργοί τους προσφέρουν δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος για να εγκαταστήσετε στο αγαπημένο σας smartphone ή στο laptop σας.

Είναι βέβαια κατανοητό πως καμία εφαρμογή από μόνη της δεν μπορεί να χάσει τα κιλά σας για χάρη σας – ακόμα και εάν εγκαταστήσετε όλες τις εφαρμογές, θα απαιτηθεί ένας συνδυασμός της βοήθειας που θα σας παράσχουν και της προσωπικής σας θέλησης.

Εφαρμογές για Android 

Fast Food Calorie Counter (€0,74)

Ενδιαφέρουσα εφαρμογή καταμέτρησης θερμίδων fast food εδεσμάτων. Το app θα σας βοηθήσει να πάρετε τη «σωστή» απόφαση, στις περιπτώσεις που είστε βιαστικοί ή έχετε την παρόρμηση να απολαύσετε μία ή περισσότερες από αυτές τις πολυθερμιδικές "βόμβες" - διαθέτει και μπορεί να σας προσφέρει δεδομένα για πάνω από 9000 διαφορετικά σνακ από 72 διαφορετικές αλυσίδες καταστημάτων. Τα δεδομένα αυτά καλύπτουν θερμίδες, λίπος, φυτικές ίνες, υδρογονάνθρακες και πρωτεΐνες. Μπορείτε εξάλλου να βρείτε και μια δωρεάν έκδοση της εφαρμογής, το Fast Food Calorie Counter Lite. 

Calorie Counter by FatSecret (Δωρεάν)

Είναι ένα απλό –και δωρεάν- εργαλείο για όσους επιθυμούν να έχουν πάντα τον έλεγχο των θερμίδων και όλων των διατροφικών δεδομένων. Η εφαρμογή αυτή επίσης υπολογίζει την προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη, ώστε ο χρήστης να μπορέσει να επιτύχει τους στόχους απώλειας βάρους που έχει θέσει. Επιπλέον, ενσωματώνει ένα barcode scanner για ταχύτερη αναζήτηση. 

Endomondo Sports Tracker (Δωρεάν)

Εξαιρετικό app για όσους αρέσκονται στο τζόκινγκ, την ποδηλασία, το skating, το τρέξιμο ή απλά στους περιπατητές. Συγκεκριμένα, θα σας βοηθήσει να υπολογίζετε την απόσταση, το χρόνο, την ταχύτητα και το υψόμετρο, ενώ θα αποθηκεύσει και το ιστορικό. Η εφαρμογή ενσωματώνεται στο Google Maps και στην audio playlist σας εκτός από το site, για λεπτομερέστερη ανάλυση της προόδου σας. 

Absolute Fitness (€3,87)

Εμπορική εφαρμογή, η οποία όμως είναι μια πραγματικά all-in-one λύση. Η εφαρμογή θα ανιχνεύσει και θα συνδυάσει την πρόσληψη τροφής, την απαιτούμενη άσκηση και τους στόχους που πρέπει να βάλετε για την απώλεια βάρους. Περιλαμβάνει επίσης στατιστικά, γραφήματα, ανάλυση τροφίμων και online backup των δεδομένων σας. 

Beer Gut Fitness (€0,77) 


Εάν ανησυχείτε για την πρόσληψη θερμίδων από όλες εκείνες τις παγωμένες μπύρες που απολαύσατε τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτή είναι μια χρήσιμη εφαρμογή. Θα σας πει πότε είναι ασφαλές να πιείτε ένα ποτό –από θερμιδικής πλευράς- και πότε θα χρειαστείτε άσκηση, αλλά και τι είδους θα είναι αυτή. 

CrossFit Travel (€1,53)

Εάν περνάτε πολύ καιρό μετακινούμενοι, αυτό συνήθως σημαίνει πως θα παραμελήσετε την καθημερινή σας άσκηση. Το CrossFit Travel διαθέτει μια εντυπωσιακή λίστα από ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας ή σε μικρούς χώρους.

Εφαρμογές για iPhone 

Calorie Tracker ($2,99)

Η εφαρμογή αυτή συλλέγει δεδομένα από τη βάση δεδομένων του LIVESTRONG.com με πάνω από 450.000 τρόφιμα, όπου οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν την καθημερινή πρόσληψη σε θερμίδες κ.ο.κ. Ακόλουθα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να υπολογίσετε ποιες ασκήσεις θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα. 

Lose It! (Δωρεάν)

Καθορίστε στόχους, δημιουργήστε ένα ημερήσιο budget θερμίδων, καταγράψτε τη διατροφή και την άσκηση, και δείτε με τη βοήθεια γραφημάτων την πρόοδό σας. Αφότου εισαγάγετε τα στατιστικά, θα έχετε στη διάθεσή σας ένα πλήρες πλάνο, ανάλογα με το πόσο βάρος θέλετε να χάσετε ανά εβδομάδα. 

iMapMyRUN (Δωρεάν)

Η εφαρμογή κάνει χρήση της τεχνολογίας GPS του iPhone σας για ανίχνευση απόστασης, χρόνου, βηματισμού και ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο, για δρομείς, ποδηλάτες, περιπατητές κ.λπ. Επιπλέον, μπορεί να ενσωματωθεί στο Twitter, στην περίπτωση που θέλετε να διαφημίσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις. 

40•30•30 (Δωρεάν)

Καλές οι εφαρμογές για καταμέτρηση θερμίδων, αλλά πώς θα είστε σίγουροι ότι επιτυγχάνετε τη δέουσα διατροφική ισορροπία; Η εφαρμογή αυτή θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε ταχύτατα το ποσοστό υδρογονανθράκων, πρωτεϊνών, και λίπους στα γεύματά σας.

Εφαρμογές για Windows 

eFit Free Edition (Δωρεάν)

Δωρεάν πρόγραμμα καταμέτρησης θερμίδων και σχεδιασμού δίαιτας και γευμάτων που θα σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στο χτίσιμο μυϊκής μάζας. Επιτύχετε τους στόχους σας εύκολα, οριοθετώντας τη ημερήσια πρόσληψη, με μια εφαρμογή που διαθέτει πάνω από 10.000 καταχωρήσεις τροφίμων στη βάση της. 

Nutrition Facts (Δωρεάν)

Το πρόγραμμα αυτό διαθέτει αναλυτική διατροφική ανάλυση για πάνω από 7.500 τρόφιμα. Το απλό περιβάλλον εργασίας του παραπέμπει στις κλασικές ετικέτες με τη θρεπτική αξία που θα βρείτε στα περισσότερα τρόφιμα. Μπορείτε να αναζητήσετε εύκολα τα τρόφιμα που επιθυμείτε και να αλλάξετε τις ποσότητες για να αναπροσαρμόσετε τα διατροφικά δεδομένα.

Το Internet στην υπηρεσία της υγείας

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τη βασική πηγή γνώσης και πληροφόρησης που είναι το Internet, το οποίο όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, έτσι και στο θέμα της απώλειας βάρους και της υγείας εν γένει, αποτελεί πολύτιμο αρωγό.
Το γνωστό portal υγείας Ιατροnet διαθέτει ειδική κατηγορία Διατροφή, απ’ όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τη σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθείτε, καθώς και για τις θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα και τα ροφήματα. Προσφέρεται πλήθος πληροφοριών και συμβουλές για ενηλίκους αλλά και για την παιδική διατροφή. Θα μάθετε πληθώρα πραγμάτων για τη διατροφή, για το αδυνάτισμα και τη δίαιτα.


Στο Diet up θα βρείτε ενδιαφέρουσες συμβουλές υγείας και άσκησης για τη γυναίκα, τον άνδρα και το παιδί, συνταγές, δημοφιλείς δίαιτες, αλλά και πολύτιμα εργαλεία λιπομέτρησης, θερμιδομέτρησης και υπολογισμού μάζας, βάρους και θερμίδων.

Το mama365.gr διαθέτει την κατηγορία Fitness – Διατροφή, στην οποία μπορείτε να βρείτε μια σειρά από ασκήσεις, συμβουλές διατροφής και εργαλεία (Θερμιδομετρητής, Μετρητής Ιδανικού Σωματικού ΒάρουςΜετρητής ΔΜΣΜετρητής Σωματικού Λίπους) και ό,τι απαιτείται για μια υγιεινή ζωή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v