iPhone 5: Η Apple παρουσιάζει το νέο της «μήλο»

Το πέμπτο μοντέλο του δημοφιλέστατου iPhone αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη η Apple, ξεσηκώνοντας τον τεχνολογικό κόσμο, ο οποίος κάνει εικασίες για τα χαρακτηριστικά του iPhone 5, που για πρώτη φορά δεν θα μας συστήσει ο Steve Jobs.
iPhone 5: Η Apple παρουσιάζει το νέο της «μήλο»
Η Apple αναμένεται να πραγματοποιήσει, μετά από 15 μήνες «σιωπής», τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone. Η παρουσίαση του πέμπτου διαδόχου του iPhone όπως όλα δείχνουν θα γίνει σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ξαναβάζοντας την εταιρία μπροστά στην κούρσα των gadgets, δίνοντας μια απάντηση στην Google και στις Android συσκευές που είχαν πάρει τα πάνω τους, ελλείψει νέου «μήλου».

Ο «φρέσκος» Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook θα αναλάβει αυτή την φορά να ηγηθεί της παρουσίασης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, επιχειρώντας να σταθεί επάξια στην σκιά του Steve Jobs.

Το iPhone 5 αναμένεται πιο γρήγορο, πιο λεπτό και με μεγαλύτερη οθόνη από τον προκάτοχό του και έρχεται στην κατάλληλη ώρα, για να προλάβει την κορύφωση της εορταστικής καταναλωτικής σεζόν, που δεν βρίσκεται πολύ μακριά. Οι ιθύνοντες της Apple στοχεύουν επίσης στο να παραμείνουν στην κορυφή των πωλήσεων, αφήνοντας πίσω τον κύριο ανταγωνιστή τους, που δεν είναι άλλος από την Samsung Electronics.

Οι παρουσιάσεις της Apple συγκαταλέγονται πάντα στα μεγαλύτερα τεχνολογικά events, καθώς οι φανατικοί με τα gadgets, οι επενδυτές, τα Μέσα και οι βιομηχανίες έχουν τα μάτια τους στραμμένα προς την εταιρία με το ίδιο ενδιαφέρον. Η συγκεκριμένη παρουσίαση ονομάζεται «Let’s talk iPhone», ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναμένουν μία cameo εμφάνιση του Steve Jobs.

Στόχος του νέου μοντέλου είναι να ξεπεράσει σε πωλήσεις το iPhone 4, που αποκτήθηκε από περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους τον τελευταίο χρόνο. Οι άνθρωποι της Wall Street αναμένουν επίσης την κυκλοφορία μίας πιο φθηνής συσκευής, προοριζόμενη για την αναπτυσσόμενη ασιατική αγορά, στην οποία η Apple έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

«Περιμένουμε βελτιωμένες δυνατότητες επεξεργασίας, περισσότερες δυνατότητες από την κάμερα, με μία πιθανή επέκταση της RAM, αν και με το iCloud αυτό δεν είναι απαραίτητο», είπε ο William Power, αναλυτής της Baird Equity Research. Το νέο μοντέλο αναμένεται επίσης να διαθέτει βελτιωμένο λειτουργικό σύστημα iOS5, το οποίο η Apple παρουσίασε τον Ιούνιο. Καλύτερες δυνατότητες ειδοποίησης αλλά και χρήσης του Twitter βρίσκονται επίσης στην λίστα των «ελπίδων» για το iPhone 5.

Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο, όπως συμβαίνει συνήθως με τις παρουσιάσεις της Apple, το περιεχόμενο των οποίων μένει επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή. Έτσι, δεν αποκλείεται να μην δούμε καν το iPhone 5, παρά μόνο το οικονομικότερο «ασιατικό» μοντέλο. Ίδωμεν…

Πηγη: Reuters.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v