HP Mini CQ10-800sv: Μικρό και… θαυματουργό

Μπορεί η HP να σταμάτησε την παραγωγή ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά εμείς δεν χάνουμε την ευκαιρία και «αρπάζουμε» το HP Mini CQ10-800sv, ένα ιδιαίτερα οικονομικό netbook που δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας.
HP Mini CQ10-800sv: Μικρό και… θαυματουργό
του Πάρη Καπράλου

Μπορεί η hp να ανακοίνωσε πως σταματάει μόνιμα κάθε παραγωγή Η/Υ, κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτας, εκπλήσσοντας τους πάντες, αλλά τα προϊόντα που παράγει, ή τελοσπάντων παρήγαγε θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν για λίγο καιρό ακόμα. Ορισμένα, δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σας.

Το HP Mini CQ10-800sv είναι ένα λεπτό, ελαφρύ και ιδιαίτερα οικονομικό netbook με οθόνη 10,1 ιντσών και ανάλυση 1024x600 με τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού LED για βελτιωμένη απεικόνιση ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, που μπορούν να έχουν μεγάλες “φωτιστικές” διαφοροποιήσεις. Το εργονομικά σχεδιασμένο πληκτρολόγιο του βρίσκεται στο 92% του πλήρους μεγέθους, ενώ διαθέτει και έξοδο οθόνης VGA για γρήγορη σύνδεση με monitor ή προτζέκτορα.

Στη καρδιά του συστήματος “χτυπάει” ο πολλά υποσχόμενος σε επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας επεξεργαστής Intel Atom Ν455, ενώ το σύστημα διαθέτει 1GB μνήμης DDR3. Σε επίπεδο διασυνδεσιμότητας, το μηχάνημα διαθέτει Wi-Fi Ν, δηλαδή δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο internet με τη χρήση οικιακού ή εταιρικού δικτύου τελευταίας γενιάς, ενώ, αν πιστεύετε ότι η «εικόνα κάνει τη διαφορά», η ενσωματωμένη webcam θα ικανοποιήσει τα στάνταρ σας. Παράλληλα, το Mini CQ10-800sv διαθέτει Βluetooth και αναγνώστη καρτών SD/MMC και περιλαμβάνει Windows 7, Adobe Reader, HP Backup & Recovery Manager, HP Games Console και Windows Live Essentials στο προεγκατεστημένο λογισμικό του.

Το netbook κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, συνοδεύεται από έναν χρόνο εγγύηση και διατίθεται στην τελική ενδεικτική τιμή λιανικής των 280 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v