HP ProBook 4320s: Υπερ-laptop σε τιμή... Δ.Ν.Τ.

Είναι μικρό και κομψό, ανταποκρίνεται πλήρως στις επαγγελματικές και ψυχαγωγικές απαιτήσεις σας, δεν καταλαβαίνει από υγρασία, και κοστίζει ελάχιστα. Τι είναι; Το νέο ProBook της HP.
HP ProBook 4320s: Υπερ-laptop σε τιμή... Δ.Ν.Τ.
του Πάρη Καπράλου

Μια από τις καλύτερες επώνυμες προσφορές σε φορητό υπολογιστή της χειμερινής σεζόν είναι αδιαμφισβήτητα το HP ProBook 4320s. Με δυνατότητες που απαντούν σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες φορητού υπολογιστή, η συσκευή θα ταιριάξει στις ανάγκες ενός “μέσου” γκρουπ χρηστών μεταξύ επαγγελματικών δυνατοτήτων και ψυχαγωγίας, το οποίο συνήθως οι εταιρείες είτε δεν καλύπτουν με τις επιλογές τους, είτε απευθύνονται σε αυτό με πολύ ακριβά μοντέλα.

Αν και ο κατασκευαστής επιθυμούσε να φτιάξει ένα στιβαρό υπερφορητό -όπως μας ομολογούν για λογαριασμό του οι διαστάσεις 13,3'' της οθόνης- φαίνεται ότι κάπου εκεί στον δρόμο κάθισε και το ξανασκέφτηκε. Συνδύασε λοιπόν δυνατότητες κινητού γραφείου σε έναν κομψό και προσιτό φορητό υπολογιστή 13,3 ιντσών με χαμηλό βάρος για εύκολη μεταφορά (2,2 kg) με κομψό φινίρισμα “ματ” αλουμινίου και ανθεκτικό στην υγρασία -και σε μικρές ποσότητες υγρών- πληκτρολόγιο.

Σε τεχνικό επίπεδο, η οθόνη 13,3" διαθέτει HD ανάλυση (1366x768) και τεχνολογία LED για βελτιωμένη φωτεινότητα, αντίθεση και ευκρίνεια σε σχέση με τις συνηθισμένες οθόνες LCD. Παράλληλα, η κάρτα γραφικών ATI HD5470 με αποκλειστική μνήμη βίντεο 512MB ζωντανεύει τις multimedia εφαρμογές και εξασφαλίζει εξαιρετικά ομαλά γραφικά. Στην καρδιά του συστήματος “χτυπά” ένας επεξεργαστής Intel Core i3-380M τελευταίας τεχνολογίας και μνήμες DDR3 3GB για διπλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από τις αντίστοιχες DDR2.

Ο σκληρός δίσκος των 320 GB υπόσχεται να μην σας αναγκάσει σύντομα να διαγράψετε αρχεία για να απελευθερώσετε χώρο, ο αναγνώστης οπτικών δίσκων DVD-RW Super Multi δεν θα “κολλήσει” σε κανένα φορμά DVD ή CD, ενώ η κάμερα των 2 Mpixels με αυτόματη ανίχνευση προσώπου και ενσωματωμένο μικρόφωνο με τεχνολογίες καθαρισμού του ήχου από θόρυβο θα αποτελέσουν πραγματικά ένα αξιόπιστο εργαλείο επικοινωνίας.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας οι ενσωματωμένες δυνατότητες Wi-Fi και Bluetooth σας επιτρέπουν να είστε πάντα σε επαφή ασύρματα, ενώ οι τρεις USB, η θύρα eSATA, η έξοδος HDMI και μερικές ακόμη δυνατότητες θα σας δώσουν ό,τι χρειάζεστε για να επικοινωνείτε με κέντρο τον υπολογιστή σας με άλλες συσκευές. Η έκδοση του μηχανήματος που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά συνοδεύεται από Αγγλικό λειτουργικό Windows 7 Home Premium 64 Bit.

Ως προς το spill-resistant πληκτρολόγιο -όπως ονομάζεται επισήμως το “ανθεκτικό στην υγρασία και σε μικρές ποσότητες υγρών πληκτρολόγιο” που προαναφέραμε, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αυτό δεν είναι αδιάβροχο, αλλά σκοπός του είναι να εξασφαλίζει τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά από μικρά ατυχήματα. Αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι αν ανατραπεί π.χ. πάνω στον φορητό σας ο φραπέ σας, κλείνετε με όσο πιο γρήγορες και επιδέξιες -δηλαδή, λιγότερες- κινήσεις τον υπολογιστή και τον πηγαίνετε στο Service ή τηλεφωνείτε στην τεχνική υποστήριξη. Δεν σημαίνει ότι είναι αδιάβροχος.

Ταυτόχρονα, το HP 3D DriveGuard βοηθά στην προστασία του σκληρού δίσκου 320GB από χτυπήματα, αναταράξεις και πτώσεις, με ένα επιταχυνσιόμετρο τριών αξόνων που ανιχνεύει τις απότομες κινήσεις και προστατεύει τα σημαντικά αρχεία σας ανά πάσα στιγμή.

Ο υπολογιστής είναι διαθέσιμος από τα τέλη Δεκεμβρίου 2010 στην ελληνική αγορά, και έχει τελική ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο τα 550 ευρώ, εξαιρετική τιμή για τις δυνατότητες του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v