iPad2: Τι φέρνει το νέο «καμάρι» της Apple

Ο Steve Jobs έβαλε τέλος στις εικασίες για το πολυαναμενόμενο iPad2 παρουσιάζοντας ο ίδιος χθες την καινούργια έκδοση. Ποιες είναι οι καινούργιες δυνατότητες που προσφέρει στους καταναλωτές το δαγκωμένο μήλο;
iPad2:  Τι φέρνει το νέο «καμάρι» της Apple
Καινούργια χαρακτηριστικά και βελτιώσεις υπόσχεται η νέα έκδοση του iPad που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 11 Μαρτίου, και στις υπόλοιπες αγορές στις 25 Μαρτίου. Θα επιβεβαιώσει άραγε για μία ακόμη φορά τη φήμη της Apple στο λανσάρισμα καινοτόμων gadgets;

Πιο λεπτό, πιο ελαφρύ: Με πάχος μόλις 8,8 mm και βάρος 600 γρ., είναι 33% λεπτότερο από τον προκάτοχό του, και ακόμη πιο εύκολο στη μεταφορά του.

Μεγαλύτερη ταχύτητα: Το iPad2 διαθέτει νέο διπύρηνο επεξεργαστή A5, που καταναλώνει την ίδια ενέργεια με αυτή του iPad1 αλλά προσφέρει διπλάσια ταχύτητα. Αυτό μεταφράζεται σε γρηγορότερα γραφικά, για τα οποία ο Jobs σχολίασε ότι είναι «έως και 9 φορές» καλύτερα από το πρώτο.

Δύο κάμερες: Το iPad2 έχει πλέον δύο κάμερες, τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος. Υποστηρίζουν PhotoBooth, που επιτρέπει τον ταυτόχρονο χειρισμό μέσω αφής εννιά διαφορετικών φωτογραφικών εφέ. Επιπλέον, ο χρήστης του iPad2 έχει πλέον στη διάθεσή του την εφαρμογή FaceTime, η οποία του δίνει τη δυνατότητα για βιντεοκλήσεις σε άλλα iPads, iPhones ή Macs.

Η παρουσίαση του iPad2 από τον Steve Jobs


HDMI: To iPad 2 υποστηρίζει τη σύνδεση HDMI μέσω καλωδίου που συνδέεται απευθείας σε υποδοχή 30-pin (ενώ υποστηρίζει τη φόρτιση με USB) και επιτρέπει την παρακολούθηση video με ανάλυση έως και 1020p.

Νέο λειτουργικό σύστημα: Το iPad 2 θα τρέχει με το iOS 4.3. Τι σημαίνει κάτι τέτοιο; Μεταξύ άλλων, καλύτερες επιδόσεις στον Safari, αλλά και αναπαραγωγή περιεχομένου μέσω Wi-Fi από άλλες συνδεμένες συσκευές.

Design: Θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα, άσπρο και μαύρο. Το πιο εντυπωσιακό αξεσουάρ είναι οι νέες θήκες Smart Cover, οι οποίες εκτός του ότι προσαρμόζονται μαγνητικά στο σχήμα του iPad, καθαρίζουν και την οθόνη!

Smart Cover εν δράσει


Η τιμή;
Η Apple δεν ρισκάρει να αλλάξει την επιτυχημένη συνταγή και κυκλοφορεί το iPad2 στην ίδια τιμή με το πρώτο. Η έκδοση των 16G μόνο με Wi-Fi θα βγει στην αμερικανική αγορά στην τιμή των $499, ενώ η πιο ακριβή έκδοση με 64GB και 3G κοστολογείται στα $829.

Και η τιμή του iPad1…
Η επίσημη παρουσίαση της νέας έκδοσης οδήγησε στην πτώση της τιμής του «παλιού» iPad. Έτσι, θα το βρείτε στο site της Apple στην τιμή των $399 (κάντε κλικ εδώ), ενώ μπορείτε να αποκτήσετε ένα μεταχειρισμένο μοντέλο με $349 (κάντε κλικ εδώ) (τα μεταχειρισμένα μοντέλα έχουν την ίδια εγγύηση με τα καινούργια).

Οι «σπόντες» του Steve Jobs
Αποκαλύπτοντας το iPad, ο Jobs δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να αναφερθεί στον ανταγωνισμό. Αφού παρέθεσε τα ειρωνικά σχόλια των ανταγωνιστών για την περιγραφή του νέου προϊόντος της Αpple ως «μαγικό» αλλά και για το παράλογο ύψος της τιμής του, αναρωτήθηκε τι λένε πλέον αυτοί οι ίδιοι ανταγωνιστές. Και επιχειρηματολόγησε χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της στατιστικής:
* Πραγματοποιήθηκαν 15 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα σε μόλις 9 μήνες – «περισσότερες από οποιοδήποτε Tablet PC έχει κυκλοφορήσει».
* Η Apple εξασφάλισε $9.5 δισεκατομμύρια κέρδη μόνο για το 2010.
* Υπάρχουν περισσότερες από 65.000 εφαρμογές μόνο για iPad, συγκριτικά με τις μερικές εκατοντάδες που έχουν φτιαχτεί για τα ανταγωνιστικά μοντέλα.
* Οι χρήστες «κατέβασαν» περισσότερα από 100 εκ. ebooks μέσω iBookstore σε λιγότερο από ένα χρόνο διαθεσιμότητας. Μαζί με το App Store και το iTunes store, η Apple ξεπέρασε τους 200 εκ. λογαριασμούς στα «καταστήματά» της, περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη online υπηρεσία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v