iPhone 4: Στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του χρόνου

Με ακόμα περισσότερες δυνατότητες, πολύ πιο εύχρηστες λειτουργίες και εντυπωσιακότερη οθόνη, το νέο iPhone 4 έρχεται να χτυπήσει τον ανερχόμενο ανταγωνισμό.
iPhone 4: Στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του χρόνου
Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, αποκάλυψε χθες το iPhone 4ης γενιάς, το οποίο έχει δυνατότητες video-κλήσης χάρη στην κάμερα που τοποθετήθηκε μπροστά στην οθόνη, διαθέτει καθαρότερη εικόνα και πολλές ακόμα λειτουργίες. Η ανανεωμένη συσκευή θα ξεκινήσει να πωλείται σε πέντε χώρες από τις 24 Ιουνίου και μέχρι τα τέλη του χρόνου θα εξαπλωθεί παγκοσμίως.

Η λειτουργία video-κλήσης, την οποία πλέον ενσωματώνει, ήταν μία έλλειψη για την οποία η Apple είχε κατηγορηθεί από πολλούς τεχνολογικούς αναλυτές. Η εισαγωγή, ωστόσο, αυτού του στοιχείου δημιουργεί ένταση ανάμεσα στους χρήστες smartphones και όσους χρησιμοποιούν ασύρματες συσκευές: Σε ομιλία του, σε συνέδριο της Apple για προγραμματιστές, ο Jobs είπε ότι οι video-κλήσεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με συνδέσεις WiFi, τουλάχιστον φέτος, και αποκλειστικά ανάμεσα σε iPhones 4ης γενιάς. 

Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες βελτιώσεις της συσκευής δημιούργησαν πολύ λιγότερη έκπληξη, αφού είχαν ήδη διαρρεύσει πληροφορίες γι'αυτές, κάτι που ήδη ερευνά το εγκληματολογικό της αστυνομίας. Ένας υπάλληλος της Apple, ο οποίος έλεγχε τη νέα συσκευή, την ξέχασε σε μπαρ του Silicon Valley. Η συσκευή πουλήθηκε κατευθείαν σε τεχνολογικό blog, το οποίο την αποσυναρμολόγησε και την ανέλυσε.

Δείτε το επίσημο video του νέου iPhone 4 από την iPhone


Όπως ήταν αναμενόμενο, το iPhone 4 προβάλλει μία πολύ υψηλότερης ανάλυσης οθόνη, σε σχέση με το iPhone 3GS, η οποία διαθέτει τέσσερις φορές περισσότερα pixels ή περίπου τα ¾ του αριθμού που συναντάται στην οθόνη του πολύ μεγαλύτερου iPad.

Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει δυνατότητες εγγραφής video υψηλής ανάλυσης, καθώς και λειτουργίες επεξεργασίας video χάρη στη νέα εφαρμογή iMovie, η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το iPhone.

Ως προς τα παιχνίδια, το τηλέφωνο που περιβάλλεται από μέταλλο και γυαλί, προσθέτει ένα γυροσκόπιο στο επιταχυνσίμετρό του, το οποίο θα επιτρέπει την πολύ καλύτερη αναγνώριση της κίνησης.

Μετά από χρόνια συζητήσεων, το iPhone 4 προσφέρει τελικά πολύ περισσότερες δυνατότητες ταυτόχρονων λειτουργιών, έτσι ώστε οι χρήστες του να μπορούν να σερφάρουν στο Διαδίκτυο, ενώ θα στέλνουν μηνύματα και θα ακούν μουσική. Επιπλέον, το σύστημα της εφαρμογής των λειτουργιών αυτών, γνωστών και ως apps, είναι πολύ πιο εύχρηστο.

Παρ’όλες αυτές τις εξελίξεις η Apple αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό, καθώς ταμπλέτες όμοιες με το iPad και συσκευές όπως το Android της Google έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ δημοφιλείς. Προφανώς, για τον λόγο αυτό, ο Jobs ένιωσε την ανάγκη να ανακοινώσει δημοσίως τα νέα νούμερα της εταιρίας, τα οποία δείχνουν πως η Apple έχει κατακτήσει το 28% της αμερικανικής αγοράς των smartphones, έναντι του Android το οποίο έχει προσελκύσει μόνο το 9% της αγοράς.

Ε.Μ.
Πηγή: FT.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v