iPhone: Το νέο μικρό θαύμα της Apple

Smart phone, iPod και internet browser συνδυάζει το τελευταίο δημιούργημα της Apple. Με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, μοναδική εμφάνιση και πολλαπλές λειτουργίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας η μικρή και εύχρηστη συσκευή αναμένεται να κάνει θραύση.
iPhone: Το νέο μικρό θαύμα της Apple

Τρία προϊόντα στη συσκευασία του ενός περιλαμβάνει το τελευταίο, πολυαναμενόμενο δημιούργημα της Apple, που ακούει στο όνομα iPhone. Επαναστατικό κινητό τηλέφωνο, iPod και internet browser, όλα σε μία μικρή, εύχρηστη συσκευή.

Η πλήρης απουσία πλήκτρων είναι η πρώτη καινοτομία του iPhone που τραβά την προσοχή –σίγουρα, όμως, όχι η μοναδική. Χάρη στην οθόνη πολλαπλής αφής και στο εξαιρετικά εύχρηστο interface που διαθέτει, όλες οι λειτουργίες του –από την πλοήγηση σε ιστοσελίδες μέχρι τη σύνταξη γραπτών μηνυμάτων– πραγματοποιούνται με ένα απλό άγγιγμα.

Συνδέοντας το iPhone στο PC ή το Mac, περνάτε όλες τις επαφές σας με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ η λειτουργία visual voice mail σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγετε και να ακούτε τα μηνύματά σας με τη σειρά που επιθυμείτε, ακριβώς όπως τα e-mail. Για τη σύνταξη των SMS, το iPhone διαθέτει εφαρμογή με πληκτρολόγιο QWERTY, που καθιστά τη διαδικασία ευκολότερη, καθώς περιλαμβάνει και ορθογραφικό έλεγχο.

Η ενσωματωμένη κάμερα των 2 megapixels υποστηρίζεται από software, το οποίο επιτρέπει την αποστολή φωτογραφιών μέσω e-mail, αλλά και τη μεταφορά τους από τον υπολογιστή στο iPhone και αντίστροφα. Η εσωτερική μνήμη ανέρχεται στα 4 ή 8 GB ανάλογα με το μοντέλο.

Το ενσωματωμένο iPod σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε αρχεία multimedia –video, μουσική και podcasts– εύκολα και γρήγορα, ενώ η νέα, μεγαλύτερη οθόνη 3,5 ιντσών ανάλυσης 320x480 καθιστά την εμπειρία της θέασης καλύτερη από ποτέ. Παράλληλα, η νέα λειτουργία Cover Flow σας επιτρέπει να ταξινομείτε τα μουσικά αρχεία σας με βάση το album artwork που εμφανίζεται στην οθόνη.

Η πλοήγηση στο internet γίνεται παιχνίδι μέσω του Safari web browser, που περιλαμβάνει ενσωματωμένες τις μηχανές αναζήτησης Google και Yahoo. Ενώ διαβάζετε τις τελευταίες ειδήσεις online, τα e-mail σας κατεβαίνουν στο background, ενώ τα ”widgets” σας παρέχουν γρήγορη πρόσβαση στα τελευταία νέα για το χρηματιστήριο ή τον καιρό σε πραγματικό χρόνο. Εξαιρετική βρήκαμε και τη δυνατότητα zoom σε οποιοδήποτε τμήμα των ιστοσελίδων, που πραγματοποιείται –και αυτό– με ένα απλό άγγιγμα.

Με την εφαρμογή πλοήγησης στους χάρτες του Google έχετε στο χέρι σας όλες τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των δρόμων, αλλά και ένα εξαιρετικά εύχρηστο GPRS με δορυφορικές εικόνες και ”έξυπνους” χάρτες.

Το προηγμένο λειτουργικό σύστημα OS X δίνει στο iPhone πλήρεις δυνατότητες multi tasking. Η συνδεσιμότητα επιτυγχάνεται μέσω της θύρας Bluetooth 2.0 με enhanced data rate, ενώ για τη μεταφορά δεδομένων και τη σύνδεση στο internet η συσκευή υποστηρίζει τόσο quad-band GSM όσο και EDGE (ειδικό πρωτόκολλο ταχείας μετάδοσης δεδομένων σε ασύρματα δίκτυα).

Οι ειδικοί αισθητήρες μετατρέπουν αυτόματα την προβολή των εικόνων από οριζόντια σε κάθετη, κάθε φορά που αλλάζει η θέση του iPhone, προσαρμόζουν τη φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με την ένταση του φωτός και σβήνουν την οθόνη όταν πλησιάζετε τη συσκευή στο αυτί σας, προκειμένου για την εξοικονόμηση μπαταρίας και την αποφυγή λάθος εντολών μέσω της αφής.

Το iPhone έχει διαστάσεις 115 x 61 x 11.6 χιλιοστά, ενώ ζυγίζει μόλις 135 γραμμάρια. Η τιμή πώλησης στην αμερικανική αγορά, όπου το iPhone θα διατίθεται από το Μάρτιο του 2007, αναμένεται να ανέλθει στα 500 δολάρια περίπου.

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v