Sony HDR-CX105: Καλοκαιρινές διακοπές (καταγεγραμμένες) για πάντα

Πανεύκολη στη χρήση της, με επαγγελματικές δυνατότητες που δεν απαιτούν ώρες διαβάσματος για να τις χρησιμοποιήσετε και τόσο μικρή ώστε να χωρά άνετα στην τσέπη μας, η νέα βιντεοκάμερα της Sony θα γίνει το απαραίτητο αξεσουάρ των φετινών διακοπών μας.
Sony HDR-CX105: Καλοκαιρινές διακοπές (καταγεγραμμένες) για πάντα
του Πάρη Καπράλου

Σας έπιασε και εσάς η Άνοιξη και αρχίσατε τις εξορμήσεις; Ίσως είναι ο κατάλληλος καιρός λοιπόν να προμηθευτείτε μία βιντεοκάμερα που ενώ δεν θα ας κάνει τη ζωή δύσκολη θα σας δώσει τη δυνατότητα να αποθανατίσετε στιγμές που θέλετε να θυμάστε σα να ήσασταν εκεί.

Η Sony HDR-CX105 Black ανήκει στη σειρά High Definition της εταιρείας κι αυτή δεν είναι η μοναδική της αρετή. Με υψηλής ευκρίνειας βίντεο (1920x1080i σε μορφή AVCHD) και ψηφιακή έξοδο HDMI, η HDR-CX105 είναι μία πολύ μικρή βιντεοκάμερα για την αποθήκευση λήψεων High Definition που χωρά άνετα στην παλάμη σας και παρέχει ακόμη περισσότερους τρόπους για να κάνετε λήψη, να μοιράζεστε και να απολαμβάνετε τις ιδιαίτερες στιγμές σας.

Επιπλέον η ενσωματωμένη εσωτερική μνήμη χωρητικότητας 8GB έχει δυνατότητα καταγραφής έως και 3 ωρών βίντεο HD σε εκπληκτική λεπτομέρεια. Παράλληλα, υποστηρίζει λειτουργία "HYBRID" που παρατείνει ακόμη περισσότερο το χρόνο λήψης χρησιμοποιώντας προαιρετικό Memory Stick. Έτσι, μπορείτε να αντιγράφετε λήψεις από την εσωτερική μνήμη της βιντεοκάμερας στο Memory Stick για να τις μοιραστείτε με φίλους σας.

Ο αισθητήρας ClearVid CMOS με τεχνολογία Exmor, ο οποίος προσφέρει συναρπαστική εικόνα υψηλής ανάλυσης και μπορεί να κινηματογραφήσει σε κλασικό 4:3 φορμάτ ή πανοραμικό 16:9, καθώς και τεχνολογία x.v.Colour της Sony θα σας σταθούν σύμμαχοι για να απολαμβάνετε πιο ζωηρά, ζωντανά και αληθινά χρώματα, ενώ ο φακός Carl Zeiss με zoom 10x, και ο ηλεκτρονικός σταθεροποιητής SteadyShot –που επεμβαίνει όταν χρειαστεί για την αποφυγή θολών ή κουνημένων εικόνων- θα σας προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Επιπλέον της λήψης η βιντεοκάμερα διαθέτει μια οθόνη αφής 2,7", με ελληνικό μενού και με 211.000 pixels να παρέχουν την απαραίτητη λεπτομέρεια, χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν το χειρισμό της «παιχνιδάκι».

Εξάλλου, μια σειρά από επιμέρους χαρακτηριστικά κάνουν τη συσκευή ακαταμάχητη. Για παράδειγμα, η λειτουργία «x.v.Colour» προσφέρει ζωηρά, ζωντανά χρώματα με κάθε συμβατή τηλεόραση με το πρότυπο, η ειδική λειτουργία ανίχνευσης προσώπου αποδίδει καθαρά και φυσικότερα τα πρόσωπα, ενώ το «Smile Shutter» καταγράφει αυτομάτως χαμόγελα, ακόμη και κατά την εγγραφή βίντεο, με ζουμ ή χωρίς ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε κάνει.

Παράλληλα η συσκευή διαθέτει ακόμη πιο εξελιγμένα εργαλεία που συμβάλλουν σε λήψεις επαγγελματικού επιπέδου, χωρίς να χρειάζεται να είστε επαγγελματίας. Ενδεικτικά θα αναφέρω τη βελτιστοποίηση δυναμικού εύρους «D-Range», με αυτόματη διόρθωση οπίσθιου φωτισμού ρυθμίζει την έκθεση και την αντίθεση για λήψεις ομαλής έκθεσης με οπίσθιο φωτισμό, την ταυτόχρονη εγγραφή βίντεο και φωτογραφιών 2,3 megapixel, τη λειτουργία «Face Index» και «Film Roll Index» για γρήγορες και εύκολες αναζητήσεις στις λήψεις που έχετε ήδη πραγματοποιήσει, την εγγραφή στερεοφωνικού ήχου με zoom mic για καθαρότερους διαλόγους και ήχο των αντικειμένων που βρίσκονται στο προσκήνιο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το βάρος της συσκευής είναι μόλις 280 gr., οι διαστάσεις της είναι 107 x 60 x 55 mm, έχει 1 χρόνο εγγύηση από την αντιπροσωπεία και σας περιμένει ήδη στα καταστήματα της ελληνικής αγοράς. Η ενδεικτική τελική τιμή λιανικής –με φόρο- του προϊόντος είναι 649 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v