Canon EOS 450D: Αφορμή για το νέο σας χόμπι

Με την επαγγελματική ψηφιακή Canon EOS 450D και τον αισθητήρα CMOS στα 12.2 MP, η λεπτομέρεια και η ευελιξία εντυπωσιάζουν και έτσι η φωτογραφία δε μπορεί παρά να γίνει το νέο χόμπι σας.
Canon EOS 450D: Αφορμή για το νέο σας χόμπι
του Πάρη Καπράλου

Η EOS 450D είναι μία επαγγελματική κάμερα με τον αισθητήρα CMOS στα 12.2 Megapixel και τις τελευταίες τεχνολογίες Canon και αποτελεί μία ελκυστική λύση για κάθε στιγμή που θέλετε να περάσει στην αιωνιότητα, με τη προϋπόθεση η φωτογραφία να είναι χόμπι σας -αλλά ακόμα και χωρίς αυτή τη προϋπόθεση.

Αν σας είπαν ότι για να χρησιμοποιήσετε μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή πρέπει να είστε επαγγελματίας φωτογράφος, σας είπαν λάθος ή -εναλλακτικά- σας το είπαν πολλά χρόνια πριν. Διότι πλέον μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε μία επαγγελματική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Η διαφορά σας από ένα επαγγελματία ή έναν καλά ενημερωμένο χομπίστα βρίσκεται στη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη φορά η Canon υπερέβαλε εαυτόν: Ο αισθητήρας CMOS με ανάλυση 12.2 Megapixel παρέχει υψηλό βαθμό λεπτομέρειας για τη δημιουργία εκτυπώσεων μεγέθους αφίσας και πρόσθετη ευελιξία κατά την κοπή των φωτογραφιών, δύο χαρακτηριστικά που κάνουν το μοντέλο επαγγελματικό.

Εξαιρετικά ευαίσθητοι στο χαμηλό φωτισμό και πρακτικά χωρίς θόρυβο, οι αισθητήρες CMOS της Canon είναι επίσης εντυπωσιακά αποδοτικοί στον τομέα της κατανάλωσης ενέργειας. Η EOS 450D προσφέρει ταχύτητα λήψης έως 3.5 καρέ ανά δευτερόλεπτο για συνεχή λήψη έως 53 εικόνων JPEG υψηλής ανάλυσης (με δυνατότητα η 6 να είναι σε μορφή RAW). Το ενσωματωμένο σύστημα καταπολέμησης της σκόνης που έχει αναπτύξει η Canon, η εξαιρετικά φωτεινή οθόνη LCD 3.0" παρέχει εξαιρετική ευκρίνεια για τον έλεγχο της εστίασης και του καδραρίσματος, η δυνατότητα μεγέθυνσης 10x και ο πασίγνωστός για την εξαιρετικά ακριβή ισορροπία λευκού, ο επεξεργαστής DIGIC III που προσφέρει τέλεια απόδοση χρωμάτων, με εκπληκτική ακρίβεια, καθιστούν το μοντέλο μοναδικό. Η επεξεργασία των εικόνων γίνεται σε βάθος χρώματος 14-bit για ομαλότερες διαβαθμίσεις των τόνων. Ο επεξεργαστής DIGIC III λειτουργεί με απόλυτη αποδοτικότητα, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση ενέργειας και διατηρώντας παράλληλα ταχύτατους χρόνους απόκρισης.

Επιπλέον, οι ρυθμίσεις όπως η αντίθεση, η όξυνση και ο κορεσμός μπορούν να διαμορφωθούν είτε από την φωτογραφική μηχανή, είτε μέσω της παρεχόμενης εφαρμογής λογισμικού Picture Style Editor. Μετά τη λήψη, το λογισμικό επεξεργασίας εικόνων RAW Digital Photo Professional της Canon προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για τη διαχείριση και την επεξεργασία των εικόνων RAW.

Η αίσθηση της κάμερας είναι πολύ καλή. Η EOS 450D διαθέτει συμπαγές σώμα και βάρος μόλις 475 γρ. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η EOS 450D είναι συμβατή με περισσότερους από 60 φακούς EF/EF-S, καθώς και με όλες τις μονάδες φλας της σειράς Speedlite EX, κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά και έχει ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο τα 590 ευρώ, με έναν χρόνο εγγύηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v