Πέντε... εξελίξεις για πιο εύκολη ζωή!

Σίγουρα όλοι μας έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή πως η ζωή μας θα ήταν καλύτερη αν ορισμένα πράγματα γινόντουσαν πιο απλά και πιο γρήγορα. Άλλωστε ”ο χρόνος είναι χρήμα” λέει ένα ρητό και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Αυτόματο παρκάρισμα, κινητό που φωνάζει, δάκτυλο που πληρώνει και... πόσα άλλα; Ιδού πέντε ”πατέντες” που αναμένεται να απλουστεύσουν τη ζωή μας και να την κάνουν καλύτερη.
Πέντε... εξελίξεις για πιο εύκολη ζωή!

Αυτόματο παρκάρισμα: Τέλος στην ”αγωνία” των γυναικών

Η επόμενη καινοτομία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα αυτοκίνητο με αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος.

Ενεργοποιείς τον αισθητήρα, επιλέγεις το διαθέσιμο χώρο, πατάς το κουμπί και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το αυτοκίνητο.

Εάν ο χώρος δεν επαρκεί, οι αισθητήρες θα μπορούν να το αντιληφθούν και το αυτοκίνητο δεν θα κάνει την παραμικρή κίνηση.

Εάν πάλι ο χώρος είναι αρκετός, τότε ο οδηγός θα πρέπει να πιέσει ελαφρά το γκάζι, χωρίς να χρησιμοποιεί τα χέρια του, όσο οι αισθητήρες θα οδηγούν το αυτοκίνητο στον προβλεπόμενο χώρο στάθμευσης.

Σε ένα ή δύο χρόνια υπολογίζεται ότι το αυτοκίνητο θα μπορεί να ολοκληρώσει πλήρως τη διαδικασία χωρίς τη βοήθεια του οδηγού.

Οι μηχανικοί της BMW έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα που ονομάζεται Remote Park Assist. Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και απέχει αρκετά από την παραγωγή.

Σύμφωνα με αυτό ο οδηγός απλά πατά το κουμπί για να ενεργοποιηθεί το σύστημα, βγαίνει από το αυτοκίνητο και οι διαδικασίες ξεκινούν μόλις πατηθεί το κουμπί για το κεντρικό κλείδωμα του οχήματος.

Το σύστημα παρκαρίσματος – όχι βέβαια σε τόσο εξελιγμένο βαθμό- εντοπίζεται στην τεχνολογία της Toyota και συγκεκριμένα στο υβριδικό μοντέλο Prius. Από τον Ιανουάριο μάλιστα αναμένεται να συγκαταλέγεται στον στάνταρ εξοπλισμό του Prius.

Και η Volkswagen όμως θα το περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του νέου Touran MPV που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο. Μέσα σε πέντε μάλιστα χρόνια αναμένεται να περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

---------------------------------------------------------------------

Γλυκιά υστερία: Κινητό που καλεί βοήθεια

Όταν κάποιος μηχανικός αποφάσισε να προσθέσει στο λογισμικό της Synchronica -για κινητά τηλέφωνα- τον ήχο μιας γυναίκας να καλεί σε βοήθεια, οι ιθύνοντες δεν ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα. ”Θεωρήσαμε ότι ήταν σαχλό”, αναφέρει ο Carsten Brinkschulte, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό προκάλεσε καταιγισμό διαφημίσεων και αναφορών στα Μέσα για την εταιρία που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία.

Ειδικότερα, το λογισμικό χρησιμοποιείται μέσω χειριστών για τη διασφάλιση κλεμμένων κινητών τηλεφώνων. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουμε ότι σε περίπτωση κλοπής, με το πάτημα ενός κουμπιού όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου καταστρέφονται και η συσκευή κλειδώνει έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Επιπλέον, ακούγεται μια γυναικεία κραυγή στην υψηλότερη ένταση του τηλεφώνου και μέχρι να τελειώσει η μπαταρία.

”Όχι μόνο εκνευρίζεται ο κλέφτης αλλά αν βρίσκεται και σε κοντινή απόσταση, τότε είναι πιθανό να εντοπιστεί και να επιστρέψει το κινητό”, αναφέρει ο κ. Brinkschulte.

Εάν η συσκευή επιστραφεί, το λογισμικό παρέχει τη δυνατότητα επανεγκατάστασης των δεδομένων.

Η δημοτικότητα του προϊόντος, υποστηρίζει ο κ. Brinkschulte, οφείλεται στην ανθρώπινη επιθυμία να γελοιοποιεί δημόσια τους κλέφτες.

---------------------------------------------------------------------

”100 ευρώ. Το δάχτυλό σας παρακαλώ”.

Σε πολλά σουπερμάρκετ των Ηνωμένων Πολιτειών, η επιλογή των τρόπων πληρωμής πραγματοποιείται μέσω συστήματος αναγνώρισης των αποτυπωμάτων. Το σύστημα εξετάζεται και σε τρία υποκαταστήματα του ομίλου Midcounties στη Μεγάλη Βρετανία.

Πώς λειτουργεί; Οι πελάτες τοποθετούν το δάχτυλό τους σε μια εσοχή, όπου ο αισθητήρας αναγνωρίζει τα αποτυπώματα και σε συνδυασμό με ένα προσωπικό αριθμό (συνήθως τηλεφώνου) επιτρέπει την είσοδο σε ένα ”ηλεκτρονικό πορτοφόλι” εναλλακτικών τρόπων πληρωμής.

Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ διαφόρων τρόπων πληρωμής. Πιστωτική κάρτα, αυτόματη ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό κ.ά για την πραγματοποίηση της συναλλαγής.

---------------------------------------------------------------------

Πηγαίνοντας στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Στο Emirates Stadium, το νέο στάδιο της Άρσεναλ, χωρητικότητας 60.000 θεατών, η είσοδος γίνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ότι έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας. Τι εννοούμε;

Όταν κάποιος γίνεται μέλος της Άρσεναλ (με 30 στερλίνες το χρόνο) λαμβάνει την κάρτα μέλους. Εξω από κάθε θύρα του γηπέδου υπάρχει ένα μηχάνημα το οποίο ”διαβάζει” αυτές τις κάρτες.

Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να δει την αγαπημένη του ομάδα από κοντά μπορεί να κάνει κράτηση μέσω τηλεφώνου ή μέσω του διαδικτύου με χρέωση της πιστωτικής του κάρτας.

Οταν φτάσει στο γήπεδο, τοποθετεί την κάρτα στο μηχάνημα και αυτόματα εισέρχεται στη θύρα που αναλογεί η κράτησή του.

Βάσει λοιπόν του νέου αυτού συστήματος, δεν χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό για τον έλεγχο των εισιτηρίων. Επιπλέον, μειώνεται και ο κίνδυνος να χαθεί κάποιο εισιτήριο κατά την αποστολή του μέσω ταχυδρομείου.

Και εφόσον τα μηχανήματα δουλεύουν με ταχύτερους ρυθμούς από τον άνθρωπο, οι ουρές έξω από τις θύρες θα είναι μικρότερες.

Όπως καταλαβαίνετε, οι πιθανότητες να μην δει κάποιος τον Ανρί να σκοράρει μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα, είναι πλέον...ελάχιστες.

---------------------------------------------------------------------

Τρισδιάστατη εικόνα χωρίς τα ειδικά γυαλιά

Η τρισδιάστατη εικόνα έρχεται στις οθόνες των υπολογιστών χωρίς να απαιτείται η χρήση των ειδικών γυαλιών.

Δύο οθόνες είναι πάντα καλύτερες από μία. Ειδικότερα, όσον αφορά στην προβολή και τη λήψη πληροφοριών.

Και η εταιρία PureDepth αποφάσισε να τοποθετήσει μία οθόνη πάνω από μία άλλη και όχι δίπλα όπως συνηθίζεται.

Οι οθόνες αποτελούνται από δύο λεπτά στρώματα με την μεταξύ τους απόσταση να κυμαίνεται από 7 έως 40 χιλιοστά. Μ’ αυτή η τεχνική ο χρήστης έχει την αίσθηση μεγαλύτερου βάθους.

Όπως είναι φυσικό, οι πρώτες δοκιμές έγιναν για τη διευκόλυνση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. (Καλύτερη αντίληψη όσον αφορά στο πού κινούνται τα αεροπλάνα)

Η τεχνολογία αυτή εγκρίθηκε για την αμυντική βιομηχανία και δη για τον εντοπισμό στρατιωτών.

Χρησιμοποιήθηκε και σε ηλεκτρονικά παιχνίδια με ειδικά εφέ αν και οι χρήστες παρουσίασαν συμπτώματα ζάλης και αδιαθεσίας.

Τέλος, η εταιρία εκτιμά πως η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιηθεί και για ιατρικούς σκοπούς, ενώ ήδη μία έκδοσή της χρησιμοποιείται σε κινητά τηλέφωνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v