Νέα laptop απο την LG για... φορητό καλοκαίρι

Με χαρακτηριστικά όπως επεξεργαστές Διπλού Πυρήνα (Dual Core), Dual Channel Μνήμες στα 667 Mhz, ήχο υψηλής πιστότητας με την χρήση εξοπλισμού με XTS Pro Sound τεχνολογία, τα πέντε νέα φορητά μοντέλα της LG φιλοδοξούν να κάνουν το φετινό καλοκαίρι το πιο... φορητό της ζωής μας.
Νέα laptop απο την LG για... φορητό καλοκαίρι

του Πάρη Καπράλου

Με πέντε νέα μοντέλα φορητών υπολογιστών η LG Electronics αποφάσισε να κάνει το καλοκαίρι μας πιο... φορητό. Τα μοντέλα αυτά ανήκουν στη μεσαία και υψηλή κατηγορία σύμφωνα με τις επιδόσεις τους και παράλληλα διακρίνονται για την αισθητική και την ποιότητα κατασκευής τους.

Πράγματι, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει στους φορητούς της τεχνολογίες που συναντούμε σε μερικούς από τους πιο ισχυρούς υπολογιστές γραφείου σήμερα.

Με χαρακτηριστικά όπως επεξεργαστές Διπλού Πυρήνα (Dual Core), Dual Channel Μνήμες στα 667 Mhz, ήχο υψηλής πιστότητας με την χρήση εξοπλισμού με XTS Pro Sound τεχνολογία της LG, εικόνα υψηλής ευκρίνειας ιδανική για παιχνίδια, ταινίες και ψηφιακές φωτογραφίες, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων για απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων η LG φιλοδοξεί να κερδίσει τους απαιτητικούς χρήστες που επιθυμούν να έχουν μία μινιατούρα του γραφείου τους παντού.

Μεγάλες επιδόσεις με μικρές διαστάσεις

Αναλυτικότερα, η οθόνη του μικρότερου από τα μηχανήματα της σειράς -του TX Express- είναι διαστάσεων 12.1” είναι WXGA, αποδίδει ανάλυση 1280x800 και χρησιμοποιεί Fine Bright Technology της εταιρείας, η οποία αποδίδει ζωντανότερα χρώματα από το συνηθισμένο και υψηλή ευκρίνεια. Η χρήση της NVIDIA GeForceTM Go 7300 ως κάρτας γραφικών βελτιστοποιεί ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Ο υπολογιστής είναι έτοιμος να τα βγάλει πέρα και με τα πιο δύσκολα γραφικά περιβάλλοντα οποιουδήποτε παιχνιδιού. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον τομέα του ήχου, καθώς όλη η σειρά διαθέτει SRS TruSurround XT, SRS WOW XT, 5.1CH Dolby Digital, XTS Pro, 24bit High Definition.

Το να εξηγήσουμε ένα ένα τα αρκτικόλεξα που μόλις αναφέραμε, προς χάρη αυτών που γνωρίζουν τι σημαίνει άριστος ήχος με βάση τις προδιαγραφές, είναι μάλλον δύσκολο. Αρκεί να πούμε ότι ο ήχος παραμένει κρυστάλλινος σε μεγάλες εντάσεις, ενώ δεν είναι ανάγκη να παίζετε μουσική στο 90% της ισχύος προκειμένου να ακούτε τον ήχο με λεπτομέρεια, αλλά ακόμα και σε χαμηλή ένταση ο ήχος αποδίδει όλες τις συχνότητες. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε όταν θα αγοράσετε τον υπολογιστή.

Εκεί που κανένας δεν μπορεί να έχει παράπονο είναι η συνδεσιμότητα των νέων υπολογιστών. Διαθέτουν Bluetooth, WLAN Intel® Pro/Wirless 2200BG(802.11b/g) -πράγμα που στην καθομιλουνμένη σημαίνει ότι μπορείτε να συνδεθείτε σε οποιοδήποτε ασύρματο δίκτυο ξενοδοχείου, καφετέριας εστιατόρια, ή οπουδήποτε υπάρχει σήμα ”WiFi Hotspot” χωρίς κανένα πρόβλημα για να έχετε παντού σύνδεση στο internet, 3 USB θύρες, θύρα σύνδεσης τοπικού δικτύου LAN, ενσωματωμένο συμβατικό Modem για dial up σύνδεση, θύρα για κάρτες πολυμέσων (5-in-1 (XD/SD/MMC/MS/MS Pro).

Το σημαντικό είναι ότι οι υψηλές προδιαγραφές και ο εξοπλισμός που ενσωματώνει το μηχάνημα δεν επηρεάζουν τις διαστάσεις του. Το μικρότερο μηχάνημα της σειράς είναι το TX Express, οι διαστάσεις τους οποίου ανέρχονται σε 293 x 203 x 23 mm ή το βάρος τους (1.11Kg μαζί με την μπαταρία).

Τα 3 Notebooks από τα πέντε έχουν κερδίσει τα γνωστά βραβεία design, Reddot Design Awards, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου ”Best of the Best”. Tα Reddot Design Awards βρίσκονται ανάμεσα στα πιο σημαντικά βραβεία design παγκοσμίως με διεθνή αναγνώριση, μαζί με τα iF & τα IDEA. H ”κόκκινη τελεία – reddot”, που αποκτούν τα νικητήρια προϊόντα αποτελεί και τη διεθνή σφραγίδα ποιότητας για εξαιρετικό design.

Αν παρόλα αυτά νιώθετε μια ανασφάλεια να επενδύσετε 2000 ευρώ για την απόκτηση αυτού του μικρού θαύματος, ίσως τα δύο χρόνια εγγύηση με παραλαβή και παράδοση στο χώρο σας (2 ways on site collection) που προσφέρει η LG στην ελληνική αγορά να αρκούν για να σας πείσουν. Η τιμή αυτή είναι τελική -περιλαμβάνει ΦΠΑ- και η νέα σειρά της LG είναι ήδη διαθέσιμη στα καταστήματα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v