Τι ψωνίζουμε (και τι προσέχουμε) στις εκπτώσεις

Οι εκπτώσεις που ήδη διανύουν την δεύτερη εβδομάδα τους, εκτός από ευκαιρίες για τους καταναλωτές αποτελούν ευκαιρία και για τους... εμπόρους. Δείτε τα tips που συγκέντρωσε το in2life για τις φετινές εκπτώσεις και κάντε shopping με άποψη και... ασφαλιστικές δικλείδες. Τι προτιμάμε, τι αποφεύγουμε, που υπάρχουν οι καλύτερες προσφορές.
Τι ψωνίζουμε (και τι προσέχουμε) στις εκπτώσεις

Διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα των εκπτώσεων, αλλά μην πτοείστε. Έπονται και άλλες. Και για να ακριβολογούμε... άλλες τέσσερις- ελπίζουμε να μην σας έπιασε καταναλωτική μανία και να μην ξοδέψατε όλα σας τα χρήματα...

Ακολουθούν συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε, τι αξίζει να αγοράσετε και από τι πρέπει να απομακρύνεστε με... ελαφρά πηδηματάκια!

* Καταρχάς, αν σκοπεύετε να αγοράσετε στις εκπτώσεις ηλεκτρονικά είδη καθώς και είδη σπιτιού, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εκπτώσεις δεν είναι μεγάλες (κυμαίνονται στο 10%), ωστόσο, αρκετές αλυσίδες κάνουν ειδικές προσφορές σε συγκεκριμένα προϊόντα, που είναι πραγματικά ευκαιρίες αγοράς.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε και σε αυτή την περίπτωση είναι αν πρόκειται να κυκλοφορήσει (ή αν έχει ήδη κυκλοφορήσει) κάποιο νέο μοντέλο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συγκρίνετε τόσο τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου όσο και τις τιμές.

Και αυτό επειδή ορισμένες φορές ένα καινούριο και σαφώς πιο εξελιγμένο μοντέλο, δεν έχει τελικά πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή από κάποιο άλλο παλιότερο. Και αξίζει να δώσετε μερικά ευρώ παραπάνω για να το αποκτήσετε!

* Σε ό,τι αφορά τα είδη σπιτιού, οι εκπτώσεις είναι καλή ευκαιρία για την αγορά λευκών ειδών. Το λέει κι η γιαγιά μου και σ’αυτό τουλάχιστον έχει δίκιο.

* Όσον αφορά στα ρούχα τώρα. Οι εκπτώσεις ενδείκνυνται για την αγορά κλασικών και ακριβών κομματιών, που κατά τεκμήριο και λόγω ποιότητας είναι ακριβά.

Αυτό που θα πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσετε είτε είστε άνδρας είτε γυναίκα είναι ένα καλό, κλασικό κοστούμι. Για τις γυναίκες προτείνουμε σε λευκό χρώμα που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες πάντα με τη βοήθεια των κατάλληλων αξεσουάρ. Για τον άντρα ένα λινό σε απόχρωση μπεζ το οποίο συνδυάζεται άψογα τόσο με λευκό πουκάμισο, όσο και με γαλάζιο ή ροζ που υπενθυμίζουμε πόσο in fashion είναι για φέτος.

* Καλό θα είναι να έχετε κάνει μια έρευνα αγοράς πριν τις εκπτώσεις να προσέξετε τις αρχικές τιμές. Ορισμένοι επιτήδειοι ”ανεβάζουν” τις τιμές προ εκπτώσεων με αποτέλεσμα η έκπτωση που παρέχουν να είναι πλασματική και όχι πραγματική.

* Κάτι ακόμα που χρήζει προσοχής είναι τα είδη στα οποία παρέχεται έκπτωση. Πολλά καταστήματα δηλώνουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων αλλά αυτό ισχύει για ένα είδος μόνο και γίνεται με σκοπό να παραπλανηθούν οι καταναλωτές. Μόλις αντιληφθείτε κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να κάνετε όπισθεν και να απομακρυνθείτε από το κατάστημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

* Αυτό που αξίζει επίσης να αγοράσετε είναι κάποιο δερμάτινο. Κι όμως! Οι καλύτερες αγορές αυτήν την περίοδο αφορούν είδη που δεν είναι εποχής καθώς θα τα βρείτε σε πολύ χαμηλές τιμές και αποτελούν πραγματική ”επένδυση”.

* Προσοχή! Μην ξεγελιέστε από τα είδη που πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Να ελέγχετε πάντα την ποιότητα των προϊόντων κυρίως σε ό,τι αφορά τη χώρα προέλευσης.

Ρίξτε μια ματιά σε μαγαζιά που ούτως ή άλλως δεν πλησιάζατε λόγω περιορισμένου βαλαντίου, γιατί στις εκπτώσεις είναι η μοναδική ευκαιρία να ψωνίσετε. Σε αρκετές περιπτώσεις οι εκπτώσεις στα καταστήματα prima moda είναι υψηλές, γιατί ευλόγως θέλουν να ξεστοκάρουν.

Μια ματιά στο Sotris, όπου οι εκπτώσεις φθάνουν σε κάποια είδη και προς το τέλος της σεζόν το 70% είναι καλή ιδέα.

Ψάξτε στα all season εκπτωτικά καταστήματα γιατί αυτή την περίοδο κάνουν έξτρα προσφορές. Για παράδειγμα ο όμιλος Notos Com έχει bazzar προσφορών στο εμπορικό κέντρο EMPOLI της Νέας Ιωνίας. Το Factory Outlet έχει μεγάλη ποικιλία, ενώ σούπερ στοκ καταστήματα είναι τα δύο outlet του μοδάτου Shop (Φειδιπίδου -Αμπελόκηποι, Ελ.Βενιζέλου – Νέα Σμύρνη).

* Εμείς ενδεικτικά σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα καταστήματα Glou όπου θα βρείτε αθλητικά είδη και όχι μόνο με 50% έκπτωση, τα Prince Oliver στην Καλλιθέα όπου προσφέρουν μέχρι και 70% έκπτωση και τα Rebecca Blue όπου θα βρείτε μοναδικά κομμάτια σε πολύ καλές τιμές.

* Για τους φανατικούς του ποδοσφαίρου προτείνουμε τη Full Sport Center στη Δάφνη όπου εντοπίσαμε μοναδικές προσφορές τόσο στα ποδοσφαιρικά είδη όσο και σε επώνυμα αθλητικά.

Εφη Ρουτζάκη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v