Cybershot T30: Νέα εποχή στην ψηφιακή φωτογραφία

Με χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν -μεγάλη οθόνη LCD 3 ιντσών, 7.2 ενεργά Megapixels, τεχνολογία Super SteadyShot, υψηλή ευαισθησία ISO 1000, φακός ZEISS με οπτικό zoom 3x, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας χάρη στην τεχνολογία STAMINA, όλα μέσα σε ένα κομψό και λεπτό περίβλημα αλουμινίου- και πολλές νέες λειτουργίες, η νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή της Sony, Cybershot T30, θα διατίθεται στην Ευρώπη από τα μέσα Μαΐου.
Cybershot T30: Νέα εποχή στην ψηφιακή φωτογραφία

Η Cyber-shot T30 ακολουθεί τις ήδη εντυπωσιακές και δοκιμασμένες προδιαγραφές του μοντέλου Cyber-shot T9, προσθέτοντας όμως υψηλότερη ανάλυση χάρη στον αισθητήρα Super HAD CCD της Sony, ανάλυσης 7.2 ενεργών Megapixels, υψηλότερη ευαισθησία (ISO1000), μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη τεχνολογίας Clear Photo LCD plus μεγέθους 3 ιντσών και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με τεχνολογία STAMINA, η οποία φθάνει τις 420 λήψεις.

Όλα αυτά βρίσκονται μέσα σε ένα λεπτό, πανέμορφο περίβλημα αλουμινίου που έχει πάχος λιγότερο από 19 χιλιοστά και ζυγίζει μόλις 132 γραμμάρια.

Χάρη στη διπλή τεχνολογία ’Anti-Blur’ της Cyber-shot T30 μπορείτε να πραγματοποιείτε λήψεις σε δύσκολες συνθήκες, όπως για παράδειγμα με χαμηλό φωτισμό, χωρίς τον κίνδυνο να ”θαμπώσουν” οι εικόνες σας λόγω της κίνησης του χεριού σας.

Ο συνδυασμός των τεχνολογιών Super Steady Shot και High Sensitivity επιτρέπει ακόμα και τη λήψη φωτογραφιών χωρίς flash, προσφέροντας φωτογραφίες τόσο καθαρές όσο και αν η λήψη γινόταν με τη χρήση flash, αλλά πολύ πιο φυσικές. Ακόμα, μπορείτε να φωτογραφίσετε ”δύσκολα” κινούμενα αντικείμενα έχοντας τη σιγουριά ότι το αποτέλεσμα δε θα είναι θαμπό.

Η τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας Super Steady Shot απαλείφει αυτόματα τους κραδασμούς και το ”τρεμούλιασμα” των χεριών, παράγοντας καθαρές ψηφιακές φωτογραφίες. Το γνώρισμα αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη λειτουργία λήψης video (Movie) – MPEG VX Fine. Επιπρόσθετα, με τη νέα λειτουργία χρονοδιακόπτη 2 δευτερολέπτων έχετε μια επιπλέον βοήθεια για τη ρύθμιση του ”κουνήματος” της κάμερας που προκαλείται από το πάτημα του κουμπιού λήψης.

Κανονικά, η λειτουργία High Sensitivity θα οδηγούσε σε αύξηση του θορύβου, όμως με τη χρήση της νέας τεχνολογίας Clear RAW NR ο λόγος σήματος προς θόρυβο έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ο πρωτότυπος αλγόριθμος Clear RAW NR της Sony μειώνει το θόρυβο χρώματος και φωτεινότητας, επιτρέποντας λήψεις με σημαντικά υψηλότερη ευαισθησία (ως και ISO 1000). Έτσι, εξασφαλίζετε φωτογραφίες με λιγότερο θόρυβο και μεγαλύτερη λεπτομέρεια, πράγμα εξαιρετικά ωφέλιμο όταν πραγματοποιείτε λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αν και η Cyber-shot T30 είναι εκπληκτικά λεπτή, μπορείτε να είστε σίγουροι για την άριστη ποιότητα εικόνας σε κάθε λήψη χάρη στον φακό υψηλής ποιότητας Carl Zeiss Vario-Tessar με οπτικό zoom 3x. Το αναδιπλούμενο σύστημα του φακού, με το φακό και το πρίσμα να βρίσκονται ενσωματωμένα στο σώμα της συσκευής, βοηθά τη συσκευή να διατηρήσει το λεπτό της προφίλ.

H Cyber-shot T30 διαθέτει zoom ακριβείας (Precision Digital Zoom) 6x και VGA Smart Zoom 14x για να σας βοηθά να βλέπετε τα αντικείμενα της φωτογράφησής σας καλύτερα, είτε αυτά βρίσκονται κοντά είτε μακριά.

Το νέο κουμπί μακροεντολής / άμεσης μεγέθυνσης (Magnifying Glass) σας επιτρέπει να αλλάζετε άμεσα κατάσταση λειτουργίας και να φωτογραφίζετε αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση ως και 1 εκατοστό καθώς και να βλέπετε τα αντικείμενα της φωτογράφησης κατά 4,2x μεγαλύτερα από το φυσιολογικό τους μέγεθος στην οθόνη LCD.

Η τεχνολογία Clear Photo LCD Plus της Cyber-shot T30 βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάλυση και τη φωτεινότητα της οθόνης LCD μεγέθους 3 ιντσών (7,5 cm). Ο βελτιωμένος κατά 65% λόγος χρώματος NTSC προσφέρει καθαρότερη και ζωντανότερη ποιότητα εικόνας.

Η οθόνη LCD διαθέτει λεία αντιανακλαστική επίστρωση η οποία προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας από τις συμβατικές ανάγλυφες επιστρώσεις. Με τη μείωση των αντανακλάσεων αυξάνεται η χρωματική αντίθεση (contrast), ειδικά σε εξωτερικούς χώρους όπου επικρατεί έντονο ηλιακό φως.

Για μια πραγματικά πλούσια εμπειρία προβολής των φωτογραφιών σας σε μορφή slide show, η Cyber-shot T30 διαθέτει ένα κουμπί άμεσης ενεργοποίησης της λειτουργίας Slideshow with Music.

Η νέα λειτουργία άμεσης ρύθμισης της φωτεινότητας σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τη φωτεινότητα της οθόνης χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το μενού.

H Cyber-shot T30 διαθέτει εσωτερική μνήμη μεγέθους 58MB, χάρη στην οποία δεν πρόκειται ποτέ ξανά να χάσετε κάποια ευκαιρία για λήψη. Επιπλέον, διαθέτει σύνδεση USB 2.0 για μεταφορά δεδομένων με υψηλές ταχύτητες, ενώ υποστηρίζει το πρότυπο PictBridge κάνοντας δυνατή την απευθείας εκτύπωση σε συμβατούς φωτογραφικούς εκτυπωτές PictBridge, όπως ο Sony DPP-FP50.

Το νέο λογισμικό Cyber-shot Viewer που συνοδεύει την Cyber-shot T30, σας προσφέρει ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο για να πραγματοποιείτε εισαγωγή φωτογραφιών στο PC σας, να βλέπετε και να μοιράζεστε τις φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας τη νέα, μοναδική λειτουργία ”ημερολογίου” ή ακόμα και να πραγματοποιείτε απλές λειτουργίες επεξεργασίας όπως η αλλαγή μεγέθους ή η περικοπή (trimming) των εικόνων.

Εκτός από τις υπάρχουσες χρωματικές λειτουργίες Standard, Monochrome και Sepia, η Cyber-shot T30 προσφέρει τις επιπρόσθετες δημιουργικές χρωματικές λειτουργίες Natural (φυσικό χρώμα) και Vivid (ζωντανό χρώμα).

Η λειτουργία επιλογής σκηνικού (Scene Selection) σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τέλειες λήψεις σε κάθε περίσταση. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι Twilight (λυκόφως), Twilight portrait, Landscape (τοπίο), Soft Snap, Beach (παραλία), Snow (χιόνι), Fireworks (πυροτεχνήματα), High-Speed Shutter (υψηλή ταχύτητα κλείστρου) και High Sensitivity (υψηλή ευαισθησία).

Αν θέλετε να γίνετε πιο δημιουργικοί με τις φωτογραφίες σας τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκετές διαφορετικές επιλογές φωτομέτρησης, τη λειτουργία εμφάνισης ιστογράμματος, ειδικές λειτουργίες για χρήση Flash και λειτουργίες πολλαπλής λήψης (Multi-burst).

Ο νέος οδηγός λειτουργιών (function guide) είναι ιδανικός για όσους τώρα ξεκινούν καθώς σας καθοδηγεί μέσω της οθόνης LCD της συσκευής, χρησιμοποιώντας εικονίδια, στις κύριες λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής όπως οι ρυθμίσεις του flash, της μακροφωτογράφησης και του χρονοδιακόπτη.

Όταν επιλέγετε το μέγεθος της φωτογραφίας, η νέα λειτουργία καθοδήγησης σας εμφανίζει το προτεινόμενο μέγεθος χαρτιού εκτύπωσης καθώς και το διαθέσιμο αριθμό φωτογραφιών που μπορείτε να τραβήξετε βάσει της μνήμης που απομένει ελεύθερη στη φωτογραφική μηχανή.

Η Cyber-shot T30 θα είναι διαθέσιμη από το Μάιο του 2006, σε κομψό φινίρισμα αλουμινίου ή με πολυτελές γυαλιστερό σκούρο μπλε-μαύρο φινίρισμα. Η διαθεσιμότητα των χρωμάτων στην Ευρώπη ενδέχεται να διαφέρει ανά χώρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v