Οι συνδρομές που αξίζει να έχεις

Γνωρίζεις κόσμο με Spotify, Netflix και τα ρέστα, και νιώθεις παρακατιανός; Σου προτείνουμε κάποιες πλατφόρμες για να ξεκινήσεις.
Οι συνδρομές που αξίζει να έχεις

Οδεύουμε ολοταχώς προς το 2022, και το τελευταίο που θέλουμε είναι να ψάχνουμε τρόπους για βρούμε μια ταινία για να περάσουμε ένα ευχάριστο βράδυ με πίτσες και σασπένς. Θέλουμε να έχουμε την ευχέρεια να δούμε μία ταινία την ώρα που το θέλουμε.

Αντίστοιχα, με τη μουσική, δεν έχουμε χρόνο να ψάχνουμε ποιος φίλος θα μας στείλει ένα άλμπουμ, δύο άλμπουμ, τρία, μετά να επιλέξουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια από αυτά ώστε να φτιάξουμε λίστα, αν δεν έχουμε usb να την περάσουμε σε cd το οποίο αν χρησιμοποιούμε συχνά θα κάνει παράσιτα και τελικά θα καταλήξουμε να ακούμε Scorpions στον Red Fm. 

Λοιπόν, αυτά τα προβλήματα εντόπισαν οι εντρεπρενέρς και μας έφεραν τις κάτωθι πλατφόρμες. 

Spotify

Βάλε το spotify στη ζωή σου και θα ξεχάσεις τι πάει να πει συχνότητα και torrent. Η  μουσική αυτή πλατφόρμα εκπαιδεύεται καθημερινά από τα ακούσματά σου, ώστε να σου προτείνει μπάντες, μουσικούς και κομμάτια συναφή με τα γούστα σου. Και δεν κάνουμε καθόλου πλάκα -οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης που διαθέτει κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά: μαζεύουν στοιχεία από τα ακούσματα τα δικά σου και άλλων ανθρώπων που ακούν αντίστοιχη μουσική με εσένα, χρησιμοποιούν κι άλλες παραμέτρους και με τρομακτική ακρίβεια σου παραδίδουν φρέσκο υλικό. 

Εμείς αγαπάμε το Spotify και για δύο ακόμη λόγους: α. όταν βγαίνει ένα μουσικό άλμπουμ το ανεβάζει ολόκληρο και β. σου συμπληρώνει καθημερινά στη λίστα «Release Radar» τα φρέσκα κομμάτια των καλλιτεχνών που έχεις ακολουθήσει.

Τιμή: Οι πρώτοι τρεις μήνες είναι δωρεάν, κι από εκεί κι έπειτα δίνεις 6,99 ευρώ/μήνα. Στο οικογενειακό πακέτο μπορείς να βάλεις μέχρι 6 λογαριασμούς και να δίνεις 11,99 ευρώ/μήνα. Λεπτομέρειες εδώ.

Netflix

Το ξέρεις το Netflix, δεν γίνεται να μην το ξέρεις. Ακόμη κι αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τα ίντερνετς και αυτά που ασχολούνται οι νέοι, κάπου θα το έχει πάρει το αυτί σου -εδώ που τα λέμε έμαθες το «cocooning», το Netflix δεν θα μάθεις; Πρόκειται περί πλατφόρμας η οποία κερδίζει διαρκώς έδαφος με το κυριολεκτικά απίστευτο branding (προώθηση) που έχει κάνει. Πριν μερικά χρόνια ήταν απλά μία πλατφόρμα η οποία σε έβγαζε από τον κόπο να κατεβάσεις κάποιες βασικές σειρές και ταινίες. Για την ακρίβεια, κάποιοι τη θεωρούσαν τόσο βαρετή που την επέλεγαν σαν «χαλί» στις προσωπικές τους συνευρέσεις, κάποιοι ίσως και να έκαναν εγγραφή στην πλατφόρμα μόνο και μόνο για να καλούν στο σπίτι τους το φλερτ τους με δικαιολογία το «Netflix and chill» κι ακριβώς επειδή δεν είχε ενδιαφέρον, εξαλειφόταν ο κίνδυνος το φλερτ τους να αποχαυνωθεί στην οθόνη. Τέρμα όμως τα διφορούμενα «Netflix and chill», τώρα το Netflix είναι εδώ, κρατά τα σκήπτρα της ποπ κουλτούρας και δεν ψήνεται να τα δώσει πουθενά. Αν είσαι λάτρης της ποπ κουλτούρας, και σιχαίνεσαι να μην καταλαβαίνεις ένα καινούριο μημ, δύσκολα θα αντέξεις χωρίς Netflix. 

Οι τιμές ξεκινούν από τα 7,99 ευρώ/μήνα για μία οθόνη, ενώ αν θέλετε να βλέπετε ταυτόχρονα από 4 διαφορετικές οθόνες (δηλαδή να μοιράζεσαι το ποσό με τρεις φίλους) η τιμή φτάνει στα 13,99 ευρώ/μήνα. Λεπτομέρειες εδώ

Cinobo

Το Cinobo είναι μια ελληνική πλατφόρμα, η οποία μπορεί να μη μετρά εκατομμύρια συνδρομητές, αλλά έχει πολλούς και αρκετά πιστούς σε αυτήν -αν ήμασταν στο Facebook τώρα, θα γράφαμε «Cinobo hools». Απευθύνεται στους λάτρεις της έβδομης τέχνης και φλερτάρει μανιωδώς με τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Στη λίστα του θα βρεις αριστουργήματα δια χειρός Κισλόφσκι, Τριφό, Ντολάν, Φαραντί, αλλά και Κιαροστάμι και Ζβιάγκιντσεφ -. Μη νομίζεις όμως ότι κλείνει το μάτι μόνο στους σινεφίλ. Έχει και ανάλαφρες γαλλικές κομεντί και οτιδήποτε μπορεί να πετύχεις καλοκαίρι σε ένα συνοικιακό θερινό σινεμά. Αν είσαι και λάτρης ταινιών όπως το «Ας περιμένουν οι γυναίκες», το Cinobo έχει φροντίσει να διανθίσει τις λίστες του με ολόκληρο τον ελληνικό κινηματογράφο των είκοσι τελευταίων ετών.

Πόσο θα σου κοστίσει; Οι πρώτες 14 ημέρες είναι δωρεάν κι από ‘κει και μετά το πέρας της δοκιμής σου, θα σου κοστίσει 7,99 ευρώ/μήνα. Λεπτομέρειες εδώ.

Amazon Prime

Αυτό που διάφοροι φίλοι σου λένε «Πρέπει οπωσδήποτε να δεις την τάδε σειρά» και δεν έχεις ιδέα πού παίζεται, ούτε το ‘χεις πολύ με τα torrents, ίσως σταματήσει να συμβαίνει αν κάνεις συνδρομή στο Amazon Prime. Έχει άπειρες σειρές με αγγλικούς υπότιτλους, και η λίστα με τις υποτιτλισμένες στα εληνικά όλο και αυξάνει. Από την υπερβαηραλιά «American Gods» μέχρι το «Hand of God», το «Mad Men» και το κωμικά μελαγχολικό «Parks and Recreation», το Amazon Prime δίνει έμφαση στις σειρές και ξέρει ποιες να σου σερβίρει. Αν κουραστείς να bingάρεις (να βάζεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο), έχει και μία γενναιόδωρη λίστα ταινιών, χολιγουντιανών, κλασικών και οσκαρικών.

Τιμή; 5,99€ τον μήνα, με 7 ημέρες δωρεάν δοκιμαστική περίοδο.

EON

Η νέα άφιξη της NOVA καταφθάνει και σου φέρνει τη NOVA σε όλες τις συσκευές σου χωρίς κεραίες και περίπλοκες συνδέσεις. Αν είσαι λάτρης των ταινιών, ανεξαρτήτως είδους και ηπείρου, και παράλληλα σου αρέσει να βλέπεις ειδήσεις από όλο τον κόσμο, όπως και αθλητικά, η λύση βρίσκεται στην ΕΟΝ. Για ποικιλία λοιπόν, προτείνουμε την ΕΟΝ. 

Τιμή; 10 ευρώ τον μήνα, εκτός κι αν επιλέξεις κάποιο από τα συνδυαστικά της προγράμματα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v