Πώς θα απολαύσεις δωρεάν πορνό με ασφάλεια

Θες να δεις ερωτικό περιεχόμενο και να είσαι ασφαλής; Δες τι μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις την ιδιωτικότητα, αλλά και τον υπολογιστή σου.
Πώς θα απολαύσεις δωρεάν πορνό με ασφάλεια
Πρωινό ξύπνημα, καφεδάκι, δουλειά, φαγητό, κι άλλη δουλειά, προπόνηση στο σπίτι, απάντηση σε mails, φαγητό, καναπές, πορνό, ύπνος και ξανά πάλι από την αρχή.

Το πορνό είναι – για πολλούς- αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους ρουτίνας. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτούς, τότε θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, γιατί ως γνωστόν οτιδήποτε έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και είναι δωρεάν, δεν είναι πάντα αθώο.

Δεν είναι το πορνό αυτό καθ’ εαυτό που είναι επικίνδυνο, βέβαια, αλλά η σελίδα που το απολαμβάνεις. Αν και οι περισσότερες ιστοσελίδες που λειτουργούν με πληρωμή δεν συλλέγουν πολλά δεδομένα από τους επισκέπτες, αρκετές από τις δωρεάν ιστοσελίδες «τρέχουν» ενσωματωμένες διαφημίσεις τύπου «Iframe», κάποιες από τις οποίες μπορεί να κρύβουν κακόβουλο λογισμικό.

Για να είσαι λοιπόν καλυμμένος – εσύ και ο υπολογιστής σου – καλό θα ήταν να λάβεις ορισμένες προφυλάξεις, όπως ακριβώς και στο σεξ, θεωρώντας δεδομένο πως έχεις ένα αξιόπιστο και ενημερωμένο antivirus προφανώς.

Α, και ότι δεν δίνεις τα προσωπικά σου στοιχεία και δεν κλικάρεις pop-up παράθυρα με «Σέξι γυναίκες και άντρες που θέλουν γ****σι κοντά σου».

Μην λέμε τα αυτονόητα.

Βάλε ένα VPN

Το Virtual Private Network είναι ένα εικονικό, ιδιωτικό δίκτυο, στο οποίο μπορείς να συνδεθείς με κρπυτογραφημένη σύνδεση υψηλής ασφάλειας. Το VPN προστατεύει τη διεύθυνση IP, αλλά και άλλες πληροφορίες για τον υπολογιστή που ενδεχομένως να μη θες να μοιραστείς με σελίδες που πιθανώς να «ψαχουλεύουν» τον browser σου, ενώ εσύ κάνεις τη δουλειά σου. Μερικές καλές επιλογές είναι το NordVPN, το Express VPN, το Hide.me και το Surfshark.

Και ένα Ad Blocker

Ένα Ad Blocker θα μπλοκάρει τα iframes που χρησιμοποιούν αρκετές σελίδες και μπορεί να «φέρουν» κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή ή το κινητό σου. Συνήθως κοστίζει ελάχιστα ή είναι δωρεάν, και δεν προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα μόνο όταν βλέπεις πορνό, αλλά και όταν μπαίνεις σε οποιαδήποτε σελίδα για την οποία δεν είσαι σίγουρος αν είναι αξιόπιστη. Δες μερικά εδώ

Μπαίνε Incognito

Η απόρρητη περιήγηση είναι καλή ιδέα αν χρησιμοποιείς υπολογιστή που χρησιμοποιούν και άλλοι (γυναίκα, παιδιά, συνάδελφοι) και δεν θες να έρθουν κάποια στιγμή αντιμέτωποι με το «βρώμικο» ιστορικό περιήγησης.

Προσοχή στην κρυπτογράφηση

Οι σελίδες με δωρεάν πορνό – συνήθως – δεν είναι κρυπτογραφημένες. Πώς θα καταλάβεις αν είναι ή όχι; Παρατήρησε αν έχουν το «https» στη διεύθυνσή τους ή το απλό «http://www». Η κρυπτογράφηση σου παρέχει ένα άλφα επίπεδο προστασίας.

Μιλώντας για δωρεάν περιεχόμενο πάντως, η μοναδική περίπτωση να είσαι σίγουρος πως ο υπολογιστής και τα δεδομένα σου είναι ασφαλή, είναι να επιλέξεις κάποια σελίδα με συνδρομή. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όσο πιο επώνυμη είναι η σελίδα, τόσο πιο ασφαλής είσαι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v