Το TikTok είναι η απόλυτη εφαρμογή για την καραντίνα

Δείτε πώς θα φτιάξετε προφίλ στην εφαρμογή βήμα προς βήμα και πώς θα ανεβάσετε τα δικά σας βίντεο.
Το TikTok είναι η απόλυτη εφαρμογή για την καραντίνα

Το TikTok πήρε τα πάνω του στην καραντίνα και μπορεί για κάποιους να είναι ό,τι πιο εκνευριστικό έχει υπάρξει, όμως για άλλους είναι ή μπορεί να γίνει μια ευχάριστη συντροφιά στην βαρεμάρα της καραντίνας.

Αν θέλετε να ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, δείτε πώς λειτουργεί.

Πώς θα φτιάξετε λογαριασμό

Αρχικά, κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και φτιάχνετε λογαριασμό. Για να γραφτείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το email σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας ή τον λογαριασμό σας στο Facebook. Aν γραφτείτε με τον αριθμό τηλεφώνου, η εφαρμογή θα δημιουργήσει ένα γενικό όνομα χρήστη, π.χ. user1234567. Για να αλλάξετε το όνομα χρήστη, πατήστε το εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία και στη συνέχεια πατήστε Επεξεργασία προφίλ. Από αυτό το μενού μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα σας, να προσθέσετε πληροφορίες για εσάς ή να βάλετε ένα profile video.

Από προεπιλογή, οι λογαριασμοί στο TikTok είναι δημόσιοι, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να δει το προφίλ σας και τα βίντεο που δημοσιεύετε. Για να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις απορρήτου, πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του προφίλ σας.

Περιήγηση στα βίντεο

Όταν φτιάξετε το προφίλ σας, μπορείτε να δείτε τα βίντεο που ονομάζονται TikToks. Η εφαρμογή χωρίζεται σε δύο μέρη: το For You, μια ροή βίντεο παρόμοια με τη την αντίστοιχη σελίδα Εξερεύνησης του Instagram και το Following στο οποίο θα βρείτε βίντεο από τους λογαριασμούς που θα επιλέξετε να κάνετε follow.

Όπως θα παρατηρήσετε, στο δεξί μέρος του κάθε βίντεο υπάρχουν κάποια εικονίδια. Το πρώτο θα σας μεταφέρει στο προφίλ του χρήστη που το ανέβασε, ενώ η καρδιά είναι ακριβώς όπως το like στο Instagram. Ακριβώς δίπλα είναι τα σχόλια και ένα βελάκι, το οποίο αν επιλέξετε μπορείτε να μοιραστείτε το βίντεο σε άλλες πλατφόρμες όπως το Facebook.

Το τελευταίο εικονίδιο, ένας περιστρεφόμενος δίσκος, δείχνει το απόσπασμα του τραγουδιού που χρησιμοποίησε ο χρήστης για το βίντεο του. Αν το πατήσετε, θα δείτε το όνομα του τραγουδιού και τον καλλιτέχνη, καθώς και όσα βίντεο περιλαμβάνουν αυτό το τραγούδι.

Πώς θα φτιάξετε το δικό σας βίντεο

Πατήστε το + στο κάτω μέρος της οθόνης. Η κάμερα θα ανοίξει, με ένα κόκκινο κουμπί εγγραφής. Πριν ξεκινήσετε την ηχογράφηση, μπορείτε να προσθέσετε ένα τραγούδι, έτσι ώστε ο συγχρονισμός των χειλιών σας, ή το χορευτικό που θα κάνετε να ταιριάζει με τη μουσική. Αν θέλετε να φτιάξετε άμεσα ένα βίντεο, μπορείτε να παραβλέψετε αυτό το βήμα και να ξεκινήσετε την εγγραφή χωρίς μουσική και να προσθέσετε ένα κομμάτι μετά.

Το TikTok διαθέτει μια σειρά εφέ τύπου AR, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα βίντεο, και κάνουν πράγματα όπως η αλλαγή του χρώματος των μαλλιών ή των ματιών σας. Για να τα επιλέξετε, πατήστε στα Effects στην αριστερή πλευρά και περιηγηθείτε στις διαθέσιμες επιλογές, οι οποίες μάλιστα περιλαμβάνουν και εφέ για γάτες ή σκύλους.



Στη δεξιά πλευρά της οθόνης υπάρχει ένα «κουμπί ομορφιάς», το οποίο σβήνει απαλά τις σκοτεινές σκιές κάτω από τα μάτια σας, ενώ πιο κάτω είναι το μενού με τα φίλτρα. Σε αντίθεση με το Instagram, του οποίου τα φίλτρα έχουν ονόματα όπως Mayfair και Valencia, τα εφέ στο TikTok είναι απλώς αριθμημένα. Το τελευταίο και πιο σημαντικό χαρακτηριστικό εδώ, είναι το Timer, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κινηματογραφούν βίντεο χωρίς να κρατούν συνεχώς πατημένο το κουμπί εγγραφής. Ό,τι πρέπει για βίντεο με χορό δηλαδή.

Τα βίντεο στην εφαρμογή έχουν διάρκεια μέχρι 15 δευτερόλεπτα, αλλά οι χρήστες μπορούν να «κολλήσουν» πολλά κλιπ μαζί φτάνοντας τα 60 δευτερόλεπτα σύνολο. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας που έχετε φτιάξει με άλλες εφαρμογές.

Όταν εξοικειωθείτε με τα απλά TikTok, μπορείτε να πειραματιστείτε με τα Duets, τα οποία χωρίζουν την οθόνη στη μέση και σας επιτρέπουν να τραγουδήσετε το ίδιο τραγούδι με κάποιον άλλον χρήστη/δημιουργό. Για να κάνετε ένα ντουέτο, πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης «Share» στο αρχικό βίντεο και μετά πατήστε το Duet.



Η μουσική είναι το επίκεντρο της εφαρμογής. Για να προσθέσετε ένα τραγούδι ή ηχητικό απόσπασμα, πατήστε το Add a Sound στη δεξιά πλευρά της οθόνης εγγραφής και θα ανοίξει ένα μενού με καλλιτέχνες και τραγούδια. Από εδώ μπορείτε να περιηγηθείτε στα πιο δημοφιλή τραγούδια της πλατφόρμας. Σημειώστε πως το TikTok δεν έχει ολόκληρα κομμάτια, αλλά μικρά μέρη τους, τα οποία δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε. Γι’ αυτό πολλοί χρήστες παίζουν ένα συγκεκριμένο μέρος από το τραγούδι που θέλουν σε κάποια άλλη συσκευή, και στήνουν πάνω σε αυτό το βίντεο τους.

Σε αυτήν την περίπτωση η εφαρμογή καταχωρεί το κομμάτι αυτό ως “Original sound”, και το διαθέτει στους υπόλοιπους χρήστες για να φτιάξουν τα δικά τους βίντεο. Προσοχή όμως, γιατί σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα.

Από τη στιγμή που θα φτιάξετε και θα ανεβάσετε τα βίντεο σας, μπορείτε να δείτε πόσα άτομα τα έχουν παρακολουθήσει κοιτάζοντας τους αριθμούς προβολών στο προφίλ σας. Πατήστε το εικονίδιο ειδοποιήσεων στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης για να δείτε ποιος έχει σχολιάσει ή έχει πατήσει like στα βίντεο σας. Από το ίδιο μενού, μπορείτε να δείτε ποιος έχει δει το προφίλ σας ή σας έχει ακολουθήσει.

Αυτό ήταν λοιπόν!

Πηγή: wired.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v