Ελληνική Εβδομάδα Μόδας 2011: Στα catwalks της Τεχνόπολης

Η κάμερα του in2life βρέθηκε στην 13η Ελληνική Εβδομάδα μόδας, και κατέγραψε δημιουργίες, τάσεις και πολλά... κέφια, τόσο στις επιδείξεις ονομάτων όπως οι Makis Tselios και Aslanis, όσο και σε εκείνες των νέων, ανερχόμενων σχεδιαστών.
Ελληνική Εβδομάδα Μόδας 2011: Στα catwalks της Τεχνόπολης
της Ελένης Βάγια

H 13η Εβδομάδα Μόδας πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Φέτος, η μεγάλη γιορτή της μόδας διήρκησε πέντε μέρες με πρωταγωνιστές μεγάλους σχεδιαστές όπως οι Makis Tselios, Aslanis, Nikos Takis αλλά και πιο νέους, όπως τη νικήτρια του Xclusive Fashion Week, Alice Marie Hajipanayi.

H πρώτη μέρα ξεκίνησε με τον Dimitri Dassio και είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλο το στήσιμο της επίδειξής του ήταν άκρως θεατρικό και μας εντυπωσίασε με τα ωραία jacket και τα περίεργα καπέλα.

Ο οίκος Nikos-Takis έβγαλε προς τα έξω το ρομαντικό εαυτό μας, παρουσιάζοντας νυφικά και φορέματα σε μία κολεξιόν με τίτλο "Λευκές Νύχτες". Χρωματικά κυριάρχησαν φυσικά το λευκό και το ασημί, ειδικά στις εμφανίσεις και τα κοστούμια των ανδρών.

Η νέα σχεδιάστρια Alice Marie Hajipanayi με τον οίκο της, Empire, παρουσίασαν casual ρούχα. Ιδιαίτερα κέρδισαν το ενδιαφέρον μας οι πλεκτές ζακέτες που έδιναν εκπληκτικό στυλ στο όλο ντύσιμο των μοντέλων.



Ο Μakis Tselios πήρε τη σκυτάλη και μας έδειξε μία συλλογή άκρως χαριτωμένη και παιχνιδιάρικη. Είδαμε πολύ χρώμα, υπέροχα φορεματάκια που μας θύμισαν φουρό και για το κλείσιμο ένα μίνι νυφικό που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Φυσικά, το αποκορύφωμα όλων των ημερών ήταν η επίδειξη του Μιχάλη Ασλάνη που παρουσίασε πολλές κολεξιόν που κράτησαν συνολικά 40 λεπτά! Από χρώματα είδαμε φιστικί, θαλασσί, μοβ, κόκκινο και γενικά ό,τι πιο χαρούμενο και χρωματιστό υπήρχε. Μας άρεσαν τα υφάσματα που φαίνονταν τόσο ζωντανά και αέρινα αλλά δε μας άρεσε που υπήρχαν τα πάντα. Από ριγέ, πουά, nude, ρούχα με νερά, διαφάνειες, λουλουδάτα…κυριολεκτικά τα πάντα. Το κλείσιμο του ήταν μία υπέροχη τουαλέτα με μοβ λεπτομέρειες που απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού.

Η Κυριακή ήταν η μέρα για τους νέους σχεδιαστές. Στο κλείσιμο της Εβδομάδας Μόδας, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσίασε μία εντυπωσιακή έκθεση.

Εμείς χαιρόμαστε που όλα πήγαν καλά, που είδαμε τόσο πολύ έμπνευση και δημιουργικότητα από μία χώρα που περνάει δύσκολες στιγμές. Αυτό μας δίνει ελπίδα και δύναμη να συνεχίσουμε και εμείς από τη μεριά μας το έργο τους και να κάνουμε περήφανους αυτούς τους σχεδιαστές με το στυλ και τη δημιουργικότητά μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v