Fashion blogs: Μεγάλες στιλίστριες πίσω από μικρές οθόνες

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς «άνθρωπος της μόδας» για να δημιουργήσει το δικό του fashion blog. Για να πετύχει αυτό το blog, όμως, απαιτείται αίσθηση του στιλ, συστηματική ενημέρωση και κοφτερή πένα. Στοιχεία που έχουν και τα έξι αγαπημένα μας fashion blogs.
Fashion blogs: Μεγάλες στιλίστριες πίσω από μικρές οθόνες
της Έλενας Μπούλια

Οι απανταχού στιλίστες, ακόμα και αυτοί που δεν ασχολούνται επαγγελματικά με τον χώρο της μόδας, βρίσκουν τον δικό τους χώρο έκφρασης μέσα από τα blogs του Διαδικτύου. Κάποιοι από αυτούς απλά παραθέτουν την δική τους άποψη ως προς τα «νέα» του μαγικού κόσμου των ρούχων και των αξεσουάρ. Κάποιοι άλλοι υιοθετούν μία πιο κριτική ματιά απέναντι τόσο στον χώρο της μόδας όσο και στους εκφραστές της, διάσημους και μη. Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος για να ανατρέξει κανείς σε ένα fashion blog είναι λίγο-πολύ ο ίδιος όπως και σε κάθε είδους blog: Για να διαβάσει διαφορετικές απόψεις και να μάθει όλα αυτά που δεν γράφονται στα επίσημα μέσα. Για είναι, εν ολίγοις, «μέσα σε όλα».

Τα fashion blogs αποτελούν κατά κανόνα την street version των λαμπερών περιοδικών μόδας. Την εκδοχή, δηλαδή, της μόδας που ανταποκρίνεται σε όλους και όχι μόνο στην ελίτ. Και αυτός είναι, ίσως, άλλος ένας λόγος που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή. Επιλέξαμε τα έξι αγαπημένα μας ξένα και ελληνικά fashion blogs και σας τα παρουσιάζουμε.

* Go Fug Yourself 
Τα ετήσια weblog awards του έδωσαν την πρώτη θέση, ως το καλύτερο Fashion Blog του 2009. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι δεν πρόκειται για ένα αμιγώς fashion blog, καθώς μεγάλο μέρος της θεματολογίας του καταλαμβάνουν posts σχετικά με τους παγκοσμίως γνωστούς celebrities και την μουσική. Θεωρώντας, όμως, πως η μόδα σχετίζεται με την τέχνη, αλλά και με κάθε έκφανση της ζωής μας, το Fug την αντιμετωπίζει σαν κάτι δεδομένο, καθημερινό. Μάλιστα, και αυτό είναι το ενδιαφέρον την υπόθεσης, δεν την προβάλλει ή την ανακυκλώνει απλά, αλλά ασκεί οξεία, συχνά ειρωνική, κριτική στους εκπροσώπους της.

* Style Rookie
Η αμερικανίδα Tavi Williams είναι 13ων. Φοράει περίεργα ρούχα και εκκεντρικά καπέλα. Είναι μακράν η πιο διάσημη fashion blogger στην χώρα της, τόσο που πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και δική της σειρά από t-shirts, μάρκας «Tavi». Λατρεύει την τέχνη, βγάζει μόνη της φωτογραφίες για το blog της και ταυτόχρονα πηγαίνει και σχολείο. Οι προτάσεις της στο blog της σε καμία περίπτωση δεν απευθύνονται μόνο σε συνομήλικές της –αν συνέβαινε αυτό ίσως να μην μίλαγε γι’αυτήν όλος ο πλανήτης. Ρίξτε μια ματιά και θα καταλάβετε.

* Alecca Rox
Κι αν το Fug Yourself βραβεύθηκε ως το καλύτερο Fashion Blog του κόσμου, για τα ελληνικά δεδομένα, δεν θεωρούμε ότι υπάρχει άλλο blog τόσο καλά ενημερωμένο σε θέματα μόδας όσο αυτό της Alecca Rox. H αρχισυντάκτρια του blog, δείχνει να έχει συνεχώς μάτια και αυτιά ανοιχτά και φροντίζει μέσα από τα κεφάτα, up-to-date και πλούσια σε υλικό posts της να μας κάνει να επιστρέφουμε στο Alecca Rox ξανά και ξανά. Τα σέβη μας.

* Queen B.
Η 23χρονη Κατερίνα Β. αποτελεί απτό παράδειγμα ότι δεν χρειάζεται να έχουμε «σπουδάσει» την μόδα για να έχουμε άποψη γι’αυτήν –η συγκεκριμένη fashion blogger ασχολείται με το marketing. Το ιστολόγιό της, γραμμένο στα αγγλικά, απευθύνεται σε international users και ανανεώνεται τακτικά, ενώ στα περιεχόμενά του βλέπουμε inside information από τον χώρο της μόδας.

* Life in Athens 
H Θάλια λατρεύει τις cult ταινίες, την τέχνη, τα όμορφα ρούχα, την βρετανική Vogue, τα ζωάκια και τους φίλους της. Το ιστολόγιό της μας εντυπωσίασε γιατί αποτελεί μία φρέσκια, στιλιστική, ματιά σε όσα συμβαίνουν στην πόλη και έχουν να κάνουν με την μόδα. Όχι, όμως, με την υψηλή ραπτική, αλλά με την μόδα όπως την εννοούν τα νεαρά κορίτσια σήμερα: Προσιτή, πρωτότυπη και με επιρροές από όλον τον κόσμο. Γραμμένο σε απλά αγγλικά, πιστεύουμε ότι αξίζει το… κλικ σας.

* Fashionising.com Blog
To blog του αυστραλιανού ηλεκτρονικού περιοδικού fashionising είναι απλά… καταπληκτικό! Σε αυτό, πέρα από ό,τι καινούργιο συμβαίνει στον χώρο της μόδας και δύσκολα θα μάθετε από κάπου αλλού, θα βρείτε posts που σχολιάζουν κάθε νέα τάση στα ρούχα και τα αξεσουάρ -τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες- αλλά και φρέσκες προτάσεις για τα μαλλιά, το make-up up και την γυναικεία ομορφιά γενικότερα. Οι δε φωτογραφίες του είναι άκρως επαγγελματικές και καλλιτεχνικές, τόσο που τα λόγια κάτω από αυτές περιττεύουν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v