Τα στιλιστικά φάουλ στο ανδρικό ντύσιμο

Το ντύσιμό σου μπορεί να σε αναδείξει και να σε κάνει γοητευτικό ή να σε κάνει να μοιάζεις με κακόγουστο κλόουν. Τι επιλέγεις;
Τα στιλιστικά φάουλ στο ανδρικό ντύσιμο

Το σανδάλι με κάλτσα δεν είναι η μοναδική κακογουστιά που έχουμε δει στο ανδρικό ντύσιμο. Στιλιστικά φάουλ και λάθος επιλογές βλέπουμε συνέχεια και πονάνε τα ματάκια μας.

Δες μερικά κραυγαλέα που οφείλεις να αποφύγεις

Στενό παντελόνι με γύρισμα, χωρίς κάλτσα και παπούτσι Stan Smith

Η «μόδα» αυτή των τελευταίων δύο ετών δεν κολακεύει κανέναν, αντιθέτως είναι μια κακόγουστη στιλιστική επιλογή. Τα Stan Smith είναι ένα ξεκάθαρα χιπ χοπ παπούτσι, το οποίο θα ταίριαζε ωραία με ένα φαρδύ boot cut παντελόνι, ίσιο, αλλά όχι με ένα skinny τζιν.



Εσώρουχο που φαίνεται πάνω από το παντελόνι

Απλά κακόγουστο και άσχημο. Δεν έχουμε να πούμε κάτι πέραν αυτού. Η επιτομή της καγκουριάς. Άθλιο. Οκ, σταματάμε.

Μπλούζες ρακλάν

Στο σύνολό τους αυτές οι μπλούζες χωρίς μανικοκόλληση είναι ακαλαίσθητες. Συνήθως είναι στενές και μακριές, με κυκλικό τελείωμα στο κάτω μέρος τους. Από τις περιπτώσεις που η μόδα δεν ταιριάζει σε κανέναν.

Κουστούμι και Happy Socks

Οι παρδαλές κάλτσες είναι ωραίες, αρκεί να τις φορέσεις με κάτι που ταιριάζει στην περίσταση: μια βερμούδα, ένα τζιν παντελόνι, κάτι κάζουαλ τελοσπάντων. ΟΧΙ με το κουστούμι που θα εμφανιστείς στον γάμο, ανεξαρτήτως του ποιος παντρεύεται.

Μπότες τύπου ρακλάν φορεμένες πάνω από το παντελόνι

Δεν είσαι ο Σάκης Ρουβάς. Επομένως απόφυγε να φορέσεις αυτές τις μπότες, άλυτες πάνω από το παντελόνι σου. Μπορείς καλύτερα να τις συνδυάσεις μια χαρά με ένα ίσιο παντελόνι, ή ένα κουστουμοπαντέλονο ή ένα φαρδύ τζιν.

Κακός συνδυασμός τυπωμάτων

Ρίγα με καρό; Όχι. Ρίγα με φλοράλ; Ούτε. Ταρτάν (καρό σκωτσέζικο) με πουά; Ούτε καν. Αυτοί οι συνδυασμοί δεν ταιριάζουν με τίποτα. Προτίμησε να φορέσεις μια ρίγα μπλε με ένα άσπρο παντελόνι ή ένα σκούρο μπλε ή μαύρο. Το καρό συνδυάζεται ωραιότατα με τζιν, ενώ το φλοράλ έχει… ανάγκη από ένα τζιν σκούρου χρώματος.

Παντόφλα δίχαλο με καλά ρούχα

Όχι μόνο δεν ταιριάζουν, αλλά πρόκειται για την επιτομή του κακόγουστου. Οι παντόφλες φοριούνται στην παραλία τέλος. Ένα σανδάλι παρ’ όλα αυτά είναι ωραία επιλογή και μπορεί να συνδυαστεί με ένα υφασμάτινο σορτς ή με ένα παντελόνι κουστουμιού ή με ένα cargo ή chino.

Αταίριαστες γραβάτες και παπιγιόν

Η γραβάτα και το παπιγιόν πρέπει να αναδεικνύουν το πουκάμισο ή το κουστούμι και όχι να ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα, για ένα σκούρο μπλε κουστούμι, θέλουμε μια γραβάτα ή οποία θα έχει μαλαχούρια ή κάποιο τύπωμα με σκούρους τόνους, ώστε να γίνεται ωραία αντιθεση με το πουκάμισο και να αναδεικνύεται ο θώρακας.

Και μιας και μιλάμε για γραβάτες, ο κανόνας είναι απλός:  η άκρη της γραβάτας  πρέπει να ακουμπάει ανάμεσα στο πάνω και το κάτω μέρος της αγκράφας της ζώνης (ή στην περιοχή που θα ήταν η ζώνη αν δεν φοράς).

Υπερβολικά αξεσουάρ

Ωραία τα έντονα και τολμηρά αξεσουάρ, αλλά είναι σημαντικό να μην υπερβαίνουμε τα όρια. Μέτρα όλα τα αξεσουάρ σου —πολύχρωμη γραβάτα, μαντήλι, μανικετόκουμπα, βραχιόλια, δαχτυλίδια, funky κάλτσες κ.λπ και περιόρισε το σύνολό τους σε 3 ή 4 το πολύ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v