Συμβουλές ντυσίματος για plus size σωματότυπους

Έχεις παραπανίσια κιλά; Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να ντυθείς υπέροχα, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερή σου γοητεία. Δες πώς.
Συμβουλές ντυσίματος για plus size σωματότυπους
Έχεις παραπανίσια κιλά; Ε, και; Δεν έχεις κανέναν λόγο να κρύβεσαι, ούτε να νιώθεις άσχημα με αυτά που φοράς. Με κάποιες στρατηγικές επιλογές, μπορείς να αναδείξεις αυτό που είσαι με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Αρχικά, αποδέξου το σώμα σου

Πολύς κόσμος προσπαθεί να χάσει βάρος για να ταιριάξει στα κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς, αλλά εδώ είναι το θέμα... κάθε σώμα είναι διαφορετικό και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Το να αποδεχτείς το σχήμα του σώματός σου και να είσαι εντάξει με αυτό που έχεις θα βοηθήσει σημαντικά την αυτοπεποίθησή σου.

Όχι άλλα φαρδιά

Είναι σημαντικό να φοράς ρούχα που να τονίζουν το σώμα σου, αντί για ρούχα που το κρύβουν. Καταλαβαίνουμε, έχεις συνηθίσει να φοράς φαρδιά, όμως δοκίμασε να επιλέξεις ρούχα που να ακολουθούν τις γραμμές του σώματός σου, όχι απλά να το καλύπτουν σαν κουκούλα αυτοκινήτου.

Μάθε τη σιλουέτα σου

Δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες όσον αφορά τη μόδα και το στυλ, αλλά η επιστήμη πίσω από το γιατί ορισμένα ρούχα κολακεύουν διαφορετικές σιλουέτες βοηθάει αρκετά. Για παράδειγμα, τα φορέματα τύπου Empire Line ταιριάζουν άψογα σε σωματότυπους σε σχήμα αχλαδιού με μικρότερη μέση και μεγαλύτερους μηρούς – όμως θα πρέπει να αποφεύγονται αν έχεις σχήμα μήλου, επειδή η εφαρμογή γύρω από τη μέση δεν σε κολακεύει.

Επίλεξε στρατηγικά τα αξεσουάρ σου

Η δύναμη των κατάλληλων αξεσουάρ δεν είναι διόλου αμελητέα. Είτε πρόκειται για μία statement ζώνη, ένα ωραίο κολιέ ή ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια, οι επιλογές που έχεις για να «τουμπανιάσεις» ένα βασικό t-shirt ή ένα τζιν είναι μπόλικες. Σταθερή μας συμβουλή, ο συνδυασμός casual ρούχων, με τσάντες ή παπούτσια λίγο πιο «κυριλέ». Απογειώνουν το ντύσιμό σου και σε κάνουν να λάμπεις.

Σε περιόδους αμφιβολίας, επίλεξε ένα wrap dress

Σταθερή αξία για να αναδείξει τις καμπύλες σου, ταιριάζοντας σε κάθε τύπο σώματος και κολακεύοντάς το. Το στυλ του είναι κάπως έτσι

Μην αμελείς τα crop tops

To ότι δε φοράς νούμερο Small δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φορέσεις ένα crop top. Αρκεί να έχεις την αυτοπεποίθηση να το αναδείξεις όπως πρέπει. Καλοκαίρι έχουμε και λίγο δέρμα παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αν νιώθεις άβολα, μπορείς επίσης να το συνδυάσεις με ένα δροσερό σακάκι ή μια ζακέτα. Η αυτοπεποίθηση είναι το παν.

Η κατάλληλη φούστα

Οι φούστες σε άλφα γραμμή εξαφανίζουν μαγικά την περιφέρεια, σε αντίθεση με τις pencil φούστες που κάνουν τους γοφούς να προεξέχουν –και είναι και λιγότερο χαριτωμένες, όλα να τα λέμε. Προτίμησε μήκος λίγο πάνω από το γόνατο για τις πιο κάζουαλ/ κοριτσίστικες εμφανίσεις σου, και λίγο κάτω για επαγγελματικά και λοιπά επίσημα outfit.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v