Car show: Από το Detroit με αγάπη!

Το φετινό car show του Detroit έκλεισε την αυλαία του στις 22 Ιανουαρίου αφήνοντας την αίσθηση ότι... είχε τα πάντα: Λάμψη, περισσότερους από 773.000 επισκέπτες και νέες αφίξεις, όπως αυτές της Ferrari FXX, της Lamborgini Miura, της Chevrolet Camaro, αλλά και του Volvo C30. Ποια μοντέλα πήραν τα βραβεία σχεδίασης.

Στις 22 Ιανουαρίου έκλεισε τις πύλες του για το κοινό ένα από τα μεγαλύτερα αυτοκινητιστικά show παγκοσμίως, το North American International Motor Show 2006 (NAIS) που πραγματοποιήθηκε στο Detroit.

Το Detroit car show (14 - 22 Ιανουαρίου) αποτελεί πλέον θεσμό για την παγκόσμια κοινότητα της αυτοκίνησης, έλκει την καταγωγή του από τις αρχές του περασμένου αιώνα και συγκεκριμένα το 1907, όταν σε μια μπυραρία της αμερικανικής πόλης μια παρέα από 17 ”εκθέτες” παρουσίασαν 33 μοντέλα.

Το 1957 αποτέλεσε το έτος διεθνοποίησης του show, καθώς για πρώτη φορά, δίπλα στις αμερικανικές φίρμες, παρουσιάστηκαν μοντέλα της VW, της Porsche, αλλά και της Μercedes.

Τo show του 2005 παρακολούθησαν περισσότεροι από 773.000 επισκέπτες εκ των οποίων 6.800 ήταν δημοσιογράφοι, ενώ τo 2004 οι επισκέπτες ανήλθαν σχεδόν στους 808.000.

Στο φετινό car show δόθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία βραβεία σχεδίασης (για την ανακήρυξη των νικητών ψηφίζουν μόνο σχεδιαστές των αυτοκινητοβιομηχανιών) τα οποία και μοιράστηκαν η Mazda, η Chevrolet και η Ferrari (η τελευταία για το εντυπωσιακό FXX).

Ανάμεσα στις εκατοντάδες οχημάτων που παρουσιάστηκαν την τιμητική τους είχαν τα concept car στα οποία συμπεριλαμβάνονταν η Lamborghini Miura, το Ford Reflex, το Volvo C30, το Buick Enclave, η Chevrolet Camaro αλλά και πλήθος άλλων μοντέλων που ίσως μείνουν στο πρωτότυπο ή δεν κυκλοφορήσουν στην ”από εδώ” πλευρά του Ατλαντικού.

Τα βλέμματα προσέλκυσαν επίσης η νέα Jaguar XK, η Ford Shelby 500, τα Audi S6 και S8, η ΒΜW Z4 coupe (παρότι τα τρία τελευταία δεν έκαναν ντεμπούτο στις ΗΠΑ) και βέβαια η FXX.

Η τελευταία αποτελεί πρωτότυπο της ιταλικής φίρμας και θα λειτουργήσει ως βάση για τη δημιουργία ενός νέου υπεραυτοκινήτου από την Ferrari. Μάλιστα, θα την οδηγήσουν και θα καταθέσουν τις εντυπώσεις τους 29 από τους καλύτερους πελάτες της Ferrari, δικαίωμα που ασκούν στην προνομιακή τιμή των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Επιμέλεια: Αρης Δαμουλάκης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v