Alfa 159: Επιστροφή στο μέλλον!

Η ιταλική φινέτσα συνδυάστηκε με κινητήρα απαιτήσεων και η Alfa 159 είναι έτοιμη να χρηστεί διάδοχος του ”best seller” 156. Η γνωστή φίρμα κοιτάζει κατάματα το γερμανικό ανταγωνισμό και ”στέλνει” το νέο της μοντέλο στη χώρα μας μέσα στο Δεκέμβριο.

του Άρη Δαμουλάκη

Η αντικατάσταση ενός Best Seller και εν προκειμένω της 156 είναι πάντοτε μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά στην περίπτωση του συγκεκριμένου μοντέλου που πούλησε περίπου 680.000 οχήματα, επιτρέποντας στην Alfa Romeo να (ξανά)κοιτάξει κατάματα το γερμανικό ανταγωνισμό.

Με τη νέα Alfa Romeo 159 η μιλανέζικη φίρμα ”πετάει και πάλι το γάντι” στους ανταγωνιστές, παρουσιάζοντας ένα όχημα που μοιράζεται με τον προκάτοχό του μόνο το... σήμα: Κάρτα και κουμπί για την εκκίνηση του κινητήρα, καινούργιο ”δάπεδο” και αναρτήσεις, όπως και νέοι κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων.

Σχεδιασμένο από τον Giorgetto Giugiaro σε συνεργασία με το Alfa Romeo Styling Centre, το νέο όχημα έχει μεγαλώσει σε σχέση με τον προκάτοχό του δίχως όμως να αποποιείται το σχεδιαστικό concept της δημοφιλούς προκατόχου της.

Η νέα 159 διατίθεται με 6 μηχανικά σύνολα εκ των οποίων τα τρία πετρελαιοκίνητα. Ο κινητήρας που αναμένεται να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επί ελληνικού εδάφους είναι ο νέος των 1.900 κ. εκ. που αποδίδει 160 ίππους ροπή 19,4 kgm στις 4.500 στροφές.

Επιπλέον, η Alfa Romeo εξοπλίζει την κορυφαία έκδοση των 3.200 κ. εκ. με τετρακίνηση (είχε να το κάνει από τη ”μαγική” Alfa 155 Q4, εξαιρουμένων πιο εξειδικευμένων μοντέλων).

Το σύστημα τετρακίνησης της Alfa 159 είναι μόνιμο με τρία διαφορικά και μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός διαφορικού Torsen C στο κέντρο, που κατανέμει τη ροπή κατά 57% πίσω και 43% μπροστά.

Για την παροχή κορυφαίας ασφάλειας, υπάρχουν όλα τα σύγχρονα και εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς, με ένα κορυφαίο Vehicle Dynamic Control system (VDC), το Anti Slip Regulation (ASR), το Hydraulic Brake Assistance (HBA), ABS με EBD, και το Hill Holder, που διευκολύνει τις εκκινήσεις σε απότομες ανηφόρες.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι οι μηχανικοί της Alfa Romeo μερίμνησαν και για τους... πιο ανήσυχους οδηγούς φροντίζοντας στο νέο μοντέλο να υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας.

Η νέα Alfa Romeo αναμένεται στη χώρα μας αυτό το μήνα, ενώ οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v