Cayman S: Νέο αστέρι στο γαλαξία της Porsche

Το ”χάσμα” τιμής και δυνατοτήτων μεταξύ της Boxster και της 911 αποφάσισε να καλύψει η Porsche λανσάροντας το νέο της ”καμάρι”, την Cayman S. Το νέο μοντέλο της πασίγνωστης φίρμας φτάνει στην Ελλάδα στην τιμή των 89.600 ευρώ.

του Άρη Δαμουλάκη

Mια ”έκπληξη” επεφύλασσε στους επισκέπτες το περίπτερο της Porsche στο 61ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ανάμεσα στα άλλα θρυλικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας δέσποζε μια νέα παρουσία που ομοίαζε φανερά με την Boxster, με αμάξωμα πιο μυώδες και, κυρίως, coupe.

Τη λύση στο ”μυστήριο” έδινε η ασημένια επιγραφή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου: Cayman S.

Η Cayman S μπορεί να είναι ”κεντρομήχανη” και να έχει κάποια κοινά σημεία με τη ”μικρότερη αδελφή” της, την Boxster S, όμως κατ’ ουσίαν αποτελεί ένα νέο μοντέλο που έρχεται να καλύψει το κενό μεταξύ της προαναφερθείσας και της 911.

Άλλωστε τόσο οι επιδόσεις όσο και η εκτιμώμενη τιμή συνηγορούν σε αυτό: 295 ίπποι, ταχύμετρο που ”χτυπάει κόκκινο” γύρω στα 275 χλμ./ώρα, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται από στάση σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα.

Το εξελιγμένο κιβώτιο έξι ταχυτήτων με κοντή διαδρομή μοχλού που βασίζεται στο αντίστοιχο της Boxster S εξυπηρετεί τη μετάδοση της ισχύος. Κατόπιν ειδικής παραγγελίας, η Cayman διατίθεται και με το αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων Tiptronic S, που συνδυάζεται με διακόπτες χειροκίνητης επιλογής στις ακτίνες του τιμονιού για περισσότερη ”σπορ αίσθηση”.

Το αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S αναβαθμίστηκε ειδικά για το νέο Coupe, αποκτώντας μια καινούργια ηλεκτρονική και υδραυλική μονάδα ελέγχου.

Εμείς να προσθέσουμε την αυξημένη, σε σχέση με την Boxster, στρεπτική ακαμψία που λογικά θα έχει το Cayman S (coupe γαρ), αλλά και τη δυνατότητα εξοπλισμού του οχήματος με το πακέτο Sports Chrono.

Η Cayman S αναμενόταν στην Ελλάδα σήμερα στις 28 Νοεμβρίου, στην αρχική τιμή των 89.600 ευρώ.

Όσοι πιστοί (και τυχεροί), προσέλθετε...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v