Με έντονο οικολογικό προφίλ το ανανεωμένο Opel Astra

Το ανανεωμένο Opel Astra θέτει νέα πρότυπα απόδοσης και χαμηλών ρύπων.

Χάρη στη βελτιωμένη αεροδυναμική, τους αποδοτικούς νέους κινητήρες και τα κιβώτια, το ανανεωμένο Opel Astra θέτει νέα πρότυπα απόδοσης και χαμηλών ρύπων. Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, οι εκπομπές CO2 έχουν περιοριστεί έως 19%, φέρνοντας το γερμανικό μικρομεσαίο αυτοκίνητο, στην κορυφή της κατηγορίας του.

Με σχεδίαση ελαφρού βάρους (200 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του) και κορυφαίες τεχνολογίες από μεγαλύτερες κατηγορίες, το Astra εγκαινίασε νέα σημεία αναφοράς.

Η Opel συνεχίζει την ίδια στρατηγική με υπερσύγχρονες, νέες γενιές αποδοτικών και ελαφρών κινητήρων βενζίνης και ντίζελ. Τα τρικύλινδρα μηχανικά σύνολα 1.2-1.5 παράγουν από 105 έως 145 ίππους), κάνοντας τόσο το πεντάθυρο Astra όσο και το Sports Tourer δύο οικονομικά μοντέλα και πρωταθλητές στις μειωμένες εκπομπές CO2 (WLTP2 μικτός κύκλος: 5,9-4,4 λιτρα/100χλμ., 139-117 γραμ. CO2/χλμ.). Ένας αντικραδασμικός άξονας στο μπλοκ των τρικύλινδρων κινητήρων εξουδετερώνει τους κραδασμούς. Οι βασικές κινητήριες μονάδες συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, στάνταρ. Ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων διατίθεται προαιρετικά.

Τα αεροδυναμικά επιτεύγματα είναι αποτέλεσμα πολυάριθμων μέτρων όπως το κάλυμμα του διαμερίσματος του κινητήρα, οι βραχίονες ελέγχου πίσω άξονα σε σχήμα εκτροπέα και ένα full-face ‘κλείστρο’. Τα πάνω και κάτω τμήματα της μάσκας του νέου Astra ανοίγουν και κλείνουν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, βελτιώνοντας έτσι τη ροή αέρα. Η βελτιστοποίηση του κάτω μέρους του αμαξώματος μειώνει το συντελεστή οπισθέλκουσας περιορίζοντας το στροβιλισμό.

Το πλαίσιο του Astra έχει εξελιχθεί περαιτέρω. Νέα αμορτισέρ αυξάνουν την άνεση. Το προαιρετικό σπορ πλαίσιο διαθέτει πιο άκαμπτους αποσβεστήρες, πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης και ένα σύνδεσμο Watt στον πίσω άξονα.

Ωστόσο το ανανεωμένο Opel Astra, για το οποίο οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν σε μερικές εβδομάδες, δεν εντυπωσιάζει μόνο με την αεροδυναμική και τους προηγμένους κινητήρες του. Διαθέτει πολλές ακόμα κορυφαίες τεχνολογίες, από τη νέα εμπρός και πίσω κάμερα μέχρι το ψηφιακό ταχύμετρο και την επόμενη γενιά συστημάτων infotainment. Περιλαμβάνει επίσης σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης E-Call. Ασύρματος φορτιστής στην κεντρική κονσόλα για smartphones διατίθεται προαιρετικά.



Το Opel Astra, ήδη προσφέρει μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης που είναι ασυναγώνιστη στην κατηγορία του – πρώτο και κύριο, το ευφυές αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix.

Η εκτενής γκάμα περιλαμβάνει συστήματα όπως προσαρμοζόμενο cruise control, ένδειξη απόστασης από τα προπορευόμενο όχημα, αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας (traffic sign recognition) και διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist). Επίσης διατίθενται εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα από το AGR (Aktion Gesünder Rücken e.V.) με εξαερισμό και λειτουργία μασάζ. Το Astra είναι επίσης εξαιρετικά ψηφιοποιημένο με μία νέα, προαιρετική high-tech εμπρός κάμερα και νέα κάμερα οπισθοπορείας.

Η νέα εμπρός κάμερα είναι μικρότερη, αλλά ισχυρότερη από ποτέ, χάρη σε έναν ταχύτερο επεξεργαστή. Εκτός από αυτοκίνητα αναγνωρίζει και πεζούς – κάτι που αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια. Επιπλέον, χάρη στην κάμερα υψηλής ανάλυσης, η αναγνώριση οδοσήμανσης μπορεί τώρα να επεξεργάζεται ακόμα περισσότερα σήματα οδικής κυκλοφορίας και να τα προβάλλει με τη μορφή συμβόλων στο ταμπλό. Η ψηφιακή κάμερα οπισθοπορείας που διατίθεται σε συνδυασμό με το νέο σύστημα infotainment Multimedia Navi Pro είναι επίσης ισχυρότερη. Η εικόνα της κυκλοφορίας πίσω από το όχημα στο μόνιτορ είναι πιο σαφής και ακριβής και οι αντιθέσεις πιο ορατές στο σκοτάδι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v