Νέο VW Touareg: Mε premium στόφα

Τεστάρουμε το νέο SUV της Volkswagen στους δρόμους του Κίτζμπουχελ και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Νέο VW Touareg: Mε premium στόφα

αποστολή στην Αυστρία

Τώρα που καλοκαιριάζει αναζητούμε τα μέρη που θα επισκεφθούμε για να απολαύσουμε την μοναδική ελληνική φύση. Το ταξίδι στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου γίνεται πιο άνετο και ασφαλές αν στα χεριά του οδηγού υπάρχει ένα μεγάλο SUV που φτιάχτηκε για αυτές τις αποστολές.

Η VW έχει παράδοση στη κατασκευή αυτοκινήτων υψηλών προδιαγραφών και στη παροχή παραμέτρων που εξασφαλίζουν την ευχάριστη κίνηση.

Η τελευταία της δημιουργία που ταιριάζει και στην ιδιοσυγκρασία των μεσογειακών λαών είναι το ολοκαίνουργιο VW Touareg. Ένα αυτοκίνητο μήκους 4,87 μ. το οποίο είναι έτοιμο για ταξίδι και περιπέτειες σε μακρινά μέρη. Ουσιαστικά είναι το αυτοκίνητο που δεν θα σε απασχολήσει αν η διαδρομή έχει μεγάλο μήκος, αν οι καιρικές συνθήκες αλλάξουν γιατί τα μπουρίνια έχουν την δική τους άποψη, αν η θερμοκρασία χτυπήσει κόκκινο και αν προκύψουν δυσκολίες που δεν μπορείς να προβλέψεις. Φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, δεν χλομιάζει όταν συναντήσει τα πολυτελή SUV που έχουν επίσης γερμανική καταγωγή και δείχνει ετοιμοπόλεμο.

Στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας είχε "στηθει" το ιδανικό σκηνικό για την παγκόσμια παρουσίαση του επιβλητικού οχήματος ελεύθερου χρόνου. Η φύση της Αυστρίας αυτή την εποχή είναι ένα ακόμη θαύμα του πλανήτη Γη. Καταπράσινα δένδρα, απέραντα λιβάδια με άφθονο χόρτο για τις αγελάδες, λαμπερός ουρανός και τρεχούμενα νερά. Τα αγέρωχα βουνά έχουν απωλέσει το λευκό φορτίο και δείχνουν τις γραμμές και τον όγκο τους. Ιδανική περιοχή για ταξίδια, πικ-νικ, εκδρομές, πεζοπορία και αναζήτηση της ομορφιάς της φύσης.

Η οδήγηση έγινε στη περιοχή του δημοφιλούς Κίτζμπουχελ. Το αυτοκίνητο με τον κινητήρα V6 ντίζελ 3.0 286 ίππων άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Όλα τα στοιχεία του έχουν αναβαθμιστεί. Το μοτέρ αποδίδει από χαμηλά και έχει την ικανότητα να αναπτύξει υψηλές ταχύτητες. Το αυτόματο κιβώτιο λειτουργεί αψογά και συνεργάζεται υποδειγματικά με τον κινητήρα. Το σύστημα διεύθυνσης είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε ο οδηγός να μην νοιώθει οτι χειρίζεται ένα μεγάλο και βαρύ αυτοκίνητο. Το γερμανικόSUV είναι ευκολοδήγητο, ευέλικτο και στιβαρό.



Η VW παρουσιάζει για πρώτη φορά στο νέο Touareg, τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με την ονομασία Innovision Cockpit. Στη συγκεκριμένη διάταξη, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (ψηφιακό ταμπλό με οθόνη 12 ιντσών) και το κορυφαίο σύστημα infotainment Discover Premium (με οθόνη 15 ιντσών), συνδυάζονται έτσι ώστε να προσφέρουν όλες τις λειτουργίες πληροφόρησης, επικοινωνίας και χειρισμών, με τρόπο ώστε να καταργούν ουσιαστικά τα συμβατικά πλήκτρα και τους διακόπτες.

Με το Innovision Cockpit ο οδηγός ελέγχει και χειρίζεται τα πάντα διαισθητικά, σχεδόν «με τη σκέψη», έχοντας ταυτόχρονα και απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης. Το νέο Touareg αποτελεί την πλήρη μετουσίωση του ψηφιακού εσωτερικού του αύριο, στο σήμερα.

Πληθώρα νέων συστημάτων υποβοήθησης, κρατήματος και άνεσης. Το Touareg ενσωματώνει τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης, βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς και άνεσης, που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της Volkswagen.

Στις τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνονται συστήματα όπως: το 'Night Vision' (αναγνωρίζει με τη βοήθεια θερμικής κάμερας, ανθρώπους ή ζώα στο σκοτάδι), το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας ‘Roadwork Lane Assist’ (ημιαυτόματος έλεγχος του τιμονιού και διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας με ταυτόχρονη επιτάχυνση ή επιβράδυνση μέχρι τα 60χλμ.), το σύστημα υποβοήθησης ελέγχου εμπρός διασταυρούμενης κυκλοφορίας ‘Front Cross Traffic Assist’ (αναγνωρίζει οχήματα που διασταυρώνονται με την πορεία του Touareg), το ενεργό σύστημα τετραδιεύθυνσης (κάνει το χειρισμό του Touareg να μοιάζει με ενός μικρομεσαίου μοντέλου), τις νέες αντιστρεπτικές ράβδους με ηλεκτρομηχανικό έλεγχο, τους νέου τύπου προβολείς 'IQ.Light – LED matrix' (με ενεργό έλεγχο, εναλλαγή μεγάλης-μεσαίας σκάλας με τη βοήθεια κάμερας), καθώς και την οθόνη ‘Head-up Display' με προβολή των πληροφοριών οδήγησης στο παρμπρίζ.



Ο οδηγός χρησιμοποιεί και απολαμβάνει τα παραπάνω συστήματα ως ένα ενιαίο σύνολο εμπειριών. Όλα τα παραπάνω συστήματα επικοινωνούν και μεταξύ τους και με μία κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου που φροντίζει ώστε να λειτουργούν στο παρασκήνιο, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός, εξασφαλίζοντας έτσι το μεγαλύτερο βαθμό ασφαλείας στο ταξίδι.

Το συγκεκριμένο SUV χρησιμοποιείται συχνά από ανθρώπους που αναζητούν την περιπέτεια, εκτιμούν την μέγιστη ασφάλεια, την άνεση στο εσωτερικό, καθώς και την ευκολία χειρισμού. Ορισμένες ακόμα παράμετροι που παίζουν σημαντικό ρόλο για το χρήστη ενός παρόμοιου οχήματος είναι οι δυνατότητες συνδεσιμότητας και το high-end σύστημα infotainment.

Το Touareg του 2018 αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στη δημιουργία της μεγαλύτερης γκάμας SUV στην ιστορία της μάρκας Volkswagen. Σήμερα η γκάμα αποτελείται από τα παρακάτω μοντέλα : Νέο T-Roc, Tiguan, νέο Tiguan Allspace (Ευρώπη) και Tiguan L (Κίνα), νέο Atlas (ΗΠΑ), και Teramont (Κίνα), και το εντελώς ανασχεδιασμένο Touareg που αποτελεί και τον κορυφαίο εκπρόσωπο της Volkswagen στην κατηγορία των SUV.



Αλλά και στο άλλο άκρο της γκάμας των SUV, η VW προγραμματίζει να διευρύνει την προσφορά της με το μικρομεσαίο T-Cross, κάτω από το T-Roc. Στη γκάμα πρόκειται να ενταχθεί και ένα ακόμα μοντέλο το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των μοντέλων μηδενικών εκπομπών ρύπων: το I.D. CROZZ – το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της VW. Το συγκεκριμένο μοντέλο πρόκειται να παρουσιαστεί στην αγορά το 2020.

Οι πωλήσεις αρχίζουν στο τέλος Ιουνίου. Αρχική τιμή 85.000 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v