Aνανεωμένο Ford EcoSport: Ισχυρός παίκτης στα SUV

Το ριζικά ανανεωμένο μικρό SUV της Ford, λανσάρεται και στην Ελλάδα, σε 3 εκδόσεις βενζίνης και 2 πετρελαίου.
Aνανεωμένο Ford EcoSport: Ισχυρός παίκτης στα SUV

Η Ford ενισχύει την θέση της στη κατηγορία των μικρών SUV με το λανσάρισμα του ανανεωμένο EcoSport. Το συμπαγές SUV προσφέρει αυξημένη ευελιξία, περισσότερες ικανότητες στη κίνηση, ανανεωμένο στυλ και προηγμένες τεχνολογίες.

Για πρώτη φορά προσφέρει τεχνολογία τετρακίνησης Ford Intelligent All Wheel Drive για βελτιωμένη πρόσφυση στην άσφαλτο και στις διαδρομές off road. Το Intelligent All Wheel Drive αξιολογεί το επίπεδο πρόσφυσης των τροχών στο δρόμο και μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή ροπής έως 50:50 εμπρός / πίσω σε λιγότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου – είκοσι φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμα του ματιού. Το σύστημα κατανέμει ομαλά τη ροπή μεταξύ και των τεσσάρων τροχών και προσφέρει πιο σίγουρο ‘πάτημα’ στο δρόμο κυρίως σε ολισθηρές συνθήκες.

Επίσης προστέθηκε στη γκάμα και ο νέος κινητήρας ντίζελ 1.5 EcoBlue, απόδοσης 125 ίππων, μέση κατανάλωση 4,5 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 119 γραμ./χλμ.

Ο νέος κινητήρας 1.5 EcoBlue υιοθετεί καινοτόμες τεχνολογίες, όπως: Ανακυκλοφορία καυσαερίων υπό χαμηλή πίεση και εναλλάκτη νερού-αέρα για την εισαγωγή για πιο αποδοτική καύση και μειωμένους ρύπους. Ενσωματωμένη πολλαπλή εισαγωγής για βελτιστοποιημένη αναπνοή κινητήρα. Υπερσυμπίεση χαμηλής αδράνειας για ταχύτερη, καλύτερη ελεγχόμενη απόκριση υπερπλήρωσης, υλικά και εξαρτήματα κινητήρα σχεδιασμένα για υψηλές θερμοκρασίες. Ενα σύστημα ψεκασμού καυσίμου υψηλής πίεσης, πιο άμεσης απόκρισης, πιο αθόρυβο, και μεγαλύτερης ακρίβειας.



Η ανανέωση της εμφάνισης του περιλαμβάνει: Νέο καπό, ανασχεδιασμένη τραπεζοειδή μάσκα, νέους πολυεστιακούς προβολείς με σύστημα φωτισμού High Intensity Discharge και φώτα ημέρας LED. Τα σχέδια του πίσω προφυλακτήρα και των πίσω φώτων έχουν επίσης ανανεωθεί.

Αναβαθμίστηκε και το επίπεδο ποιότητας εσωτερικού: Διαθέτει πιο εύχρηστα χειριστήρια, μαλακά υλικά σε μερικά σημεία, νέα κεντρική κονσόλα εργονομικά σχεδιασμένη. Τα νέα καθίσματα προσφέρουν περισσότερη άνεση και καλύτερη πλευρική στήριξη. Νέο πάτωμα στο χώρο των αποσκευών με ρυθμιζόμενο ύψος. Η  χωρητικότητα αυξήθηκε στα 334 λίτρα.

Το ανανεωμένο Ford EcoSport προσφέρει τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού όπως συνδεσιμότητα SYNC 3, Cruise Control με Adjustable Speed Limiter και Rear View Camera.

Η γκάμα του ανανεωμένου Ford EcoSport περιλαμβάνει για πρώτη φορά τη νέα σπορ έκδοση EcoSport ST-Line. Περιλαμβάνει  προφυλακτήρες και πλαϊνές ποδιές εμπνευσμένα από τη Ford Performance, μαύρες ράγες οροφής, πολυεδρικούς προβολείς, ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών κ.α. Στο εσωτερικό, προσφέρεται  δερμάτινο τιμόνι ST-Line με επίπεδο κάτω τμήμα, μερικώς δερμάτινα καθίσματα, δερμάτινο χειρόφρενο και λαβή επιλογέα, μαρσπιέ με επιγραφή ST-Line και σπορ πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Η πρώτη δοκιμή στην Ελλάδα έγινε στην Πάρνηθα. Το αυτοκίνητο που υπήρχε διαθέσιμο ήταν η έκδοση 1.0 EcoBoost 140 ίππων Μ6 FWD με επίπεδο εξοπλισμού ST-Line. Η εταιρεία εκτιμά ότι αυτή η έκδοση θα αποσπάσει το υψηλό ποσοστό από τις πωλήσεις λόγω των χαρακτηριστικών και του εξοπλισμού της.

Από τα πρώτα χιλιόμετρα διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί σημαντικά στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς σε σχέση με το αρχικό μοντέλο. Οι μηχανικοί έχουν ενισχύσει την οδηγοκεντρική προσέγγιση και η κίνηση του αυτοκινήτου είναι καλή. Καθοριστικό ρόλο στην οδική συμπεριφορά παίζουν οι νέες ρυθμίσεις του πλαισίου και των αναρτήσεων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα οδήγησης. Επίσης, βελτίωσαν και τα χαρακτηριστικά του τιμονιού. Πλέον έχει λιγότερη ποσότητα υποβοήθησης και παρέχει πιο άμεση πληροφόρηση στον οδηγό.

Θετικά σχόλια και για το μοτέρ, το οποίο ταιριάζει στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Αυτή η κινητήρια μονάδα είναι κατάλληλη για το αστικό περιβάλλον καθώς και για τον αυτοκινητόδρομο. Αποδίδει ισχύ και ροπή από χαμηλά και διατηρεί την απόδοση της σε μεγάλο εύρος στροφών. Η τιμή του Ford EcoSport 1.0 EcoBoost 140 ίππων ST-Line Μ6 FWD καθορίστηκε στα 21.169 ευρώ(Titanium). Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 15.168 ευρώ, αυτή η τιμή αφορά την έκδοση 1.0 100 ίππων με επίπεδο εξοπλισμού Trend.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v