Ένας 97χρονος σκοπεύει να περάσει τα γενέθλιά του πίσω από το τιμόνι μιας Mustang 418 ίππων.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Το αυτοκίνητο δεν είναι ένα τυχαίο βιομηχανικό προϊόν. Ακόμη και η πιο απλή κατασκευή έχει την ικανότητα να μεταφέρει επιβάτες και εμπορεύματα σε μεγάλη απόσταση και να προσδώσει την χαρά της κίνησης στον άνθρωπο. Η αυτοκίνηση έχει συνδεθεί με την παρουσία του ανθρώπου στο πλανήτη μας και είναι μια από τις ελάχιστες συνήθειες που δεν θα χαθεί στο πέρασμα των χρόνων.
Ένα ακόμη παράδειγμα που επιβεβαιώνει την αγάπη του ανθρώπου για τους τέσσερις τροχούς είναι το δώρο που έκανε στον εαυτό του ένας Σουηδός, λίγο πριν γιορτάσει τα 100 χρόνια του. Ο 97χρονος Lennart Ribring μπήκε σε μία Mustang και έφυγε. Ο λάτρης της αδρεναλίνης Lennart Ribring στοχεύει να μπει στο κλαμπ οδηγών ηλικίας 100 ετών και άνω, μετά την αγορά μιας νέας Ford Mustang GT 5.0 V8.
Αναζητώντας “λίγη απόλαυση στη ζωή”, ο 97χρονος λέει ότι το fastback των 418 ίππων, με τελική ταχύτητα 249 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ωρα σε 4,8΄΄ είναι ‘το αυτοκίνητο’. Ο πάντα νέος στην καρδιά Σουηδός ερωτεύθηκε τη Mustang και ήταν από τους πρώτους στην πατρίδα του που αγόρασε το πρώτο μοντέλο όταν λανσαρίστηκε τη δεκαετία του 1960.
Πώς θα περάσετε τα γενέθλια των 97 χρόνων σας; Για τον Lennart Ribring η απάντηση ήταν απλή. Στο τιμόνι ενός μοναδικού, θρυλικού σπορ αυτοκινήτου. Γεννημένος το 1919, όταν το Ford Model T ήταν στην παραγωγή επί 11 χρόνια, ο Lennart πήρε δίπλωμα οδήγησης μόλις έγινε 18 ετών το 1937. Τώρα έκανε δώρο στον εαυτό του μία νέα Ford Mustang GT fastback.
Με τελική ταχύτητα 249 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8΄΄, το αγωνιστικό, κόκκινο σπορ αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο με υπερηφάνεια έξω από το σπίτι του Lennart στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.
«Ονομάζομαι Lennart Ribring. Είμαι 97 ετών. Οδηγώ μία 5.000 κ.εκ. V8 Ford Mustang fastback και είμαι πραγματικά ευτυχής» δηλώνει σε ένα βίντεο όπου αποτυπώνεται η στιγμή κατά την οποία ο Lennart παραλαμβάνει το νέο του αυτοκίνητο από τοπικό έμπορο της Ford, πηγαίνει το γιο του Michael μία βόλτα και κάνει φιγούρα στην εγγονή του Emilia.
Ο Lennart, ο οποίος αγαπά και την ιστιοπλοΐα, ήταν από τους πρώτους στη χώρα του που αγόρασαν την πρώτη Ford Mustang τη δεκαετία του 1960. Τώρα, μετά από 50 και πλέον χρόνια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηλικιακά οδηγούς Mustang σε όλο τον κόσμο.
«Ερωτεύθηκα τις πρώτες Mustang με το που κυκλοφόρησαν και από τότε δεν μπορώ να σκεφθώ κανένα άλλο αυτοκίνητο. Νιώθεις σαν βασιλιάς στο δρόμο.» δήλωσε ο Lennart. «Ίσως δεν μου μένουν ακόμα πολλά χρόνια ζωής. Γι’ αυτό θέλω να εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες να οδηγώ και να βιώνω κάποιες απολαύσεις στη ζωή. Αυτό είναι η ουσία.»
Συνταξιούχος επιχειρηματίας, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται σαν λογιστής μερικής απασχόλησης, ο Lennart δίνει επίσης μερικές συμβουλές για όσους σκοπεύουν να συνεχίσουν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι πλησιάζοντας τα 100.
«Θα ενθάρρυνα τους νεαρούς οδηγούς να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία και ωριμότητα πρώτα» δήλωσε ο Lennart. «Μάθε ένα αυτοκίνητο όπως πρέπει, πριν το οδηγήσεις. Πρέπει να σκέφτεσαι πάντα την ασφάλεια.»
Η νέα Mustang, η πρώτη που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη από τότε που το μοντέλο λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1964, διατίθεται σε έκδοση fastback ή convertible, με κινητήρα 2.3 EcoBoost ή 5 V8.