Η Pirelli προμηθευτής ελαστικών στη F1 για άλλα τρία

Την επέκταση της συνεργασίας της Formula 1 με τα ελαστικά Pirelli για άλλα τρία χρόνια ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
Η Pirelli προμηθευτής ελαστικών στη F1 για άλλα τρία
του Σπύρου Ρέκκα

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC) ανακοίνωσε ότι η Pirelli θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, για ακόμη τρία χρόνια. Η νέα συνεργασία θα ξεκινήσει από τη σεζόν του 2014.

Η FIA και η Pirelli, σε συνεργασία με τις ομάδες εργάστηκαν προκειμένου να βελτιώσουν τα επίπεδα ασφάλειας και επιδόσεων στη F1, επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στους αγωνιστικούς κανονισμούς, σε ό,τι αφορά τις δοκιμές των ελαστικών, κάτι που επιτρέπει στην ιταλική εταιρία να παραμείνει μοναδικός προμηθευτής στη F1, προς όφελος του σπορ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι νέοι κανόνες, που είναι υποχρεωτικοί και θα ισχύσουν από τη φετινή σεζόν:

1) Σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς του 2014, μία από τις 12 ημέρες των επίσημων δοκιμών προ-σεζόν θα αφιερώνεται αποκλειστικά στη δοκιμή βρόχινων ελαστικών (wet tyres).

2) Σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς του 2014, κάθε ομάδα θα αφιερώνει μία από τις οκτώ ημέρες των δοκιμών εντός της σεζόν αποκλειστικά στη δοκιμή ελαστικών. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια κάθε μιας από τις οκτώ ημέρες των δοκιμών μέσα στη σεζόν, τουλάχιστον μία ομάδα – και μάξιμουμ δύο – θα ασχολούνται αποκλειστικά με δοκιμές ελαστικών σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Pirelli.

Η Pirelli θα εξακολουθήσει να καθορίζει τις προδιαγραφές των ελαστικών και να διαχειρίζεται όλα τα θέματα εξέλιξής τους, σε στενή συνεργασία με τη FIA και τις ομάδες, στα πλαίσια των παραμέτρων που ορίζονται στους αγωνιστικούς & τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επιπλέον, η Pirelli και η FIA συμφώνησαν να συζητήσουν τη σύναψη πιθανής συνεργασίας για την καμπάνια της FIA: ‘Δράση για την Οδική Ασφάλεια’.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v