Ανανεωμένο Opel Meriva: Άνετο και οικογενειακό

Η ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς πολυμορφικού της Opel… προικίζεται με φρέσκια εμφάνιση και νέο πετρελαιοκινητήρα 1.6 CDTI.
Ανανεωμένο Opel Meriva: Άνετο και οικογενειακό
του Σπύρου Ρέκκα

Το ανανεωμένο Opel Meriva πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελών (16 - 26 Ιανουαρίου 2014). Πέρα από τη ευελιξία του, το μικρό πολυμορφικό της Opel ξεχωρίζει τώρα έχοντας ανανεωθεί αισθητικά και υιοθετώντας μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών που αυξάνουν την άνεση και την απόδοση. Όλη η γκάμα κινητήρων πληροί τις προδιαγραφές Euro 6 και περιλαμβάνει τη νέα γενιά του 1.6 CDTI.

Ωφελείται από τις πολυάριθμες βελτιώσεις που αναβαθμίζουν την εμφάνιση των βασικών χαρακτηριστικών του και του προσδίδουν περισσότερη φινέτσα. Μία νέα μάσκα με περισσότερο χρώμιο καθώς και χρωμιωμένα ένθετα που πλαισιώνουν τους προβολείς ομίχλης προσδιορίζουν τώρα τη φυσιογνωμία του. Ανασχεδιασμένοι, εντυπωσιακοί προβολείς με γραφικά που παραπέμπουν σε βλέμμα αετού πλαισιώνουν τη μάσκα.

Τεχνολογία LED διατίθεται τώρα για τα φώτα ημέρας, συμβάλλοντας σε μία έντονη, high-tech εμφάνιση. Στο προφίλ, η νέα κομψή χρωμιωμένη μεσαία γραμμή υπογραμμίζει την κυματοειδή σχεδίαση που μεγεθύνει το πίσω παράθυρο και προσφέρει πρόσθετη ορατότητα για τα μικρά παιδιά στα πίσω καθίσματα. Το στοιχείο αυτό και οι κεντρικά τοποθετημένες λαβές θυρών ανήκουν στο καινοτόμο σύστημα FlexDoors, που περιλαμβάνει πίσω πόρτες με μεντεσέδες στο πίσω τμήμα του αμαξώματος για εύκολη πρόσβαση. Το ανανεωμένο Meriva φέρει επίσης νέας σχεδίασης ζάντες 17- και 18-ιντσών με premium εμφάνιση. Είναι το μοναδικό μικρό πολυμορφικό με 18άρες ζάντες.

Διατίθεται με μία νέα γκάμα κινητήρων βενζίνης, LPG και ντίζελ Euro 6. Στη νέα γκάμα ξεχωρίζει η νέα γενιά του 1.6 CDTI ντίζελ που έκανε ντεμπούτο στο Zafira Tourer και διακρίνεται για την χαμηλή κατανάλωση, την περιβαλλοντική συμβατότητα και την ομαλή λειτουργία του χωρίς θορύβους και κραδασμούς. Αυτός ο ντίζελ είναι απλά ο πιο αθόρυβος στην κατηγορία του, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μία προηγμένη αλουμινένια μονάδα άμεσου ψεκασμού Common-Rail, θα αντικαταστήσει τις εκδόσεις 1.3 CDTI και 1.7 CDTI.

Η πρώτη έκδοση του 1.6 CDTI αποδίδει 136 ίππους και καταναλώνει μόλις 4,4 λίτρα/100χλμ. με 116 γραμ./χλμ. CO2 – βελτίωση απόδοσης 10% συγκριτικά με τον προηγούμενο 1.7 CDTI 130 ίππων (με 4,9 λίτρα/100χλμ. και 129 γραμ./χλμ.).

Περισσότερες εκδόσεις του κινητήρα θα λανσαριστούν στο άμεσο μέλλον και θα περιλαμβάνουν δύο σύνολα με ισχύ 110 ιππων. Ένα από αυτά θα ξεχωρίσει, με κατανάλωση μόλις 3,8 λιτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 99 γραμ./χλμ., κάνοντας το Meriva το πρώτο πολυμορφικό βενζίνης ή ντίζελ με εκπομπές ρύπων κάτω από 100 γραμ./χλμ.

Τα συστήματα μετάδοσης έχουν αναβαθμιστεί χάρη στην επένδυση της Opel ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στη βελτιστοποίηση των πεντατάχυτων και εξατάχυτων κιβωτίων. Πολυάριθμες αλλαγές τα εξαρτήματά τους και τους μηχανισμούς αλλαγών σχέσεων, καθώς και στην ενσωμάτωσή τους στο όχημα βελτιώνουν ουσιαστικά την ομαλή και ακριβή λειτουργία τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προσφέρει μία νέα γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment που επιτρέπει την άριστη ενσωμάτωση ενός smartphone. Η μεγάλη, υψηλής ανάλυσης έγχρωμη οθόνη επτά ιντσών προσφέρει νέα διεπαφή με γραφικά IntelliLink κάνοντας τις εντολές ιδιαίτερα ευανάγνωστες. Το σύστημα παρέχει hands-free συνδεσιμότητα τηλεφώνου Bluetooth και audio streaming, και πρόσθετη συνδεσιμότητα μέσω USB.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Opel Meriva στην Ελλάδα ξεκίνησαν. Οι τιμές είναι στο κάτω όριο της κατηγορίας. Από 14.600 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v