Νέο Nissan Qashqai: Ολική… επανασχεδίαση

Πλήρως ανανεωμένο λανσάρεται το Nissan Qashai, με την προσθήκη καινοτόμων τεχνολογιών, άνεση χώρου και νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
Νέο Nissan Qashqai: Ολική… επανασχεδίαση
του Σπύρου Ρέκκα

Το νέο Nissan Qashqai, είναι 49 χιλιοστά μακρύτερο από τον προκάτοχό του, ελάχιστα χαμηλότερο αλλά και φαρδύτερο. Διατηρεί το στυλ του crossover, με συμπαγείς διαστάσεις, καθώς και με υπερυψωμένη θέση οδήγησης. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως το «μυώδες» καπό, του προσδίδουν μια premium εμφάνιση.

Ανακοινώθηκε ότι διαθέτει καινοτόμες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, προσφέρει στον οδηγό ένα πακέτο προηγμένων τεχνολογικά χαρακτηριστικών.

Το σύστημα Safety Shield συμπληρώνεται και από τα συστήματα αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης, υποστήριξης προσοχής οδηγού καθώς και της αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας, σε συνδυασμό και με άλλες βοηθητικές λειτουργίες, όπως το έξυπνο σύστημα στάθμευσης που διευκολύνει τον οδηγό.

Εκτός από τις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς, διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης All Mode 4x4-i. Εφοδιάζεται με κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ υπάρχουν και εκδόσεις με το νέο αυτόματο κιβώτιο Xtronic. Στο εσωτερικό αναβαθμίστηκε η ποιότητα των υλικών και ο σχεδιασμός. Η ευελιξία, εξακολουθεί να παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό του. Παρέχει μεγαλύτερο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους 430 λίτρων(+20 λίτρα).

Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan, στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν φώτα ημέρας LED, ενώ ορισμένες εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με ακόμα πιο προηγμένη τεχνολογία , με πλήρη φωτισμό LED, τόσο στη χαμηλή όσο και στην κύρια δέσμη των προβολέων πορείας. Οι προβολείς LED παράγουν πιο άσπρο φως και καταναλώνουν 50% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με τις λάμπες Xenon. Οι πωλήσεις στην Ελλάδα ξεκινούν στο τέλος Φεβρουαρίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v