Volvo Concept XC Coupé: Προπομπός του νέου XC90

Η Volvo αναμένεται να παρουσιάσει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής το νέο της φουτουριστικό πρωτότυπο Concept XC Coupé.
Volvo Concept XC Coupé: Προπομπός του νέου XC90
του Σπύρου Ρέκκα

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής, την μεγαλύτερη έκθεση στις ΗΠΑ, που ανοίγει τις πύλες του στο Ντιτρόιτ στις 13 Ιανουαρίου 2014, η Volvo θα αποκαλύψει το νέο πρωτότυπο Concept XC Coupé.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας το οποίο είναι ο προπομπός του νέου μοντέλου Volvo XC90, που αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2014.

Είναι το δεύτερο πρωτότυπο της Volvo, μετά το Volvo Concept Coupé που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που σκοπό έχει να δώσει μία σαφή εικόνα της σχεδιαστικής κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει η μάρκα τα επόμενα χρόνια, με το design να παίζει κυρίαρχο ρόλο.

Το Volvo Concept XC Coupé είναι σημαντικό και για έναν επιπλέον λόγο: επιδεικνύει τις δυνατότητες που προσφέρει στη Volvo η Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Πρόκειται για τη νέα μέθοδο σχεδιασμού και κατασκευής μοντέλων, που προσφέρει υψηλό βαθμό ευελιξίας, οικονομία κλίμακας και – το κυριότερο – την ιδανική βάση για διαφορετικά μεταξύ τους μοντέλα.

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο Volvo Concept XC Coupé που υποδηλώνουν την ταυτότητά του: Η υψηλότερη γραμμή της οροφής, η μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο ταμπλό και τον εμπρόσθιο άξονα, ο σχεδιασμός του εμπρός καπό και η σχεδιαστική «ζώνη» που διατρέχει το αμάξωμα στο πλάι και οι έντονα τονισμένοι θόλοι των τροχών με τις ζάντες 21 ιντσών.

Το Volvo Concept XC Coupé έρχεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην παράδοση που έχει δημιουργήσει η Volvo με τα Cross Country και XC μοντέλα της. Μία παράδοση που έχει τις ρίζες της στο 1997, όταν η μάρκα ουσιαστικά δημιούργησε μία νέα κατηγορία οχημάτων, αυτή των crossover, με τη παρουσίαση του V70 Cross Country. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται σήμερα επάξια, τόσο με το «μικρό» V40 Cross Country όσο και τα XC60 και XC70 έως το μεγάλο XC90.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v