Opel Meriva: Αγαπημένο πολυμορφικό και με τη βούλα!

Επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα ικανοποίησης σε όλους τους τομείς, το ευέλικτο πολυμορφικό της Opel ξεχώρισε στην φετινή λίστα J.P. Power Report.
του Σπύρου Ρέκκα

Οι πιο ικανοποιημένοι ιδιοκτήτες μικρών πολυμορφικών μοντέλων οδηγούν Opel Meriva. Στην έρευνα ικανοποίησης πελατών J.D. Power 2013, το ευέλικτο πολυμορφικό από το Rüsselsheim συγκέντρωσε 80,6% στο Δείκτη VOSS Index, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό.

Με το Δείκτη VOSS (Vehicle Ownership Study), το ινστιτούτο έρευνας αγοράς J.D. Power and Associates μετρά την ικανοποίηση των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, οι οποίοι οδηγούν ένα συγκεκριμένο μοντέλο για δύο χρόνια κατά μέσο όρο και έχουν αντίστοιχη εμπειρία στην πράξη. Για το Meriva, η νίκη στη J.P. Power Report 2013 και ο τίτλος ‘το όχημα με την υψηλότερη ικανοποίηση πελατών στην κατηγορία μικρών πολυμορφικών στο γερμανικό Δείκτη VOSS J.D. Power 2013’ είναι τα πιο πρόσφατα στη λίστα διακρίσεων.

Το Meriva έχει κερδίσει επίσης το ‘Χρυσό Τιμόνι’ και το “Plus X Award”. Το αγαπημένο των πελατών είναι από τα best-seller στην ευρωπαϊκή αγορά πολυμορφικών.

Ο Τόμας Σίμον, αντιπρόεδρος ποιότητας στην Opel, θεωρεί την ευελιξία του Meriva κύριο παράγοντα επιτυχίας: «Για να κερδίζει ένα αυτοκίνητο την πρώτη θέση στη J.D. Power Report, πρέπει να είναι αξιόλογο, αφού κανείς άλλος δεν μπορεί να κρίνει καλύτερα τις αρετές ενός μοντέλου από τους ίδιους τους οδηγούς.»

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δημοσιεύονται στο περιοδικό αυτοκινήτου “Auto Test” από το 2008. Η μεγαλύτερη έρευνα οδηγών στη Γερμανία με περίπου 18.000 online συνεντεύξεις αξιολογεί τους τομείς ποιότητα/αξιοπιστία, απήχηση οχήματος, σέρβις και κόστος ιδιοκτησίας. Επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα ικανοποίησης σε όλους τους τομείς, το Meriva αναδείχτηκε Νο1 στην κατηγορία του. Η έρευνα αποτίμησε τις απόψεις των οδηγών για 25 κατασκευαστές και 106 σειρές μοντέλων σε δέκα κατηγορίες.

Πέρα από την ελκυστική σχεδίαση, την υψηλή ποιότητα και τη μοναδική ευελιξία εσωτερικού, η επιτυχία του Meriva οφείλεται και στην εξαιρετική εργονομία του. Είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο το οποίο έχει πιστοποιηθεί με την σφραγίδα ποιότητας AGR για τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του.

Βασικό συστατικό της βραβευμένης φιλοσοφίας εργονομίας του Meriva είναι το επαναστατικό, πατενταρισμένο σύστημα θυρών FlexDoors. Για μέγιστη άνεση στο πίσω τμήμα της καμπίνας, το σύστημα FlexDoors μπορεί να ανοίξει μέχρι 84 μοίρες – πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο άνοιγμα 68 μοιρών των συμβατικών θυρών. Το σύστημα FlexDoors διευκολύνει σημαντικά τους γονείς να εγκαταστήσουν τα παιδικά καθίσματα Isofix στα εξωτερικά πίσω καθίσματα και να ασφαλίσουν τα παιδιά τους. Όταν ανοίγουν ταυτόχρονα οι εμπρός και πίσω πόρτες, δημιουργείται μία ζώνη ασφαλείας.

Το Meriva διαθέτει και άλλα χαρακτηριστικά με κορυφαία εργονομία όπως η φιλοσοφία καθισμάτων FlexSpace, η κεντρική κονσόλα FlexRail και το προαιρετικό σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix – αποκλειστικότητα της Opel που ενσωματώνεται στον πίσω προφυλακτήρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v