Νέο Honda CR-V: 5 αστέρια ασφαλείας

H τέταρτη γενιά του δημοφιλούς SUV διακρίθηκε για την ασφάλειά της στο crush test του Euro NCAP.
Νέο Honda CR-V: 5 αστέρια ασφαλείας
του Σπύρου Ρέκκα

Το νέο Honda CR-V είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της Ευρώπης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των νέων δοκιμών σύγκρουσης Euro NCAP, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει το μέγιστο σκορ, πέντε αστέρια.

Το σύστημα λαμβάνει υπόψη την προστασία επιβατών, παιδιών και πεζών και τη διαθεσιμότητα βοηθημάτων του οδηγού. Από το Φεβρουάριο του 2009 που ίσχυσε το νέο μοντέλο αξιολόγησης Euro NCAP, όλα τα μοντέλα Honda που δοκιμάστηκαν έλαβαν 5 αστέρια - Accord, Insight, Jazz, CR-Z, Civic και πιο πρόσφατα το νέο CR-V.

Τα κορυφαία αποτελέσματα του νέου CR-V σε αυτό τον έγκυρο θεσμό αντανακλούν τη δέσμευση της μάρκας στη συνολική ασφάλεια του αυτοκινήτου. Αυτή η δέσμευση αποτυπώνεται στην έκφραση ‘Ασφάλεια για Όλους’ – ασφάλεια για τους οδηγούς αλλά και για τους επιβάτες, πεζούς και κατόχους όλων των αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις δοκιμών σύγκρουσης ‘οχήματος με όχημα’ της Honda στο R&D κέντρο του Tochigi γίνονται αναλύσεις μεταξύ μοντέλων διαφορετικών διαστάσεων και βαρών και διερευνώνται λύσεις για τον περιορισμό των τραυματισμών επιβατών και πεζών.

Το νέο CR-V είναι το επόμενο μοντέλο της οικογένειας Honda που εφοδιάζεται με το νέο κινητήρα 1.6 i-DTEC ντίζελ της Earth Dreams Technology. Το CR-V 1.6 i-DTEC διατίθεται με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και μηχανικό κιβώτιο και αποδίδει ροπή 30,4 χλγμ. και ισχύ 120 ίππων, με εκπομπές CO2 119γραμ./χλμ.

Το στυλ του νέου CR-V 1.6 i-DTEC διατηρεί το επιθετικό και αεροδυναμικό στήσιμο που υιοθετήθηκε στο νέο CR-V το 2012, με βαθύτερες ανάγλυφες γραμμές και πιο τολμηρό ρύγχος. Το CR-V είναι μικρότερο σε μέγεθος (-5 χιλ. μήκος/ -30 χιλ. ύψος) ενώ έχει αυξηθεί ο χώρος αποσκευών (έως 1.648 λίτρα), προσφέροντας 147 κυβικά λίτρα επιπλέον σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC επιτρέπει σε περισσότερους οδηγούς να βρίσκουν την ιδανική θέση οδήγησης, επειδή η σχεδίαση του καπό παρέχει βελτιωμένη ορατότητα γύρω από το ρύγχος διευκολύνοντας τον υπολογισμό των αποστάσεων όταν γίνονται ελιγμοί. Οι μεγάλοι τροχοί και οι τολμηροί θόλοι των τροχών του CR-V καθώς και ο χαμηλότερος εμπρός προφυλακτήρας προδίδουν τις ικανότητες και τη στιβαρότητα του SUV.

Στο CR-V 1.6 i-DTEC υπάρχουν επίσης το επιτυχημένο ECON mode της Honda, το οποίο βοηθά στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου και το Eco Assist που συμβουλεύει τους οδηγούς πώς το οδηγικό τους στυλ επηρεάζει την οικονομία καυσίμου. Η τεχνολογία Idle Stop θα είναι στάνταρ στο νέο CR-V 1.6 i-DTEC.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v