Audi A3 Sportback 1.2 TSI: Οικονομικό, premium και sport

Σε καιρούς κρίσης, το νέο Sportback της Audi προσφέρει επιδόσεις, άνεση και στιλ σε άκρως οικονομική τιμή.
Audi A3 Sportback 1.2 TSI: Οικονομικό, premium και sport
του Σπύρου Ρέκκα

Η Audi έχει το χάρισμα να εκμεταλλεύεται σωστά την κατάλληλη στιγμή, τις ευκαιρίες που δίνει η αγορά των αυτοκινήτων.

Η γερμανική μάρκα με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια, που συμβάλει καθοριστικά στον καθορισμό των χαρακτηριστικών τα οποία πρέπει να διαθέτουν τα premium αυτοκίνητα, ρίχνει στην ελληνική αγορά μια νέα πρόταση, με πρωταγωνιστή το νέο μοντέλο Audi A3 Sportback.

Η Audi δίνει μια ακόμη επιλογή στον απαιτητικό οδηγό που εκτιμά τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και την οικονομία των ντίζελ αλλά δεν βάζει σε δεύτερη μοίρα και τα πλεονεκτήματα των οικονομικών και αποδοτικών βενζινοκινητήρων. Εξάλλου όπως έχω σημειώσει, τα ντίζελ είναι η πρώτη επιλογή εφόσον κάθε χρόνο διανύονται τουλάχιστον 15.000 χλμ. και η χρήση του αυτοκινήτου δεν περιορίζεται στα όρια του αστικού περιβάλλοντος.

Η νέα πρόταση, που αναμένεται να αποσπάσει μερίδιο από την δημοφιλή πετρελαιοκίνητη έκδοση 1.6 TDI 105 ίππων, εξοπλίζεται με έναν από τους καλύτερους μικρούς βενζινοκινητήρες της αγοράς. Ο λόγος για το μοτέρ 1.2 TFSI 105 ίππων, μια μονάδα που κινεί πολλά μοντέλα του γκρουπ VW.

To A3 Sportback με αυτό το μοτέρ διεκδικεί την πρώτη θέση στην κατηγορία των βενζινοκίνητων premium μικρομεσαίων αυτοκινήτων.

Ο μικρότερος σε χωρητικότητα κινητήρας της οικογένειας του Audi A3 αλλά και όλης της premium hatchback κατηγορίας έχει μέση κατανάλωση 4,9 λίτρα/ 100χλμ. Οι εκπομπές CO2 είναι 114γραμ./χλμ. και τα τέλη κυκλοφορίας 103 ευρώ. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,5’’ και τελική ταχύτητα 195 χλμ./ώρα.

Πάμε τώρα στον καθοριστικό παράγοντα των τιμών πώλησης. Η βασική έκδοση Attaction Plus με καλό επίπεδο εξοπλισμού κοστίζει 21.750 ευρώ. Με το όφελος της απόσυρσης η τιμή μειώνεται στα 20.790 ευρώ. Το Audi A3 Sportback 1.6 TDI 105 ίππων κοστίζει αντίστοιχα 24.800 ευρώ και 23.370 ευρώ. Η μέση κατανάλωση είναι 3,8 λιτρα/100χλμ. ενώ οι χαμηλές εκπομπές CO2 μόλις 99 γραμ./χλμ. το απαλλάσσουν από τα τέλη κυκλοφορίας.

Η αρχική έκδοση Audi A3 Sportback 1.2 TFSI Attraction Plus μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία εξοπλισμού: Πλήρες σετ αερόσακων καθώς και αερόσακο γονάτου οδηγού, ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο, σύστημα μείωσης κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων Start-Stop, μερική υποβοήθηση εκκίνησης οχήματος, δερμάτινο τιμόνι ηλεκτρομηχανικής υποβοήθησης, ρύθμιση εμπρός καθισμάτων καθ’ ύψος, ηλεκτρικό πακέτο, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρομηχανικό κλιματισμό (Air Condition), ηχοσύστημα Αudi βυθιζόμενο στο ταμπλό με δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 & ΑUX IN, εξωτερικοί καθρέπτες ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι στο χρώμα του αμαξώματος, τροχοί αλουμινίου 16’’ με ελαστικά διαστάσεων 205/55 R16, ρεζέρβα ανάγκης εξοικονόμησης χώρου κ.α.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v