Maserati Quattroporte: To top model των supercars

Στην "πασαρέλα" των υπερ-αυτοκινήτων, η νέα Maserati Quattroporte τραβά μοιραία όλα τα φώτα επάνω της. Η αξεπέραστη πολυτέλεια, οι εξω-φρενικές ταχύτητες και ο exclusive χαρακτήρας συνθέτουν ένα μοναδικό όχημα - επένδυση. Αν δεν κόστιζε και 140.000 ευρώ θα ήταν σίγουρο best seller...
Maserati Quattroporte: To top model των supercars
Λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κατασκευάσει οχήματα που να συνδυάζουν τόσο αρμονικά την πολυτέλεια, την ταχύτητα και τον exclusive χαρακτήρα όσο η Maserati. Η Quattroporte αποτελεί μάλλον την επιτομή των τριών κορυφαίων χαρακτηριστικών σε μια πανέμορφη λιμουζίνα με μήκος μεγαλύτερο από 5 μέτρα πλάτος λίγο μικρότερο από τα 2 και μεταξόνιο που υπερβαίνει τα 3 μέτρα.

«Καρδιά» της Quattroporte αποτελεί ο οκτακύλινδρος κινητήρας των 4,3 λίτρων που αποδίδει 400 ίππους στις 7.000 σ.αλ., ενώ η μέγιστη ροπή ανέρχεται στα 47 kgm στις 4.250 rpm. Μάλιστα το 75% της μέγιστης ροπής είναι διαθέσιμο από τις 2.500 σ.α.λ.

To μεγάλο βάρος που προσεγγίζει σχεδόν τους 2 τόνους κόβει λίγο από τις επιδόσεις της Maserati αλλά σε καμία περίπτωση δεν προβληματίζει: Με τελική ταχύτητα υψηλότερα των 270χλμ και 0-100 σε περίπου 5,5 δευτερόλεπτα το όχημα διαθέτει επιδόσεις που πλησιάζουν εκείνες ενός supercar.

Άλλωστε ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης Maserati δεν είναι αυτός μιας εκρηκτικής Lamborghini ή μιας Porsche Turbo που σε παρακινούν να αλλάξεις τους νόμους της φυσικής αλλά μιας ιταλικής λιμουζίνας «υπερυψηλών» επιδόσεων.

Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε τα θηριώδη φρένα με τους δίσκους των 360mm εμπρός και 330mm πίσω που συνοδεύονται από 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες αντίστοιχα και ακινητοποιούν το όχημα σε λιγότερο από 38 μέτρα, σύμφωνα με την ιταλική φίρμα.

Για την σωστή κατανομή του βάρους η μηχανή του οχήματος είναι τοποθετημένη πίσω από τον μπροστινό άξονα.

Το εσωτερικό της Quattroporte είναι αντάξιο της ιστορίας και του χαρακτήρα της ιταλικής φίρμας: “Exclusive” ευρύχωρο και πολυτελές.

         [ Διαφημιστικό trailer ]  


Ο υποψήφιος αγοραστής έχει να διαλέξει μεταξύ 10 χρωματικών επιλογών για το εξωτερικό, 9 για το εσωτερικό και 5 για τις ξύλινες επενδύσεις.

Στο μακρύ κατάλογο του εξοπλισμού περιλαμβάνονται θερμαινόμενα καθίσματα με δυνατότητα μασάζ, σύστημα τηλεόρασης και ήχου (DVD, κλπ), ξεχωριστός κλιματισμός για τους επιβάτες, δερμάτινες επενδύσεις ραμμένες στο χέρι.

Στον εξοπλισμό ασφαλείας περιλαμβάνονται επίσης 6 αερόσακοι, όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου και ευστάθειες του οχήματος αλλά και σύστημα διακοπής της παροχής καυσίμου στην περίπτωση σοβαρού ατυχήματος για την αποτροπή πυρκαγιάς.

Με τιμή αγοράς που προσεγγίζει τα 140.000 ευρώ η Maserati Quattroporte δεν είναι αυτό που θα χαρακτηριζόταν ένα προσιτό όχημα. Ωστόσο αυτό που δείχνει να υπόσχεται στους ολίγους τυχερούς που θα σκεφτούν να καθίσουν στο βολάν αξίζει την… επένδυση.

Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v