Γαλλικά... δισεκατομμυρία σε βιομηχανία- ηλεκτροκίνηση

Ένα επενδυτικό πρόγραμμα- Μαμούθ εξήγγειλε ο γάλλος πρόεδρος προκειμένου να τονώσει την βιομηχανία της χώρας.
Γαλλικά... δισεκατομμυρία σε βιομηχανία- ηλεκτροκίνηση
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε την Τρίτη ένα σχέδιο ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για να κερδίσει η γαλλική  βιομηχανία το χαμένο έδαφος λόγω της κρίσης και να διατηρήσει την πρωταγωνιστική της θέση. Στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, ρίχνονται και 4 δισ. ευρώ στον τομέα των μεταφορών για την υποστήριξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων και άλλων πρωτοβουλιών φιλικών προς το περιβάλλον.

Το σχέδιο ονομάζεται "France 2030", και αφορά επενδύσεις για πέντε χρόνια σε τομείς που περιλαμβάνουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτρικά οχήματα, ημιαγωγούς και ρομποτική.

Ο Μακρόν είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση και έθεσε εγχώριο στόχο 2 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα έως το 2030.

Ανάμεσα στις πρόσφατες πρωτοβουλίες ξεχωρίζουν η δημιούργια ενός κόμβου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στη βόρεια Γαλλία από την Renault, και η συμμετοχή της Stellantis στη κοινοπραξία μπαταριών-κυψελών με τη Total που στοχεύει στην κατασκευή ενός εργοστασίου gigafactory στη Γαλλία.

Η γαλλική κυβέρνηση ήταν από τις πιο γενναιόδωρες στην Ευρώπη προσφέροντας κίνητρα για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Στο πλαίσιο ενός μέτρου στήριξης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας υψους 8 δις ευρώ που θεσπίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 τον Μάιο του 2020, οι αγοραστές μπορούσαν να πάρουν επιδότηση πάνω από 10.000 ευρώ αν απέσυραν το παλαιό τους αυτοκίνητο και αγοράζαν ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Γαλλία θα δαπανήσει επίσης 6 δισ,ευρώ για να υποστηρίξει την παραγωγή ηλεκτρονικών ειδών και την καινοτομία, συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών, είπε ο Μακρόν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v