ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Γαλλικά... δισεκατομμυρία σε βιομηχανία- ηλεκτροκίνηση

Ένα επενδυτικό πρόγραμμα- Μαμούθ εξήγγειλε ο γάλλος πρόεδρος προκειμένου να τονώσει την βιομηχανία της χώρας.

Γαλλικά... δισεκατομμυρία σε βιομηχανία- ηλεκτροκίνηση

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε την Τρίτη ένα σχέδιο ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για να κερδίσει η γαλλική  βιομηχανία το χαμένο έδαφος λόγω της κρίσης και να διατηρήσει την πρωταγωνιστική της θέση. Στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, ρίχνονται και 4 δισ. ευρώ στον τομέα των μεταφορών για την υποστήριξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων και άλλων πρωτοβουλιών φιλικών προς το περιβάλλον.

Το σχέδιο ονομάζεται "France 2030", και αφορά επενδύσεις για πέντε χρόνια σε τομείς που περιλαμβάνουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτρικά οχήματα, ημιαγωγούς και ρομποτική.

Ο Μακρόν είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση και έθεσε εγχώριο στόχο 2 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα έως το 2030.

Ανάμεσα στις πρόσφατες πρωτοβουλίες ξεχωρίζουν η δημιούργια ενός κόμβου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στη βόρεια Γαλλία από την Renault, και η συμμετοχή της Stellantis στη κοινοπραξία μπαταριών-κυψελών με τη Total που στοχεύει στην κατασκευή ενός εργοστασίου gigafactory στη Γαλλία.

Η γαλλική κυβέρνηση ήταν από τις πιο γενναιόδωρες στην Ευρώπη προσφέροντας κίνητρα για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Στο πλαίσιο ενός μέτρου στήριξης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας υψους 8 δις ευρώ που θεσπίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 τον Μάιο του 2020, οι αγοραστές μπορούσαν να πάρουν επιδότηση πάνω από 10.000 ευρώ αν απέσυραν το παλαιό τους αυτοκίνητο και αγοράζαν ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Γαλλία θα δαπανήσει επίσης 6 δισ,ευρώ για να υποστηρίξει την παραγωγή ηλεκτρονικών ειδών και την καινοτομία, συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών, είπε ο Μακρόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2