Η BMW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου

Στην έδρα της BMW Group στο Μόναχο πραγματοποιείται το Σαλόνι Αυτοκινήτου ΙΑΑ από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.
Η BMW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου
Μετά από 70 χρόνια διεξαγωγής του στη Φρανκφούρτη, το Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA πραγματοποιείται τώρα για πρώτη φορά στην έδρα του BMW Group στο Μόναχο. Επί έξι ημέρες, από 7-12 Σεπτεμβρίου 2021, οι εκθέτες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες τους και θα συζητήσουν για την κινητικότητα του μέλλοντος με επαγγελματίες του εμπορίου και μέλη του κοινού. Τα κύρια θέματα της IAA MOBILITY 2021 θα είναι κυκλική οικονομία, βιωσιμότητα και αστική κινητικότητα.

Διάλογος με επισκέπτες

Η έκθεση IAA σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο με επισκέπτες σε διάφορες τοποθεσίες στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας – τόσο στους παραδοσιακούς εκθεσιακούς χώρους όσο και στο Open Space που περιλαμβάνει τις πιο ελκυστικές πλατείες του Μονάχου. Οι επισκέπτες που θα αδυνατούν να βρίσκονται εκεί αυτοπροσώπως μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του IAA live ή μαγνητοσκοπημένες.

Καθώς η σκηνή του Open Space προορίζεται για την ανάδειξη νέων φιλοσοφιών κινητικότητας, το ΙΑΑ θα δημιουργήσει μία δομή εύκολης πρόσβασης για τους επισκέπτες και θα φέρει την ατομική κινητικότητα του μέλλοντος στην καρδιά της πόλης. Στις πλατείες της πόλης στο κέντρο του Μονάχου, όπως οι Marienplatz, Odeonsplatz ή Max-Joseph-Platz, οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνούν τα τελευταία μοντέλα και τις πιο σύγχρονες καινοτομίες διακεκριμένων κατασκευαστών αυτοκινήτων, και να συμμετέχουν σε ζωντανές συζητήσεις και σε ένα πλούσιο ψυχαγωγικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Ο μεγαλύτερος εκθέτης της IAA

Το BMW Group θα είναι ο μεγαλύτερος εκθέτης της IAA και θα υποδέχεται τους επισκέπτες στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις, στο εμβληματικό κτίριο ‘τεσσάρων κυλίνδρων’ - το ‘αρχηγείο’ της BMW - στο BMW Welt και στο BMW Museum, καθώς και στα BMW Hubs που ερευνούν θέματα βιωσιμότητας και κυκλικής οικονομίας στην πλατεία Max-Josef-Platz μπροστά από την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας.

Στο BMW Sustainability Lab στην Max-Joseph-Platz, θα αποκαλυφθούν νέες καινοτομίες και τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για την αύξηση της βιωσιμότητας της κινητικότητας του μέλλοντος.

Πρωταρχικά θέματα βιωσιμότητας θα παρουσιαστούν με συναρπαστικό τρόπο με τη βοήθεια ρομπότ που κινούνται σε μία ‘πασαρέλα’ (the Sustainability Catwalk) και avatar σε διάφορα βίντεο κλιπ.

Τα ρομπότ είναι διαδραστικά. Οι επισκέπτες μπορούν να τα ‘ταΐζουν με μάρκες’ ώστε να αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες για την ηλεκτροκίνηση και την κυκλική οικονομία, παραδείγματος χάριν. Τα ρομπότ προβάλλουν τις απαντήσεις τους σε μία οθόνη LED.

BMW Hub

Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα της BMW – τα i4 και iX – από κοντά για πρώτη φορά. Το i4 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό gran coupé. Εφοδιασμένο με την τεχνολογία BMW eDrive, το τετράθυρο μοντέλο έχει αυτονομία έως 590 χλμ.

Η νέα BMW iX είναι το προϊόν ενός οράματος. Είναι ειδικά κατασκευασμένη για ηλεκτροκίνηση και μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως 630 χλμ. με ένα αποδοτικό σύστημα τετρακίνησης.

Όπως η i4, η iX αναμένεται στην αγορά φέτος το Νοέμβριο.

Το BMW Hub ασχολείται επίσης με την περαιτέρω εξέλιξη των οχημάτων με σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Το BMW Group δοκιμάζει τη δεύτερη γενιά αυτού του συστήματος κίνησης με το BMW i Hydrogen NEXT. Το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα – το οποίο αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε καθημερινές συνθήκες – χρησιμοποιεί υδρογόνο ως πηγή ενέργειας που μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια σε μία κυψέλη καυσίμου. Στην IAA, το όχημα (που βασίζεται στην BMW X5) θα εκτίθεται στο BMW Hub και στο BMW Welt, και θα χρησιμοποιείται ως όχημα μεταφοράς επισκεπτών στο Blue Lane που συνδέει τους εκθεσιακούς χώρους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v