Έρχεται η νέα BMW iX

Η BMW iX ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής του BMW Group.
Έρχεται η νέα BMW iX

Η παραγωγή της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX ξεκίνησε στο Ντίνγκολφινγκ. Το εργοστάσιο στην Κάτω Βαυαρία κατασκευάζει τώρα οχήματα με όλες τις εκδόσεις συστημάτων κίνησης, π.χ. με θερμικό κινητήρα, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε μία γραμμή παραγωγής.

Η BMW iX κατασκευάζεται στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής του BMW Group σε μία ευέλικτη γραμμή που υποστηρίζει επίσης την παραγωγή μοντέλων BMW Σειράς 5, Σειράς 7 και Σειράς 8.

 Με την BMW iX και άλλα μοντέλα PHEV μόνο στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ, το BMW Group σχεδιάζει να διπλασιάσει την αναλογία ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα κατασκευαστούν φέτος συγκριτικά με το 2020. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, τα μισά από τα οχήματα που θα κατασκευάζονται στο Ντίνγκολφινγκ θα είναι ηλεκτροκίνητα. Το νέο μοντέλο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Η παραγωγή της BMW iX στο Ντίνγκολφινγκ υποστηρίζεται από πλούσια τεχνογνωσία και τις ποικίλες τεχνολογικές ειδικότητες που συγκεντρώνει το εργοστάσιο. Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης – το ιδιαίτερα ενσωματωμένο e-drive, η μπαταρία πέμπτης γενιάς καθώς και ολόκληρος ο ηλεκτρικός άξονας κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Η δυναμικότητα παραγωγής θα επεκταθεί συστηματικά και, από το 2022, θα μπορούν να κατασκευάζονται συστήματα e-drive για πάνω από μισό εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα.



Πρωτοπόρος

Η BMW iX, εισάγει πληθώρα καινοτομιών σε επίπεδο προϊόντος και διαδικασιών παραγωγής του εργοστασίου – κυρίως στη αρχιτεκτονική του ηλεκτρικού συστήματος του οχήματος, στο λογισμικό, στις ψηφιακές υπηρεσίες, στη συνδεσιμότητα και στις λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Το θέμα της βιωσιμότητας βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στη βελτίωση του ανθρακικού αποτυπώματος – κυρίως με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Το BMW Group έχει  ήδη καταφέρει να μειώσει την κατανάλωση πόρων ανά παραγόμενο όχημα πάνω από το μισό μεταξύ 2006 και 2020. Οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί ακόμα περισσότερο – μέχρι 78%. Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών CO2 ανά παραγόμενο όχημα κατά 80% μέχρι το 2030.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v