Gigafactories για μπαταρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Βρετανία βρίσκεται σε συνομιλίες με έξι εταιρείες για την κατασκευή gigafactories για την παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών κατάλληλων για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Gigafactories για μπαταρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η Ford, η Nissan, η LG, η Samsung και οι νεοσύστατες εταιρείες Britishvolt και InoBat Auto βρίσκονται σε συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές για την ανεύρεση τοποθεσιών όπου θα εγκατασταθούν τα μελλοντικά εργοστάσια και την οικονομική υποστήριξη.

Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ έως το 2030 και υβριδικών έως το 2035 θα απαιτήσει από τα εργοστάσια οχημάτων της χώρας να στραφούν στην παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 38 προγραμματισμένα gigafactories σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με την ομάδα Green & lobby Transport & Environment, με μόνο το έργο της Britishvolt να αποκαλύπτεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε συνομιλίες σε πρώιμο στάδιο με τη βρετανική κυβέρνηση, η Ford δήλωσε ότι διερευνά να κατασκευάζει μπαταρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες στη συνέχεια θα αποστέλλονται στην Τουρκία για χρήση σε μια προγραμματισμένη ηλεκτρική έκδοση του φορτηγού Transit.

Οι συνομιλίες της Nissan με την κυβέρνηση για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών στο συγκρότημα παραγωγής Sunderland εξαρτάται από το κόστος της ενέργειας.

Η LG και η Samsung βρίσκονται και οι δύο σε αρχικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για επενδύσεις και οι εταιρείες είναι πιθανό να προχωρήσουν μόνο εάν έχουν συμφωνίες με μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v