Νέο Toyota Yaris Cross: Η δύναμη του στιλ

Ο Lance Scott, Γενικός Διευθυντής Σχεδίασης, μιλά για τον σχεδιασμό του νέου μοντέλου της μάρκας.
Νέο Toyota Yaris Cross: Η δύναμη του στιλ
Η διαδικασία σχεδιασμού του νέου Toyota Yaris Cross συγκέντρωσε μια μεγάλη ομάδα από στούντιο τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ιαπωνία.

Ο Lance Scott, Γενικός Διευθυντής Σχεδίασης στο στούντιο ED2 της Toyota στη Νίκαια της Γαλλίας, μίλησε για τον σχεδιασμό του πρώτου μοντέλου της μάρκας στη ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των B SUV.

"Όταν ξεκινήσαμε αυτήν τη διαδικασία, καταλάβαμε ότι ενώ το στυλ είναι ο νούμερο ένα λόγος αγοράς στο τμήμα B-SUV, οι πελάτες ήθελαν επίσης να έχουν υψηλό επίπεδο πρακτικότητας. Δεν είναι εύκολο να συμβιβαστούν πράγματα, ειδικά σε ένα συμπαγές πακέτο.

Από την αρχή του σχεδιαστικού σχεδιασμού, είχαμε στο μυαλό μας τον Ευρωπαίο πελάτη, αλλά έπρεπε να κατανοήσουμε περισσότερα γι 'αυτούς. Έτσι βγήκαμε και πήραμε συνέντευξη από πραγματικούς πελάτες για να κατανοήσουμε τον τρόπο ζωής τους, τι τους άρεσε, ποιες ήταν οι καθημερινές τους δραστηριότητες και πώς τους άρεσαν.

Μετά από μια ευχάριστη και διαφωτιστική διαδικασία, επιστρέψαμε με ενθουσιασμό για να σχεδιάσουμε ένα αυτοκίνητο που θα αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά τους και θα προσφέρει έναν ζωντανό συνδυασμό τόσο εξελιγμένου όσο και ενεργητικού.

Ως ομάδα, βρήκαμε τις βασικές λέξεις «Στιβαρή» και «Μινιμαλιστική», τις οποίες πιστεύαμε ότι θα εκφράζουν τόσο συμπαγή όσο και ευελιξία, καθώς και την ευρωστία και τη δύναμη ενός SUV.

Όταν ξεκινήσαμε να σκιαγραφούμε ιδέες για το εξωτερικό, η εικονική εικόνα ενός διαμαντιού ήρθε στο μυαλό. Στη συνέχεια, επινοήσαμε τη φράση «ευκίνητο διαμάντι» για να εκφράσουμε τη σκληρή, ισχυρή και εξαιρετική εικόνα του πολύτιμου λίθου σε συνδυασμό με την ευέλικτη και διασκεδαστική οδήγηση της προσωπικότητας που νιώσαμε το αυτοκίνητο που χρειάζεται να μεταφέρει.

Από την κάτοψη, ή την κάτοψη όπως το ονομάζουμε, «κόβουμε» ή «ξυρίζουμε» το σώμα για να μας δώσει ένα σχήμα διαμαντιού που μας επέτρεψε να δώσουμε έμφαση στο φτερό. Αυτό το σχήμα αμαξώματος σε σχήμα διαμαντιού σε συνδυασμό με τα 4 τολμηρά φτερά μας έδωσε ένα ενεργητικό σχήμα που ήταν τόσο δυνατό και εξελιγμένο.

Σαφώς, θέλουμε το αυτοκίνητο να γίνει άμεσα αντιληπτό ως SUV, οπότε υπογραμμίσαμε την υψηλότερη απόσταση από το έδαφος, έναν ισχυρό οριζόντιο άξονα που δίνει μεγάλη ισορροπία και ηρεμία, μεγάλες καμάρες τροχών και φυσικά μεγάλες ρόδες ... έως 18 "!

Το πρόσωπο ήταν επίσης μια πολύ σημαντική πτυχή για εμάς. Θέλαμε να διατηρήσουμε το ισχυρό DNA της σειράς SUV της Toyota, αλλά ταυτόχρονα να δώσουμε στο Yaris Cross μια δική του ταυτότητα.

Στο πίσω μέρος, εστιάσαμε και πάλι στο να δώσουμε στο αυτοκίνητο μια καλή στάση με τα μεγάλα φτερά που δείχνουν πώς φαίνεται να φυτεύεται στους τροχούς του. Ο συνδυασμός των οριζόντιων πίσω οπίσθιων φανών και της πίσω οθόνης δείχνει ξεκάθαρα την οικογενειακή ταυτότητα με το Yaris, αλλά η ευρύτερη και πιο τετράγωνη πίσω πόρτα υποδηλώνει τη μεγαλύτερη ευελιξία του χώρου αποσκευών για καθημερινή χρήση.

Για το εξωτερικό χρώμα, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε κάτι που θα μπορούσε να εκφράσει μια ενεργή και υψηλής ποιότητας εικόνα που θα εκτιμούσαν πραγματικά οι πελάτες-στόχοι μας. Κοιτάζοντας τις μελλοντικές τάσεις χρωμάτων μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα, αλλά θέλαμε να προσφέρουμε κάτι λίγο πιο φυσικό και αστικό. Προσθέτοντας μια λεπτή ένδειξη πράσινου στην κατεύθυνση του χρυσού, ενώ ταυτόχρονα αποκορεσμού του χρώματος για να τονίσουμε την εμφάνιση όπως το μέταλλο, μας έδωσε αυτή τη φρέσκια αστική αλλά ενεργή εμφάνιση που υπογραμμίζει την επιφανειακή μορφή του εξωτερικού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα χρώμα που ονομάζουμε Brass Gold "

Η Toyota αναμένεται να παράγει περισσότερα από 150.000 Yaris Cross το χρόνο στο εργοστάσιο TMMF Onnaing, κοντά στη Valenciennes στη Γαλλία, και να επιτύχει μερίδιο τμήματος B-SUV άνω του 8%.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v